Ιατρικό Συνέδριο στη Σύρο

  • Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου, 2017 - 10:53

Τα μεταβολικά νοσήματα, απόρροια του ασύμμετρου - τοξικού σημερινού τρόπου ζωής, αποτελούν τις επιδημικές απειλές για την υγεία τής κοινωνίας και τη σύγχρονη πρόκληση για τους θεραπευτές. Πρόκληση που απαιτεί συγκροτημένη γνώση και δεξιότητα ιατρικής παρέμβασης.

Το Ελληνικό Κολλέγιο Μεταβολικών Νοσημάτων (Ε.ΚΟ.ΜΕ.Ν.) οργανώνει τριήμερη επιστημονική εκδήλωση στην Ερμούπολη στη Σύρο από τις 21 έως 24 Σεπτεμβρίου 2017 όπου θα αναφερθούν όλα τα νεότερα δεδομένα στα μεταβολικά νοσήματα.

Για τον διαβήτη, θα αναφερθούν τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα σύμφωνα με τα οποία 12% του πληθυσμού πάσχει από διαβήτη, όπως επίσης και οι νέες εβδομαδιαίες αντιδιαβητικές αγωγές που τους προσεχείς μήνες θα προστεθούν στο θεραπευτικό μας οπλοστάσιο.

Για την δυσλιπιδαιμία, θα αναφερθούν οι νέοι θεραπευτικοί στόχοι για την LDL στις διάφορες κατηγορίες καρδιαγγειακού κινδύνου, όπως επίσης και οι νέες ενέσιμες αποτελεσματικές 15νθήμερες ενέσιμες αγωγές για την εντυπωσιακή μείωση της χοληστερίνης.

Για την παχυσαρκία, θα αναφερθούν τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα που φέρνουν την πατρίδα μας στην 1η θέση ποσοστών παιδικής παχυσαρκίας μεταξύ όλων των Ευρωπαϊκών χωρών, όπως επίσης και η νέα αποτελεσματική αγωγή συνδυασμού naltrexon - buproprion που από διμήνου υπάρχει στη χώρα μας και σχετίζεται με εντυπωσιακή μείωση του σωματικού βάρους.

Για την υπέρταση, θα αναφερθούν οι νέες συνδυαστικές αγωγές με εντυπωσιακά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της ανθεκτικής υπέρτασης.

Για το μεταβολικό σύνδρομο τέλος, θα αναφερθούν τα νέα δεδομένα εντυπωσιακής μείωσης του επιπολασμού του με τη μεσογειακή και την DΑSH διατροφή.

Αυτά και πολλά άλλα ακόμη θα συζητηθούν εκτενώς με εκατοντάδες γιατρούς που θα συμμετέχουν στο συνέδριο.

Τέλος την Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση για το κοινό στο Ξενοδοχείο «HERMES» στην Ερμούπολη όπου θα γίνει αναφορά στην διάγνωση και θεραπεία όλων των καρδιαγγειακών παραγόντων κινδύνου (διαβήτης, παχυσαρκία, υπέρταση, υπερλιπιδαιμία).