Δραστηριότητες της Παιδικής - Νεανικής Χορωδίας της Ορχήστρας των Κυκλάδων

  • Πέμπτη, 21 Μαρτίου, 2019 - 06:10

 Η Παιδική - Νεανική Χορωδία της ΟτΚ συμμετείχε με ιδιαίτερη επιτυχία στις 11 Μαρτίου (Καθαρή Δευτέρα) στην εκδήλωση "100 ΚΤΗΡΙΑ / 100 ΙΣΤΟΡΙΕΣ. Ο Ψηφιακός Πολιτισμός στην Ερμούπολη" στο θέατρο Απόλλων που διοργάνωσε η ομάδα HERMeS - Ινστιτούτου Σύρου. Τα παιδιά απέδωσαν θαυμάσια πολυφωνικά τραγούδια από το ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο ενθουσιάζοντας το κοινό, απέδειξαν ότι θέλουν και μπορούν να προοδεύουν συνεχώς και επιβεβαίωσαν τη σταθερά ανοδική πορεία της χορωδίας τα τελευταία χρόνια.  

Την Κυριακή 17/3/19 η κα Χριστίνα Φόρτη πραγματοποίησε ένα ακόμη σεμινάριο Σωματικών Κρουστών (Body Percussion) με ελεύθερη συμμετοχή για όσα παιδιά εκτός χορωδίας θέλησαν να συμμετάσχουν.  Τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες και«έχτισαν» το τραγούδι, παίζοντας και συμμετέχοντας ενεργά, σε ένα δημιουργικό και ιδιαίτερης  καλλιτεχνικής αξίας σεμινάριο. Την ευχαριστούμε για μία ακόμη φορά!

Το επόμενο διάστημα και μέχρι τη λήξη της σχολικής περιόδου, είναι προγραμματισμένες οι παρακάτω δραστηριότητες:
-- Στις 3 Μαΐου η χορωδία θα λάβει μέρος στην επίσημη έναρξη του πανελλήνιου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «συριανοπατώ» με ένα μικρό πρόγραμμα.
-- Στις 11 Μαΐου η χορωδία θα ταξιδέψει στην Τήνο για μια συναυλία από κοινού με την τοπική παιδική Χορωδία TINAngels. Η αποστολή από τη Σύρο, που θα αποτελείται από μουσικούς και συνοδούς των παιδιών αναμένεται να ξεπεράσει τα 150 άτομα.
-- Στις 16 Ιουνίου θα αναχωρήσει η αποστολή των χορωδών και των συνοδών τους για την εκδρομή-συναυλία στο Παρίσι.
-- Στις 23 Ιουνίου η Χορωδία θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα αφιέρωμα στη θάλασσα, στα πλαίσια της λήξης της Ναυτικής Εβδομάδας, συνοδευόμενη από μουσικούς της ΟτΚ, αλλά και τη Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού.
- Στις 27 Ιουλίου σε μία συνδιοργάνωση από καλλιτεχνικούς φορείς της Σύρου, θα συμμετάσχει στο αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου. 

Εκ μέρους της Παιδικής - Νεανικής Χορωδίας της ΟτΚ σημειώνεται: «Ευχαριστούμε τους γονείς των παιδιών για τη συμμετοχή τους, συγχαίρουμε τα παιδιά για το αποτέλεσμα της προσπάθειάς τους και είμαστε σίγουροι ότι το κλίμα ευφορίας και δημιουργικής συνεργασίας που υπάρχει σήμερα θα συνεχιστεί, ώστε να χαρούμε σύντομα πολλές ακόμα ευχάριστες εκπλήξεις».