«Ιστορίες του λιμανιού» στο 21ο Φεστιβάλ Νάξου

  • Τρίτη, 17 Αυγούστου, 2021 - 06:29

Με μια σύγχρονη ματιά στις ρίζες του ρεμπέτικου και στην συγγένειά του με άλλα χαρακτηριστικά είδη μουσικής, όπως τα μπλουζ ή τα φάδος πέφτει η «αυλαία» του 21ου Φεστιβάλ Νάξου, στον Πύργο Μπαζαίου.

Τέσσερις μουσικοί δημιουργοί, δεξιοτέχνες, με διαφορετικές καταβολές και ιδιαίτερη αγάπη στην παγκόσμια μουσική παράδοση (Μανώλης Πάππος, μπουζούκι – Βασίλης Ρακόπουλος, κιθάρα – Χάρης Λαμπράκης, νέυ – Θάνος Χατζηαναγνώστου κρουστά – Μαζί τους η Νανά Μπινοπούλου) θα ταξιδέψουν το κοινό στα λιμάνια του κόσμου με δικές τους συνθέσεις και αυτοσχεδιασμούς.

Ο Μανώλης Πάππος γεννήθηκε στον Πειραιά το 1963 και από το 1978 άρχισε να ασχολείται με την λαϊκή και την παραδοσιακή μουσική μαθαίνοντας μπουζούκι, ούτι και κιθάρα. Εργάζεται ως επαγγελματίας μουσικός από το 1982, παίζοντας σε κέντρα διασκέδασης και συναυλίες, ενώ ταυτόχρονα συμμετέχει σε ηχογραφήσεις δίσκων πολλών γνωστών συνθετών και τραγουδιστών. Θεωρείται από τους κορυφαίους σολίστες μπουζουκιού και έχει συνεργαστεί με τον Νίκο Παπάζογλου, την Δήμητρα Γαλάνη, την Ελευθερία Αρβανιτάκη, τον Γιώργο Νταλάρα, την Ελένη Βιτάλη, τον Σωκράτη Μάλαμα, τον Ορφέα Περίδη και πολλούς άλλους. Συνεργάστηκε επίσης με τον Μίκη Θεοδωράκη στην όπερα Λυσιστράτη, με τον Δημήτρη Παπαδημητρίου στον δίσκο Τραγούδια για τους μήνες.

Ο Βασίλης Ρακόπουλος είναι μουσικός και κιθαρίστας, γεννημένος στην Αθήνα. Τη δεκαετία 1970-80 εργάστηκε ως κιθαριστής σε συναυλίες και ηχογραφήσεις διακεκριμένων συνθετών ( Μ. Χατζηδάκις, Μ.Θεοδωράκης, Δ.Σαββοπουλος, Θ. Μικρούτσικος, Γ. Κουρουπός, Μ. Γρηγορίου κ.ά.) και συμμετείχε ουσιαστικά στο σχηματισμό της πρωτοεμφανιζόμενης ελληνικής jazz σκηνής, παίζοντας στο jazz club του Μπαράκου και στο Half Note με Έλληνες και ξένους μουσικούς.

Η συναυλία «Ιστορίες του λιμανιού» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Αυγούστου 2021, στις 21:30.