Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το MuSifanto 2019

  • Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2019 - 14:39

Το 6ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής στη Σίφνο, MuSifanto 2019, διοργανώθηκε από τις 29 Ιουνίου ως τις 5 Ιουλίου 2019 από τον Σύνδεσμο «Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας» στη Σίφνο, υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου και σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Σίφνου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Στο πλαίσιο του φετινού Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκαν:

Καθημερινές συναυλίες - ρεσιτάλ με έμφαση στην κλασική μουσική

Μαρία Ευστρατιάδη (πιάνο), Marco Ramelli (κλασική κιθάρα), D&A GuitarDuo (Δημήτρης Κουρζάκης - Άγγελος Μπότσης), Αλέξης Μαστιχιάδης (τσέμπαλο), Gabriella Spano’ (φλάουτο), Βασίλης Λύκος (τσέλο), Αλέξανδρος Ζαχαριάκης (πιάνο), Κατερίνα Φωτεινάκη (κιθάρα & φωνή), Στάμος Σέμσης (βιόλα).

Σεμινάρια κλασικής κιθάρας, πιάνου, κοντραμπάσου, φλάουτου, μονωδίας, μουσικής δωματίου και μουσικών συνόλων. Μαθητές του Μουσικού Εργαστηρίου Σίφνου “Φραγκίσκη Ψαχαροπούλου Καρόρη” και μαθητές μουσικής από διάφορα μέρη της Ελλάδας είχαν την ευκαιρία να διδαχθούν από σπουδαίους μουσικούς, να τους ακούσουν να παίζουν στα ρεσιτάλ τους και να εμπνευσθούν από αυτούς.

Μουσικός περίπατος,  μια από τις πιο αγαπημένες εκδηλώσεις του MuSifanto, ξεκίνησε από την κεντρική πλατεία της Απολλωνίας. Στο παλιό μονοπάτι που οδηγεί από την Απολλωνία στο Κάτω Πετάλι ανάμεσα σε αμπέλια, περιβόλια και μικρά εκκλησάκια, ο κόσμος άκουγε ξαφνικά μουσική και ανακάλυπτε τους μουσικούς να ερμηνεύουν έργα από διαφορετικές εποχές.

Η επιτυχία του Φεστιβάλ ήταν μεγάλη, συγκέντρωσε πολύ κόσμο στα μαθήματα και στις εκδηλώσεις. Η είσοδος σε όλες τις συναυλίες ήταν ελεύθερη. Έτσι είχε τη δυνατότητα να τις παρακολουθήσει  μεγαλύτερος αριθμός κατοίκων και Ελλήνων και ξένων επισκεπτών του νησιού.

Τα τελευταία έξι χρόνια το MuSifanto έχει καθιερωθεί στη Σίφνο. Στις αρχές Ιουλίου  μουσικοί και μουσικόφιλοι, συναντιούνται στο νησί , είτε για να πάρουν μέρος είτε για να απολαύσουν μουσικούς υψηλού επιπέδου, διεθνώς αναγνωρισμένους, σε ένα ξεχωριστό φυσικό περιβάλλον.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι βοήθησαν για την πραγματοποίηση του MuSifanto 2019, μουσικούς, εθελοντές και φίλους του Φεστιβάλ, στην Αθήνα και στη Σίφνο. Τέλος ο Δήμος Σίφνου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου, το Πολιτιστικό Κέντρο Σίφνου «Μαριάνθη Σίμου» και οι υπόλοιποι φορείς του νησιού υποστήριξαν με όλες τους τις δυνάμεις την υλοποίηση του Φεστιβάλ, αντιλαμβανόμενοι πλήρως τα οφέλη που προσφέρει το MuSifanto στα πολιτιστικά δρώμενα του νησιού καθώς και το Μουσικό Εργαστήρι «Φραγκίσκη Ψαχαροπούλου Καρόρη» στη μουσική εκπαίδευση των παιδιών και των νέων που φοιτούν σε αυτό.

Ετικέτες: