Ελληνικά τραγούδια μιας άλλη εποχής από τη Μουσικοπαρέας

  • Δευτέρα, 19 Αυγούστου, 2019 - 06:27

Την Πέμπτη 22 Αυγούστου η Μικρή Ορχήστρα Μουσικοπαρέας (ΜΟΜ) παρουσιάζει ένα μουσικό οδοιπορικό μίας εκατονταετηρίδας (1850-1950) που θα αποτελείται από δημοφιλή ελληνικά τραγούδια αυτής της περιόδου.

Η συναυλία θα λάβει χώρα στην Πλατεία Μιαούλη, μπροστά στην Παιδική Βιβλιοθήκη στις 19.30.

Η Μουσικοπαρέα είναι ένας κοινωφελής οργανισμός που προσφέρει δωρεάν εβδομαδιαίες συνεδρίες μουσικοθεραπείας καθ' όλη τη διάρκεια του έτους σε 23 δημόσιες και μη-κερδοσκοπικές Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΜΦΗ), Κέντρα Ειδικής Αγωγής (ΚΕΑ) για παιδιά και νέους με αυτισμό και

Κέντρα Ψυχιατρικής Περίθαλψης. Ένα από αυτά είναι και το Iερό Ησυχαστήριο Παναγίας της Ελπίδος στη Σύρο.

Το πρόγραμμα βασίζεται στη δημιουργία μιας σχέσης εμπιστοσύνης και κατόπιν οικειότητας με τους ηλικιωμένους, την παρέα, τον αυτοσχεδιασμό και το παιχνίδι με τη βοήθεια μικρών μουσικών οργάνων Orff. Η μουσική δημιουργεί την παρέα -εξ’ ου και Μουσικοπαρέα- και ενθαρρύνει την έκφραση μέσα στην ομάδα.

Η Μουσικοπαρέα χρηματοδοτείται αποκλειστικά από δωρεές ιδιωτών και ουδέποτε έλαβε ή αιτήθηκε κρατική ή ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

Οι συνεργαζόμενοι μουσικοί δημιούργησαν την ΜΟΜ με σκοπό να στηρίξουν τις δράσεις της Μουσικοπαρέας, κάνοντας αφιλοκερδώς διάφορες εκδηλώσεις.

Η πιο πρόσφατη δράση της ΜΟΜ είναι η συναυλία του Διονύση Σαββόπουλου "Μεγαλώνουμε τραγουδώντας με τον Σαββόπουλο", που διοργάνωσε η Σχολή Μωραΐτη με τη συμμετοχή των παιδιών της σχολής, στην Αθήνα, το Μάιο.

Ετικέτες: