"Τραγούδια στο πέλαγος των χρωμάτων" στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού

  • Τρίτη, 9 Απριλίου, 2019 - 17:36

Μια βραδιά αφιερωμένη στους φίλους του ελληνικού τραγουδιού θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Απριλίου στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού. 

 

Στην βραδιά θα ακουστούν 20 από τα ωραιότερα τραγούδια που έχουν γραφτεί από Έλληνες ποιητές και συνθέτες. Επί σκηνής η Μάγδα Πένσου θα ερμηνεύσει συνθέσεις των: Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Τσιτσάνη, Καλδάρα, Ξαρχάκου, Λοϊζου, Σαββόπουλου, Μικρούτσικου, Ζαμπέτα, Πάνου, Θαλασσινού.

 

Στο πιάνο ο συνθέτης Ανδρέας Αναγνωστόπουλος.

 

Στην αρχή της βραδιάς θα πραγματοποιηθεί μικρό τιμητικό αφιέρωμα στον Κωστή Παλαμά (το 2019 είναι έτος αφιερωμένο στον ποιητή). 

 

Την επιμέλεια και την παρουσίαση της βραδιάς έχει ο Θέμης Ροδαμίτης.

 

Ώρα έναρξης 8:30 

Είσοδος ελεύθερη 

 

 

  ΜΑΓΔΑ ΠΕΝΣΟΥ

 

Αριστούχος απόφοιτη της Δραματικής Σχολής ΒΕΑΚΗ όπου εισήχθη με υποτροφία.Συνεργάστηκε με Εθνικό Θέατρο, Θέατρο Τέχνης, Θέατρο του Νότου, Θέατρο Άττις , ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας, Βόλου, Κρήτης, Πάτρας,Θεατρική Διαδρομή,BrainCo καθώς και με την ΕΛ.ΘΕΑ με σκηνοθέτες τους  Ελ.Γκασούκα, Θ.Θεολόγη, Λ.Κονιόρδου, Γ.Καραχισαρίδη, Μ.Κουγιουμτζή,Γ.Λαζάνη, Θ.Μουμουλίδη, Μ.Ρέππα - Θ.Παπαθανασίου, Θ.Τερζόπουλο, Κ.Τσιάνο, Στ.Φασουλή, Γ.Χουβαρδά, Δ.Χρονόπουλο, Κ.Καραλή. Έπαιξε σε τηλεοπτικές σειρές και παρουσίασε την μουσική εκπομπή «Τα τραγούδια της οθόνης» στην ΕΡΤ3. Συνεργάστηκε μουσικά με τον συνθέτη Β.Δημητρίου, τον Μ. Μητσιά, την ορχήστρα σύγχρονης μουσικής της ΕΡΤ καθώς και με πολλούς άλλους καταξιωμένους καλλιτέχνες και μουσικούς.