Η αντίστροφη μέτρηση για την πιο μεγάλη, πολύχρωμη και θεότρελη γιορτή στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων μόλις ξεκίνησε

Παρουσίαση στολών Συριανού Καρναβαλιού "Γεώργιος Σουρής" 2020

 Κέφι, κέφι και μπόλικο… κέφι κυριάρχησαν στην παρουσίαση των ευφάνταστων, πολύχρωμων και εντυπωσιακών στολών που θα θαυμάσουμε κατά τη διάρκεια των φετινών καρναβαλικών παρελάσεων στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων.

Η αντίστροφη μέτρηση για την κορύφωση των εκδηλώσεων του Συριανού Καρναβαλιού «Γεώργιος Σουρής» 2020 έχει ήδη ξεκινήσει και σήμερα το μεσημέρι, οι πρωταγωνιστές του έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση στο κέντρο της πόλης μεταδίδοντας τη χαρά τους και ξεσηκώνοντας τους περαστικούς της αγοράς και τους θαμώνες των επιχειρήσεων εστίασης στην παραλία της Ερμούπολης.

Το σύνθημα για να ξεκινήσει η μεγάλη γιορτή δόθηκε αμέσως μετά τη λήξη του 1ου Maska Runners στην πλατεία Μιαούλη, του διαφορετικού αγώνα δρόμου που διοργάνωσαν οι Δρομείς Σύρου σε συνεργασία με το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης με στόχο την τόνωση και την προβολή του Συριανού Καρναβαλιού.

Οι παρουσιαστές της διοργάνωσης, Μαριάννα Βακονδίου και Γιώργος Ρούσσος υποδέχτηκαν τους εκπροσώπους των φετινών καρναβαλικών ομάδων που θα παρελάσουν το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου στα σοκάκια της Άνω Σύρου και την Κυριακή 1η Μαρτίου 2020 στην παραλία της Ερμούπολης μαζί με τα άρματά τους.

Από την παρουσίαση των στολών και των θεμάτων αναδείχθηκαν το αθλητικό ιδεώδες, η αγάπη για έναν υγιεινό τρόπο ζωής αλλά και η θεότρελη διάθεση όλων των συμμετεχόντων που με τις πρωτότυπες ιδέες τους αλλά και τον έκδηλο ενθουσιασμό τους θα κάνουν για μία ακόμη φορά συναρπαστικό το Καρναβάλι της πρωτεύουσας των Κυκλάδων.

Αμέσως μετά την εκδήλωση ακολούθησε σεργιάνι στην αγορά και την παραλία της Ερμούπολης με μπροστάρηδες μέλη της Φιλαρμονικής του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης που έδωσαν ρυθμό με τα κρουστά τους, τους παρουσιαστές του Συριανού Καρναβαλιού και την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Αλίκη Λεονταρίτη, που με διάπλατο χαμόγελο χαιρετούσε τους περαστικούς, προτρέποντάς τους να πάρουν μέρος στην πιο πολύχρωμη, ζωντανή και ξεσηκωτική γιορτή στο νησί της Σύρου.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο πλαίσιο της παρουσίασης, φιλοξενήθηκε στην πλατεία Μιαούλη και η Εθελοντική δράση «Η Σύρος αγκαλιάζει το Όραμα Ελπίδας» για ενημέρωση και εγγραφή νέων εθελοντών δοτών μυελού των οστών. Τους πολίτες ενημέρωνε η εντεταλμένη σύμβουλος κοινωνικής υπηρεσίας, Αγγελική Πρίντεζη.

Στο Συριανό Καρναβάλι «Γεώργιος Σουρής» 2020 θα εμφανιστούν κατά σειρά οι:

  1. Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Άνω Σύρου – Ανωσυριανοί Μπαλαδόροι
  2. Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 6ου Νηπιαγωγείου Ερμούπολης – Tutti Frutti
  3. Καρναβαλική Ομάδα Δημοτικού Σχολείου Ποσειδωνίας & Φίλων – Τα γλυκό-χαμόγελα
  4. Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Μαθητών 5ου Δημοτικού Σχολείου – Ψαράδες… της γνώσης
  5. Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης – Οι Ουρανοί της Ερμούπολης
  6. Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Εκπαιδευτηρίων Δελασάλ Σύρου – Las delassalos van a Mexico! OLE!
  7. Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγεία Βάρης – Μάννα – Special Unit: E.P.H. – Earth Protection Heroes
  8. Belle Epoque – Αμάρτησε μαζί μου… Εύα
  9. Ομάδα Πεζοπόρων Σύρου – Μες τις «κούπες» δέκα χρόνια δεν τα βρήκαμε «μπαστούνια»
  10. The Vourvourigans – Μάντεψε τι κάνω τα βράδια
  11. Άνω Ποταμών – Στα λαλάρια μας…
  12. Εθελοντική Ομάδα Δελιφατέκα – ΑλανΤήνιοι
  13. Εκείνοι οι Ζαβοί – ΖΑΒΟΚΙΟ
  14. Οι Ωραίοι έχουν χρέη – Final Mats BASKETOMBEZIS Vs ASTONAKOUBATON
  15. Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Σύρου – Πέρα Βρέχει
  16. Syros by night και AnimaSyros – Σούρειος Ίππος
  17. Άσπρο-Μαύρο