Λάθη, πάθη και μυστικά αποκαλύπτονται στη συνέχεια της θεατρικής παράστασης «Μένω σε κάποια γειτονιά» με άρωμα 70s

Νέες «περιπέτειες» στη γειτονιά των Καμινίων

  • Δευτέρα, 3 Ιουνίου, 2019 - 06:13

Μετά τους «σπαρταριστούς» κουραμπιέδες που μας «κέρασαν» στις αρχές του 2019, ο  Πολιτιστικός Σύλλογος Καμινίων Σύρας και ο Αντώνης Μπούμπας ενώνουν και πάλι τις δυνάμεις τους για την αναβίωση του παραδοσιακού εθίμου του Κλήδονα και του Αφανού με τις νέες περιπέτειες των ηρώων που γνώρισαν πέρυσι κάτοικοι και επισκέπτες της Σύρου στο γήπεδο των Καμινίων.

Το «Μένω σε κάποια γειτονιά – 70s edition» αποτελεί sequel της μουσικοθεατρικής παράστασης που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2018 με τη συμμετοχή μελών από όλες σχεδόν τις θεατρικές ομάδες της Σύρου. Φέτος, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τους χαρακτήρες δέκα χρόνια αργότερα, μετά τον επεισοδιακό Κλήδονα στο κέντρο της γειτονιάς, όπου πολλά μυστικά αποκαλύφθηκαν και οι «κυρίες της αυλής» μπήκαν στη θέση τους, λόγω… της μακριάς τους γλώσσας.

Υπόθεση

Μάιος – Ιούνιος 1973. Ένα απρόσμενο γεγονός διαταράσσει την καθημερινότητα των κατοίκων μιας λαϊκής γειτονιάς της Σύρου, που προσπαθούν να διαχειριστούν τα προσωπικά τους ζητήματα υπό το άγρυπνο βλέμμα της Δικτατορίας των Συνταγματαρχών. Νέες - μυστηριώδεις αφίξεις, παράνομες δραστηριότητες, απαγορευμένοι έρωτες, ξεκαρδιστικές παρεξηγήσεις και επαναστατική διάθεση απέναντι στη διαχρονική σοβαροφάνεια, πλαισιωμένη από την ατμόσφαιρα και τις μουσικές εκείνης της εποχής συνθέτουν τον καμβά μιας -συριανής και με τη βούλα- ιστορίας με κινηματογραφική εσάνς, που κορυφώνεται με την αναβίωση του παραδοσιακού εθίμου του Κλήδονα και του Αφανού. Άνθρωποι της διπλανής πόρτας που αναζητούν την προσωπική τους ελευθερία και ταυτόχρονα γίνονται μια γροθιά απέναντι σε κάθε κίνδυνο είναι οι ήρωες αυτής της κωμικής περιπέτειας από την οποία δε λείπουν η ζωντανή μουσική και οι παραδοσιακοί χοροί.

Η παράσταση σε σκηνοθεσία Γιώργου Σιγάλα περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 Ιουνίου στις 20:30, στον χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Καμινίων.

Σημειώνεται ότι, με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου, θα υπάρχει εισιτήριο ύψους 4 ευρώ. Μέρος των εσόδων θα διατεθεί για την οικονομική ενίσχυση της θεραπείας του Συριανού Δημήτρη Ρίζου.