Γκαλά Όπερας στο Φεγγαρόφωτο

  • Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2019 - 06:14

Με ένα μοναδικό ρεσιτάλ ολοκληρώνεται την προσεχή Παρασκευή το 1ο Διεθνές Σεμινάριο Όπερας, που διεξάγεται στη Σύρο από τη Μουσική Εταιρία Αλεξανδρούπολης-Ωδείο Φαέθων, σε συνεργασία με τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης.

Από την Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019, δύο καταξιωμένοι σολίστ, ο Άρης Αργύρης (διεθνούς φήμης βαρύτονος, καθηγητής στο πανεπιστήμιο UDK του Βερολίνου) και η σοπράνο Αντωνία Καλογήρου (σολίστ Εθνικής Λυρικής Σκηνής, πρώην καθηγήτρια Opera Studio ΕΛΣ)διδάσκουν τα μυστικά της όπερας αλλά και του Ορατορίου.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στο μεσαιωνικό, πλήρως συντηρημένο μοναστήρι των Καρμελιτισσών στον λόφο της Άνω Σύρου. Το πρόγραμμα του σεμιναρίου περιλαμβάνει μελέτη ιταλικών, γαλλικών κ γερμανικών έργων του οπερατικού ρεπερτορίου καθώς και μελέτη έργων εκκλησιαστικής μουσικής (εποχή μπαρόκ και ένθεν).

Στη λήξη του σεμιναρίου, οι σπουδαστές θα πραγματοποιήσουν την Παρασκευή 16 Αυγούστου στις 21:00 στην Έπαυλη Τσιροπινά (παλαιό Δημαρχείο) στην Ποσειδωνία ένα «Γκαλά Όπερας στο Φεγγαρόφωτο».

Κατά τη διάρκεια της συναυλίας, θα παρουσιαστούν αποσπάσματα από διάσημες όπερες.Την επιμέλεια του σεμιναρίου έχουν η Αντωνία Καλογήρου, σολίστ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής καθηγήτρια του Opera Studio κ ο Άρης Αργύρης, σολίστ στα θέατρα της Ευρώπης κ καθηγητής του Πανεπιστημίου UDK του Βερολίνου. Στο πιάνο συνοδεύει ο Μάρκος Κώτσιας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.