Syros Night Sky

Σε έξι λεπτά ο “μυστηριακός” κόσμος του γαλαξία μας από τη Σύρο

  • Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου, 2015 - 14:05

Ένα ανεπανάληπτο ταξίδι στην ομορφιά και το “μυστήριο” του γαλαξία μας – δια “γυμνού” οφθαλμού - έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν οι επισκέπτες της ιστοσελίδας της “Κοινής Γνώμης” μέσα από το 6λεπτο video στο οποίο αποτυπώνονται οι μεταβολές στον βραδινό ουρανό των αστεριών και της σελήνης.

Η συρραφή περισσότερων από 10.000 φωτογραφιών που λήφθηκαν βραδινές ώρες από διάφορα σημεία της Σύρου, οι οποίες κατέγραψαν επί ένα εξάμηνο τα “μυστικά” της φύσης συνθέτουν ένα ολιγόλεπτο video που προβάλλει τις μοναδικές όψεις του βραδινού ουρανού, τις αποχρώσεις του κατά τη διάρκεια του χρόνου, αλλά πολύ περισσότερο τον εντυπωσιακό “παλμό” των αστεριών και τη δική τους πορεία στον δικό μας γαλαξία.

Πρόκειται για μία ιδιαίτερη και απτή προσέγγιση για όσα παρατηρεί, ερευνά, καταγράφει κι ερμηνεύει η επιστημονική κοινότητα συστηματικά. Απολαύστε όλοι ένα ταξίδι στον φωτεινό κόσμο της βραδινής ζωής που μας περιβάλλει καθημερινά...

Αξίζει να σημειωθεί πως η δημιουργία του συγκεκριμένου βίντεο οφείλεται στην αγάπη του στελέχους της επιχείρησης της Τυποκυκλαδικής ΑΕ, Ζοζέφ Βακόνδιου για τη φωτογραφική τέχνη και τα μυστικά της.