Υλοποιούνται οι δεσμεύσεις της πολιτείας, για στελέχωση και εξοπλισμό του ακτινολογικού τμήματος του Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Νάξου, με στόχο την άρτια και άμεση εξυπηρέτηση των ασθενών

Το Νοσοκομείο Νάξου αποκτά νέο αξονικό τομογράφο

Ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων του νησιού και όχι μόνο, αλλά και του ιατρικού προσωπικού του Γενικού Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Νάξου, ικανοποιήθηκε, με την παράδοση εντός της νοσοκομειακής μονάδας του καινούριου αξονικού τομογράφου, κατόπιν δωρεάς του Αθ. Μαρτίνου.

Ο νέος αξονικός τομογράφος 16 τομών, κατέφτασε στο Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Νάξου την Τρίτη, με τον Υποδιοικητή και επικεφαλής της διοίκησης της μονάδας, κ. Κωνσταντίνο Απιδόπουλο, να ανακοινώνει, ότι η μελέτη του χώρου είναι έτοιμη και αυτή τη στιγμή η διαδικασία βρίσκεται στο στάδιο αναζήτησης προσφορών διαμόρφωσης και ακτινοπροστασίας του χώρου.

Στόχος είναι, έως το τέλος του επόμενου μήνα, ο αξονικός τομογράφος να τεθεί σε λειτουργία, για την εξυπηρέτηση των ασθενών, που εξυπηρετεί το νοσοκομείο, τόσο από τη Νάξο, όσο και από τα κοντινά, μικρότερα νησιά.

Ο κ. Απιδόπουλος απηύθυνε θερμές ευχαριστίες προς την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία πολιτιστικού και κοινωφελούς έργου ΑΙΓΕΑΣ και τον κ. Αθανάσιο Μαρτίνο για την σημαντική αυτή προσφορά, καθώς και την Διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, κ. Όλγα Ιορδανίδου, η οποία όπως υπογράμμισε, ήταν η εμπνεύστρια της κίνησης αυτής.

Την ανακοίνωση, σχετικά με την απόκτηση του αξονικού τομογράφου, για το νοσοκομείο της Νάξου, είχε κάνει η κ. Ιορδανίδου, ήδη από την 1η Απριλίου 2019.

Στο μήνυμά της, η κ. Ιορδανίδου είχε αναφέρει, πως “Στο Ασκληπιείο Βούλας, εντός διμήνου θα εγκατασταθεί Αξονικός Τομογράφος 64 τομών από το Πρόγραμμα των 40 εκατ. της Περιφέρειας Αττικής. Ο ολοκαίνουριος αξονικός τομογράφος 16 τομών που βρίσκεται τώρα στο Ασκληπιείο Βούλας και που αποτελεί δωρεά του Θανάση Μαρτίνου, κατόπιν αιτήματος της 2ης ΥΠΕ που έγινε αποδεκτό, θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Νάξου. Τα έξοδα μεταφοράς, αλλά και εγκατάστασης θα αναλάβει εξ ολοκλήρου ο δωρητής”.

Επίσης, και από την πλευρά της, η κ. Ιορδανίδου είχε ευχαριστήσει θερμά τον κ. Μαρτίνο για την άμεση ανταπόκριση, ενώ ευχαριστίες απηύθυνε και προς την Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Ρένα Δούρου, για τη συμβολή της Περιφέρειας στην αναστήλωση του ΕΣΥ, καταλήγοντας, πως στο πλαίσιο αυτό “τίποτα δεν θα πάει χαμένο”.

Αξίζει να υπενθυμιστεί, πως κατά την επίσκεψη του Υπουργού Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθού, στα τέλη του 2018 στο νησί της Νάξου, με αφορμή την την έναρξη του προγράμματος Γονιδιακού Ελέγχου για τη νόσο «Νάξος», είχε εξαγγείλει, πως στο πρόγραμμα του Υπουργείου είχε συμπεριληφθεί και η άμεση λειτουργία του ακτινολογικού τμήματος του νοσοκομείου της Νάξου, με την πρόσληψη ακτινολόγου και την εγκατάσταση αξονικού τομογράφου.

Η πρόσληψη του πρώτου ακτινοδιαγνώστη έχει ήδη υπογραφεί, ενώ μένει ακόμη η πλήρωση των θέσεων, για την ικανοποιητική στελέχωση του ακτινολογικού τμήματος, με στόχο την άρτια, αλλά και αμεσότερη εξυπηρέτηση των ασθενών.

Η φωτογραφία δημοσιεύτηκε από τον κ. Κ. Απιδόπουλο.