Το ΕΝ ΧΟΡΔΑΙΣ & ΟΡΓΑΝΟΙΣ συμμετείχε στο 6ο Φεστιβάλ Ρεμπέτικου «Η Σύρα του Μάρκου Βαμβακάρη»

  • Κυριακή, 4 Σεπτεμβρίου, 2022 - 12:32

Μετά από πρόσκληση των διοργανωτών, του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης & της Κυκλαδικής Εταιρείας Ανάπτυξης (ΚΕΤΑΝ) του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, συμμετείχαμε την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022, στο 6ο Φεστιβάλ Ρεμπέτικου με την μουσική παράσταση «Η Ποίηση και το Ρεμπέτικο»  / Σύμπραξη λόγιας δημιουργίας και λαϊκής παράδοσης – πάντρεμα ποίησης  με το λαϊκό ήχο και το μπουζούκι.

 

Η συναυλία ήταν χωρισμένη σε 3 μέρη:

Α΄ Μέρος: «ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ» σε ποίηση του Γιάννη Ρίτσου και μουσική του Μίκη Θεοδωράκη

Β΄ Μέρος: «ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ» σε ποίηση του Νίκου Γκάτσου και μουσική του Σταύρου Ξαρχάκου

Γ΄ Μέρος: «ΜΑΡΚΟΣ Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΜΑΣ» σε στίχους και μουσική του Μάρκου Βαμβακάρη.

 

Ερμηνευτές: Ανδρέας Καρακότας & Σταυρούλα Μανωλοπούλου

Μουσικοί: Μαθητές της Σχολής σε σύμπραξη με τους δασκάλους τους, Αρίστο Βαμβακούση στο Μπουζούκι, Παντελή Πετρίδη στο Πιάνο και τον Τάκη Φραγκού στο Κόντρα Μπάσο.

Ονόματα Μαθητών: Νίκος Πρέκας, Θανάσης Σταχτάς, Ηλίας Παπαμακάριος, Μιχάλης Μπόνης, Μάνθος Μπόνης, Θεόφιλος Ζερβός, Δημήτρης Χατζηανδρέου, Ανδρέας Χατζής

 

«Πέραν των μουσικών μαθημάτων, κάθε φορά που προετοιμαζόμαστε για οποιαδήποτε εμφάνιση/συναυλία, προσπαθούμε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό – όλη η ομάδα. Οι απαιτήσεις υψηλές - οι πρόβες πολύωρες – η ένταση δεν λείπει, αλλά ειλικρινά στην ολοκλήρωση, το αποτέλεσμα μας ανταμείβει – παίρνουμε  δύναμη να προχωρήσουμε ένα βήμα παρακάτω – πάντα ! Έτσι αισθανθήκαμε και εχθές στη συναυλία που συμμετείχαμε στο πλαίσιο του 6ου Φεστιβάλ Ρεμπέτικου, στην Έπαυλη Τσιροπινά της Σύρου.

Αρχικά, ευχαριστούμε το κοινό, τους υποστηρικτές και τους ανθρώπους που βρίσκονται δίπλα μας. Τους μαθητές μας, τις οικογένειες τους, τους συνεργάτες, τους εθελοντές, τους φίλους μας !

Το ΕΝ ΧΟΡΔΑΙΣ & ΟΡΓΑΝΟΙΣ {Η Μεγάλη του Μάρκου Σχολή}, έχει ως στόχο να προσφέρει όχι μόνο καλλιτεχνικές σπουδές υψηλού επιπέδου, αλλά πρωτίστως διαπαιδαγώγηση αξιών, συμπεριφοράς, ομαδικότητας, ήθους και εργατικότητας προς τους μαθητές μας. Αυτό μεταφράζεται σε όφελος για τους γύρω μας, για τις οικογένειές μας. Οι κανόνες αυστηροί - η προσπάθεια ομαδική – το αποτέλεσμα πολύτιμο – αξίζει !

Αναδρομικές ευχαριστίες στον κ. Αντώνη Μαραγκό για την υλοποίηση της πρωταρχικής σκέψης του και τη θεσμοθέτηση του Φεστιβάλ Ρεμπέτικου στη Σύρα, με την πολύτιμη σύμπραξη, συνεργασία και υποστήριξη του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης και της Κυκλαδικής Εταιρείας Ανάπτυξης (ΚΕΤΑΝ) του Επιμελητηρίου Κυκλάδων.

Ευχαριστίες στους συντελεστές του Φεστιβάλ, στο Δήμο Σύρου – Ερμούπολης, στην ομάδα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων και ιδιαίτερα στις κυρίες Μαρία Αντωνίου και Στεφανία Παπακώστα για το συντονισμό και την άψογη συνεργασία. Ραντεβού στα επόμενα !»