Η «βεγγέρα» της Ελένης Βιτάλη στην Άνδρο

  • Τρίτη, 20 Αυγούστου, 2019 - 06:24

Η Ελένη Βιτάλη, το βράδυ της Κυριακής , τραγούδησε στην Άνδρο πολλά από τα εξαιρετικά τραγούδια αγαπημένων της καλλιτεχνών και δημιουργών, όπως ενημερώνει σχετικά το Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου. Η ερμηνευτική της αξία παραμένει αναλοίωτη, όπως και το πάθος της όταν τραγουδά! Η Ελένη Βιτάλη, η πιο ροκ λαϊκή τραγουδίστρια, παραμένει αυθεντική, παθιασμένη, υπέροχη! Απολαύσαμε τραγούδια που έχει σημαδέψει με τη φωνή της όπως: Το Τραγούδι Των Γύφτων (Μπαλαμός), Ένα Χειμωνιάτικο Πρωί, Ταχεία, Αυτά Παθαίνει Μάτια Μου, Μακριά μου να φύγεις και πολλά άλλα… Στο τραγούδι «Ίσως φταίνε τα φεγγάρια» η σελήνη που είχε ανατείλει πίσω από τη σκηνή του Ανοιχτού Θεάτρου συμπλήρωνε την αισθαντικότητα του εμβληματικού αυτού τραγουδιού.

Μαζί της η αξιόλογη Βιολέτα Ίκαρη ερμήνευσε πολλά τραγούδια ανάμεσα τους και το τραγούδι με το οποίο  συστήθηκε στο κοινό «Έλα ράγισε τον κόσμο μου».

Η Βιτάλη εκτός από την τεράστια φωνή της είναι ένας ζεστός άνθρωπος που δίνει «χώρο» και πνοή στους συνεργάτες της… την Βιολέτα Ίκαρη και τους ΤΖΟΥΜ.

Οι ΤΖΟΥΜ είναι: Ρήγας Βοργιάς: ηλεκτρικό μπάσο, τρομπέτα. Νίκος Ξύδης: ηλεκτρική/ακουστική κιθάρα, λαούτο. Νατάσα Παυλάτου: κρουστά. Νίκος Σαμαράς: μπουζούκι, σάζι, τζουράς, τρομπέτα. Δημήτρης Σίντος: πιάνο, λαούτο. Θάνος Τσελεμπής: τύμπανα, σαντούρι και ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος: κλαρίνο, νέι, καβάλ, φλογέρα. Τους ΤΖΟΥΜ έστησε και συντονίζει, ο Νίκος Ξύδης.

Επιμέλεια προγράμματος: Ελένη Βιτάλη, Νίκος Ξύδης.

Φωτογραφίες: Μαρία Λαμπριάδου.