Μουσικά εργαστήρια από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

  • Παρασκευή, 26 Ιουνίου, 2020 - 18:30

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων διοργανώνει για μια ακόμα χρονιά Θερινά Εργαστήρια Μουσικής για παιδιά και ενήλικες, υπό την Καλλιτεχνική διεύθυνση του Αλέξανδρου Καλογερά, Συνθέτη, Καθηγητή στο Berklee College of Music στη Βοστώνη. Τα εργαστήρια θα ξεκινήσουν την 1η Ιουλίου και θα διαρκέσουν έως τις 29 Αυγούστου 2020 στο Λύκειο Νάξου και εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον και στο Γυμνάσιο Τραγαίας. 

Η συμμετοχή στα μουσικά εργαστήρια είναι δωρεάν . 

 

Το πρόγραμμα των εργαστηρίων περιλαμβάνει τα εξής τμήματα:

⦁ Πρώτη γνωριμία με τα όργανα και τη μουσική (για μικρούς και μεγάλους)

⦁ Προσχολικό Τμήμα μουσικής προπαιδείας

⦁ Εργαστήριο μουσικής δωματίου (για άτομα όλων των ηλικιών που παίζουν ήδη κάποιο όργανο)

 

Τα δύο πρώτα τμήματα έχουν σκοπό να δώσουν την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να βιώσουν τη μουσική μέσω ακροάσεων, συμμετοχής σε μουσικά σύνολα και σε εκδηλώσεις που προγραμματίζονται κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων, να παρακολουθήσουν μαθήματα μουσικής θεωρίας/ιστορίας και να πάρουν μαθήματα οργάνων από έμπειρούς καθηγητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στα τμήματα αυτά γίνονται δεκτοί αρχάριοι, αλλά και όσοι παίζουν ήδη κάποιο όργανο και θέλουν να συνεχίσουν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας λειτουργεί τμήμα Μουσικής Προπαιδείας.

Πραγματοποιούνται δύο ή τρεις συναντήσεις την εβδομάδα, οι οποίες εφέτος, λόγω Covid-19, θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους τρέχοντες κανονισμούς υγιεινής για τα Ωδεία και τα για σχολεία Α΄/βάθμιας και Β΄/βάθμιας Eκπαίδευσης.

 

Το θερινό Εργαστήριο Μουσικής Δωματίου απευθύνεται σε άτομα όλων των ηλικιών και μουσικών ικανοτήτων που ήδη παίζουν κάποιο όργανο. Περιλαμβάνει συναντήσεις 1-2 φορές την εβδομάδα για πρόβες με την καθοδήγηση Ελλήνων και ξένων μουσικών, ιδιαίτερα μαθήματα οργάνου (προαιρετικά), Ακροάσεις – ρεπερτόριο - μουσική θεωρία – ανάλυση και Συμμετοχή σε συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο των μουσικών εργαστηρίων.

 

Οι πρώτες συναντήσεις/εγγραφές θα πραγματοποιηθούν την 1η και 2η Ιουλίου, 

στο Λύκειο Νάξου, από τις 11:30 έως τις 13:00. 

Για πληροφορίες απευθυνθείτε στο τηλέφωνο  697 29 27 089 - kalogeras@earthlink.net