Οι «Νότες που αρμενίζουν» στην Άνδρο

  • Κυριακή, 26 Μαΐου, 2019 - 11:00

Η Εναλλακτική Σκηνή και οι Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής συνεχίζουν το επιτυχημένο πρόγραμμα «Νότες που αρμενίζουν» για ενήλικες συμμετέχοντες 50+, μέσα από μιασειρά εργαστηρίων τραγουδιού και αφήγησης.Το πρόγραμμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στην Άνδρο πραγματοποιείται με την υποστήριξη τηςΑΜΚΕ «Φίλοι Φεστιβάλ Άνδρου», του ιδρύματος Κυδωνιέως, της Λέσχης Ανδρίων, του Μουσικού Συλλόγου Άνδρου και του Δήμου Άνδρου.

Το εργαστήριο έχει ως στόχο την καταγραφή και παρουσίαση προσωπικών ιστοριών των συμμετεχόντων, για το νησί της Άνδρου, μέσω του τραγουδιού και της αφήγησης. Με επιλεγμένο ρεπερτόριοαπό την ελληνική οπερέτα, το ρετρό και τραγούδια του μεσοπολέμου, οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν μια πρωτότυπη παράσταση μουσικής και αφήγησης που θα παρουσιαστεί σε χώρο εκδηλώσεων στην Άνδρο.

Το πρόγραμμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής υλοποιείται με χορηγία των Ελληνικών Πετρελαίων σε συνεργασία με το πρόγραμμα «Άνοιξε τον κύκλο» της ΜΚΟ Άγονη Γραμμή Γόνιμη.

Συναντήσεις και προτεινόμενο πρόγραμμα εργαστηρίου Άνδρου:

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί σε κύκλο 11 συναντήσεωναπό τον Μάιο έως τα μέσα Ιουλίου του 2019 όποτε και θα γίνει η τελική παρουσίαση. Το προτεινόμενο πρόγραμμα συναντήσεων είναι το παρακάτω:

 

Δευτέρα - Τρίτη - Τετάρτη 27-28-29 Μαΐου | εργαστήρια 1,2,3 
1η Συνάντηση Δευτέρα, 27 Μαΐου στις 18:00 στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΧΩΡΑΣ ΑΝΔΡΟΥ
Τρίτη - Τετάρτη - Πέμπτη 4-6 Ιουνίου |εργαστήρια 4,5,6  
Δευτέρα -Τρίτη -Τετάρτη - Πέμπτη 1- 2-3-4 Ιουλίου| εργαστήρια 7,8,9,10
Παρασκευή 5 Ιουλίου γενική πρόβα και συναυλία (γκαλά όπερας)

 

ΕμψύχωσηΘάλεια Μαρί Παπαδοπούλου, μουσικός/πιανίστα/μουσικοπαιδαγωγός/χορογράφος/ανθρωπολόγος 
(Συνεργάτης τμήματος Εκπαιδευτικών και Κοινωνικών Δράσεων ΕΛΣ)
Για περισσότερες πληροφορίες & εγγραφές: 6970885692

 

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Αριθμός συμμετεχόντων έως 30 άτομα.

 

Να σημειωθεί ότι μοναδική προϋπόθεση συμμετοχής στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Νότες που αρμενίζουν» αποτελεί το ενδιαφέρον και η αγάπη για το τραγούδι. Δεν απαιτείται πρότερη μουσική γνώση ή εκπαίδευση.