Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εκδήλωση του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Μάννα στην Αζόλιμνο

«Αυγουστιάτικη Βραδιά» με γλυκιά γεύση

Επτά γυναίκες, επτά ακούραστες εθελόντριες, που αγαπούν το χωριό τους και αποτελούν τον κορμό και την «ψυχή» του -δραστήριου και πιστού στα έθιμα και τις παραδόσεις- Εκπολιτιστικού Συλλόγου Μάννα, έκαναν πιο «γλυκιά» άλλη μία Αυγουστιάτικη Βραδιά στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αναλήψεως, στην Αζόλιμνο.

Η καλοκαιρινή εκδήλωση του Συλλόγου, αγαπημένη συνήθεια που εδώ και χρόνια φέρνει κοντά κατοίκους, απόδημους Συριανούς και επισκέπτες του νησιού, πραγματοποιήθηκε μετά το πέρας της Θείας λειτουργίας που τέλεσε ο Βικάριος της καθολικής εκκλησίας π. Αντώνιος Βουτσίνος.

Στον χαιρετισμό της, η πρόεδρος κ. Ελπίδα Νικητίδου ευχαρίστησε δημόσια όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία και της φετινής διοργάνωσης, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο έργο των επτά γυναικών που απαρτίζουν το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου. Οι ίδιες, έχοντας τη συμπαράσταση των συζύγων τους συνεργάστηκαν άψογα μεταξύ τους, φροντίζοντας και την παραμικρή λεπτομέρεια.

«Όλοι μαζί μπορούμε»

«Καρπός» των κόπων τους ήταν και το καθιερωμένο γλυκοπάζαρο, το οποίο στήθηκε στην είσοδο του προαύλιου χώρου. Οι κυρίες του Δ.Σ. επιδόθηκαν το περασμένο διάστημα στην παρασκευή μαρμελάδων και γλυκών του κουταλιού (1.500 μελιτζανάκια κ.α.), καταφέρνοντας να γεμίσουν τον φετινό πάγκο τους με 180-200 βάζα. Τα έσοδα από το Γλυκοπάζαρο θα διατεθούν για το φιλανθρωπικό έργο του Συλλόγου.

Χρησιμοποιώντας το σλόγκαν της εποχής «όλοι μαζί μπορούμε», η ομάδα εθελοντών του Συλλόγου καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την υλοποίηση επιτυχημένων πολιτιστικών και κοινωνικών δράσεων, όπως οι Γιορτές της Μητέρας και του Πατέρα.  

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν νόστιμη φασολάδα και εκλεκτά μεζεδάκια, στην προετοιμασία των οποίων βοήθησαν, όπως κάθε χρόνο κι άλλες κυρίες-μέλη του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Μάννα.

Καταλήγοντας, η κ. Νικητίδου ευχαρίστησε όλους τους χορηγούς της εκδήλωσης και χαιρέτισε τον Δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης, Γιώργο Μαραγκό ο οποίος τίμησε με την παρουσία του την «Αυγουστιάτικη Βραδιά».

Το κοινό διασκέδασαν οι μουσικοί: Ελπίδα Γαδ, Δημήτρης Βαρθαλίτης και Ισίδωρος  Παλαμάρης παρουσιάζοντας λαϊκά και νησιώτικα τραγούδια.

Σημειώνεται ότι, στις 14 Αυγούστου 2018, αμέσως μετά την Πανηγυρική Λειτουργία στον Ι.Ν Μετάστασης της Θεοτόκου στο Μάννα, ο Σύλλογος θα γλυκάνει και πάλι τους φίλους του με τους αγαπημένους λουκουμάδες του, ενώ στα σκαριά βρίσκεται και μία εκδρομή σε Καστοριά – Φλώρινα – Πρέσπες και Έδεσσα, που θα πραγματοποιηθεί από 5 έως 9 Σεπτεμβρίου 2018.