8ο Διεθνές Συνέδριο για το Οξειδωτικό Στρες στην Ιατρική και Βιολογία του Δέρματος

  • Τετάρτη, 29 Αυγούστου, 2018 - 16:12

Το 8ο Διεθνές Συνέδριο για το Οξειδωτικό Στρες στην Ιατρική και Βιολογία του Δέρματος από 6 έως 9 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Χώρας

Ο Δήμος Άνδρου συνδιοργανώνει με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, τις επιστημονικές εταιρείες Oxygen Club of California και Society for Free Radical Research Europe, το 8ο Διεθνές Συνέδριο για το Οξειδωτικό Στρες στην Ιατρική και Βιολογία του Δέρματος. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί για 7η συνεχή φορά στη Χώρα της Άνδρου και συγκεκριμένα στο Δημοτικό Θέατρο, από τις 6 έως τις 9 Σεπτεμβρίου 2018.

Στο Συνέδριο συμμετέχουν επιστήμονες και ερευνητές διεθνούς κύρους στους τομείς του οξειδωτικού στρες στο δέρμα, των αντιοξειδωτικών, της κυτταρικής σηματοδοτήσεως, της επούλωσης, της φλεγμονής, του καρκίνου και άλλων παθήσεων του δέρματος, της φωτοδυναμικής θεραπείας, του διαβητικού δέρματος, της επίδρασης των ακτινοβολιών και του περιβάλλοντος στο δέρμα, των φυσικών προϊόντων, της μεσογειακής διατροφής και των αναλυτικών τεχνικών.

Οι συμμετέχοντες προέρχονται από μεγάλα Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού, ιδιαιτέρως από τις ΗΠΑ, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Σερβία, Ελβετία, Αγγλία και Ισπανία. Περισσότεροι από 100 επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων όπως δερματολόγοι, φαρμακοποιοί, βιολόγοι και βιοχημικοί συνευρίσκονται για τέσσερις ημέρες στη Χώρα της Άνδρου, μοιράζονται τα αποτελέσματα της έρευνάς τους, τις ερευνητικές τους ανησυχίες και συζητούν τα προβλήματα.

Όπως αναφέρει η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου «ειδικά η φιλόξενη αυλή του Δημοτικού Θεάτρου έχει αποτελέσει κοιτίδα γονιμοποίησης πολλών ερευνητικών συνεργασιών όλα αυτά τα χρόνια». Ο Δήμος Άνδρου είναι ουσιαστικός συνδιοργανωτής στην πραγματοποίηση του Συνεδρίου, που τελείται με τη σημαντική υποστήριξη του Δημάρχου κ. Θεοδόση Σουσούδη, των στελεχών του Δήμου και ιδιαιτέρως της προέδρου του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και Αθλητισμού, κυρίας Αθηνάς Τσατσομοίρου.

Για πρώτη φορά φέτος, η εκδήλωση υποστηρίζεται και από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Έπαρχο Άνδρου κ. Δημήτρη Λοτσάρη. Η Οργανωτική Επιτροπή του 8ου Διεθνούς Συνεδρίου για το Οξειδωτικό Στρες στην Ιατρική και Βιολογία του Δέρματος, ευχαριστεί θερμά όλους τους Ανδριώτες χορηγούς, τους επαγγελματίες και τις εταιρείες, για τη στήριξη τους στην υλοποίηση του συνεδρίου και όλη την κοινωνία της Άνδρου για την εγκάρδια υποστήριξή της.

Επιπλέον, ευχαριστεί την Ιερά Μονή Αγίας Ειρήνης Άνδρου, για την ευγενική χορηγία του κ. Πολέμη, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, που θα υποδεχθεί τους συνέδρους προκειμένου να απολαύσουν την έκθεση των έργων του Δημήτρη Μυταρά και τον Χορευτικό Όμιλο Υδρούσας για τα παραδοσιακά χορευτικά που θα παρουσιάσει. Τέλος, η οργανωτική επιτροπή ευχαριστεί την εφημερίδα «Ανδριακή» για την προβολή των εργασιών του Συνεδρίου.

Να σημειωθεί ότι το συνέδριο είναι ανοιχτό σε όλους τους Ανδρείους επιστήμονες και φοιτητές για να παρακολουθήσουν τις εργασίες του δωρεάν. Εξάλλου, η Άνδρος είναι συνυφασμένη με το συνέδριο αυτό, καθώς όλοι το γνωρίζουν ως το «Συνέδριο της Άνδρου».