Με επιτυχία έκλεισε ο κύκλος εργασιών και ομιλιών της 18ης Επιστημονικής εκδήλωσης του ΕΚΟΜΕΝ με θέμα “Μεταβολικά Νοσήματα – Νεότερα Δεδομένα”

Γνώση, πρόληψη και αντιμετώπιση

Με μία πλούσια και άκρως χρήσιμη σε περιεχόμενο επιμορφωτική ενημερωτική εκδήλωση για το κοινό της Σύρου ολοκληρώθηκε η 18η Επιστημονική Εκδήλωση του Ελληνικού Κολλεγίου Μεταβολικών Νοσημάτων (ΕΚΟΜΕΝ) την Κυριακή το πρωί, στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, μετά από τις επιστημονικές εργασίες τριών ημερών, οι οποίες και προηγήθηκαν με αξιοσημείωτη επιτυχία στο ξενοδοχείο “Ερμής”.

Με θέμα “Οι μεγάλοι παράγοντες κινδύνου για τα καρδιαγγειακά νοσήματα: Διαβήτης, υπέρταση, υπερλιπιδαιμία, παχυσαρκία. Πως τους διαγιγνώσκουμε, πως τους παρακολουθούμε και πως τους θεραπεύουμε”, η ενημερωτική εκδήλωση αποδείχθηκε άκρως εύστοχη, αφού οι παρευρισκόμενοι πολίτες συμμετείχαν ενεργά σε επίπεδο διαλόγου με τους ομιλητές.

Απειλές υγείας και σύγχρονη πρόκληση για θεραπευτές”

Συγκεκριμένα, στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων καθ΄ όλη τη διάρκεια των τελευταίων ημερών, μετέβησαν και βρέθηκαν σημαντικές προσωπικότητες του επιστημονικού χώρου, οι οποίες και ανέπτυξαν τις ομιλίες τους, προκαλώντας μάλιστα έναν παραγωγικό διάλογο αναφορικά με τα μεταβολικά νοσήματα και τα νέα δεδομένα σε επιστημονικό επίπεδο.

Ωστόσο, οι εργασίες της επιστημονικής εκδήλωσης ολοκληρώθηκαν με την ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση για τους πολίτες με συντονιστές τον παθολόγο – διαβητολόγο και συντονιστή διευθυντή της Α΄ Παθολογικής Κλινικής – Διαβητολογικού Κέντρου του Γ.Ν. Πειραιά “Τζάννειο” και πρόεδρο της ΕΚΟΜΕΝ, Ανδρέα Μελιδώνη καθώς και τον βιοπαθολόγο, ιατρό Σύρου, Γιώργο Αλτουβά, οι οποίοι πραγματοποίησαν και τις δικές τους ομιλίες.

Σύμφωνα με όσα τόνισε στον χαιρετισμό του ο κ. Μελιδώνης, “Τα μεταβολικά νοσήματα απόρροια του ασύμμετρου – τοξικού σημερινού τρόπου ζωής, αποτελούν τις επιδημικές απειλές για την υγεία της κοινωνίας και τη σύγχρονη πρόκληση για θεραπευτές. Πρόκληση που απαιτεί συγκροτημένη γνώση και δεξιότητα ιατρικής παρέμβασης”. Ο ίδιος πρόσθεσε δε, πως, “Το Ελληνικό Κολλέγιο Μεταβολικών Νοσημάτων (ΕΚΟΜΕΝ) οργανώνει από πενταετίας σειρά επιστημονικών εκδηλώσεων στις οποίες επιδιώκεται αφενός η αναβάθμιση της γνώσης μας στα νοσήματα αυτά με την προσθήκη των τελευταίων βιβλιογραφικών δεδομένων και αφετέρου η απόκτηση δεξιότητας στην εφαρμογή των κατευθυντήριων οδηγιών στην κλινική πράξη”, προλογίζοντας τις επιστημονικές διαλέξεις που αναπτύχθηκαν καθ΄ όλη τη διάρκεια του τριημέρου.

Πρέπει να σημειωθεί πως, στο πλαίσιο της 18ης Επιστημονικής Εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από τριάντα διαλέξεις – ομιλίες που έτυχαν σπουδαίας ανταπόκρισης από το παρευρισκόμενο επιστημονικό κοινό.