Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες αντικατάστασης δαπέδων στο χώρο της Καρδιολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου

Διατήρηση της άριστης εικόνας του

Με την πολύτιμη συνεισφορά του Συλλόγου Φίλων του Νοσοκομείου Σύρου «Πρόσβαση» υλοποιείται, από την περασμένη εβδομάδα, το έργο της επίστρωσης με γρανιτοπλακάκι του Καρδιολογικού Τμήματος και όλων των διαδρόμων και ιατρείων στο δεύτερο όροφο του Νοσηλευτικού Ιδρύματος, πλην της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού και του Χειρουργείου.

«Στόχο του Συλλόγου μας, που εισέρχεται αισίως στον 4ο χρόνο ζωής του, αποτελεί η κάλυψη των αναγκών του Νοσοκομείου, ώστε αυτό να βρίσκεται πάντοτε σε άριστη κατάσταση και να ανταποκρίνεται πλήρως τόσο στους εργαζομένους, όσο και στους επισκέπτες και νοσηλευόμενους», δήλωσε στην «Κοινή Γνώμη» η πρόεδρος Ράνια Κουϊμτζή Νικολοπούλου.

Στήριξη του έργου του Νοσοκομείου

Κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων ετών, ο Σύλλογος υλοποίησε μία σειρά δράσεων, με τις οποίες συνέβαλε σημαντικά στη βέλτιστη λειτουργία του Νοσοκομείου, καθώς και στην αναβάθμιση των υποδομών και του ιματισμού του.

Ειδικότερα, το 2016, έγινε αλλαγή του πατώματος της Παθολογικής Κλινικής και επίστρωση με γρανιτοπλακάκι. Παράλληλα, η Κλινική ανακαινίστηκε ολικά με βάψιμο, συντήρηση των κουφωμάτων, ανανέωση παλαιάς επίπλωσης κλπ. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε ο ελαιοχρωματισμός της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού και ακολούθησε, η προμήθεια και τοποθέτηση τριών κλιματιστικών σε θαλάμους νοσηλείας ασθενών.

Το 2017, ο Σύλλογος διέθεσε περίπου 25 επιδαπέδιους και επιτραπέζιους ανεμιστήρες, ενώ φρόντισε για τη συνεχή ανανέωση του ιματισμού του Νοσοκομείου (σεντόνια, υποσέντονα, μαξιλαροθήκες, κουβέρτες, κουρτίνες), καθώς και του ιματισμού του Χειρουργείου. Επιπροσθέτως, αγόρασε και δώρισε φορητό υπερηχοτομογράφο, ο οποίος προσεγγίζει το κρεβάτι του ασθενούς και η διάγνωση γίνεται χωρίς περιττές μετακινήσεις του ασθενούς, όπως επίσης και πολυμηχάνημα για τις ανάγκες της Παθολογικής Κλινικής. Τέλος, προχώρησε στην αλλαγή κουφωμάτων της Καρδιολογικής Κλινικής και της Μονάδας Εμφραγμάτων.

Κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους (2018), ο Σύλλογος προσέφερε στο Νοσοκομείο καρότσια επειγόντων και νοσηλείας και δύο παιδικά στρώματα για την κάλυψη των αναγκών της νέας Παιδιατρικής Κλινικής, καθώς και δύο σταθερά τηλεφώνα για τις ανάγκες του θυρωρείου. Οι εργασίες στο χώρο της Καρδιολογικής Κλινικής, που εκτελούνται θα ολοκληρωθούν σε λίγες ημέρες.

«Ο Σύλλογος είναι χρήσιμος για το Νοσοκομείο»

Στην αγαστή και εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ του Συλλόγου «Πρόσβαση» και της Διοίκησης του Νοσοκομείου αναφέρθηκε ο Διοικητικός Διευθυντής του Νοσηλευτικού Ιδρύματος, Νίκος Τρίτζαλης.

«Η πόρτα του Συλλόγου είναι πάντα ανοιχτή και με αυτόν τον τρόπο προγραμματίζονται και γίνονται κάποιες εργασίες από δωρεές του κοινωνικού συνόλου προς το Σύλλογο για τις ανάγκες του νοσοκομείου μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως πρόσθεσε: «Δεδομένου ότι, το Υπουργείο Υγείας και η ΔΥΠΕ υλοποιούν αιτήματα του Νοσοκομείου σχετικά με την ενίσχυση του ιατρικού προσωπικού, αλλά και με την αντικατάσταση ή προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, ο Σύλλογος υλοποιεί κάποιες δράσεις οι οποίες βοηθούν το Νοσοκομείο να πραγματοποιήσει αυτά τα έργα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με την κ. Νικολοπούλου, ο Σύλλογος φροντίζει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του Νοσοκομείου εγκαιρα  και υλοποιει  τις  δρασεις  σε  συντομο  χρονικο  διαστημα αποφευγοντας  την γραφειοκρατίας. «Διατηρούμε άριστη συνεργασία τόσο με τη Διοικήτρια κ. Μαργαρίτα Μπουραντά, όσο και με τον κ. Τρίτζαλη, οι οποίοι μας επισημαίνουν τις ανάγκες κι εμείς, προσπαθούμε άμεσα να προσφέρουμε αυτό που μπορούμε», εξήγησε η ίδια.

Ωστόσο, ο Διοικητικός Διευθυντής του Νοσοκομείου διευκρίνισε ότι και πριν από τη σύσταση του Συλλόγου «Πρόσβαση», εκτελούνταν ανάλογα έργα για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας του, αλλά με κάποια καθυστέρηση.

«Οι εργασίες που προγραμματίζονται γίνονται οπωσδήποτε, απλώς είναι το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί από τον προγραμματισμό μέχρι την υλοποίηση» τόνισε, προσθέτοντας ότι ο Σύλλογος είναι πιο ευέλικτος και μέσω της δράσης του, καλύπτονται  άμεσα οι ανάγκες.

Ενίσχυση του ιατρικού προσωπικού και αναβάθμιση του εξοπλισμού

Μεταξύ άλλων, ο κ. Τρίτζαλης κατέστησε γνωστό ότι, το Νοσοκομείο συνεχώς αναβαθμίζεται, γεγονός που αποδεικνύεται και με τη δημιουργία καινούριων Τμημάτων, όπως η Παιδιατρική Κλινική και   σύντομο   χρονικό διάστημα  η  Μονάδα  Αυξημένης  Φροντίδας.

«Έχουν ακουστεί πολλά θετικά σχόλια. Αναμένεται η τοποθέτηση 13 νέων ιατρών καθώς και η αυτονομία των επειγόντων περιστατικών καθώς και νοσηλευτικού –τεχνικού προσωπικού. Περιμένουμε την  ολοκλήρωση των κρίσεων από τα  Συμβούλια Αξιολόγησης  ώστε  να  γίνουν  οι  προσλήψεις  και  να  αναβαθμιστεί  η  λειτουργία  των  Επειγόντων Περιστατικών όπου  μαζί με  τους  ειδικευόμενους  -αγροτικούς  ιατρούς  θα  υπάρχουν  και  ειδικευμένοι ιατροί », ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε επίσης, πως αυτή την περίοδο, το Νοσοκομείο θα υλοποιήσει έργα ενταγμένα  στο ΕΣΠΑ και στο πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων για την προμήθεια καινούριου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και την αναβάθμιση των παρεχόμενων πληροφοριακών συστημάτων  που γίνονται στο Νοσοκομείο (ιατρικός φάκελος, νοσήλια, λογιστήριο κ.α.), προϋπολογισμού άνω του 1.700.00 ευρώ.  «Είναι έργα που ενέκρινε το Υπουργείο Υγείας και γι’ αυτό το λόγο θέλω να πω ότι υπάρχει άριστη συνεργασία και με τη Διοίκηση της 2ης ΔΥΠΕ, η οποία μας συμπαρίσταται  στην ένταξη αυτών των προγραμμάτων», κατέληξε ο κ. Τρίτζαλης.

Ανάγκη υποστήριξης του Συλλόγου από τη Συριανή κοινωνία

Υπογραμμίζεται ότι, στις 20 Σεπτεμβρίου 2018, ο Σύλλογος Φίλων του Νοσοκομείου «Πρόσβαση» θα πραγματοποιήσει εκδήλωση στο εστιατόριο ΜΑΖΙ, με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για την ολοκλήρωση των εργασιών στο χώρο του Καρδιολογικού Τμήματος και την κάλυψη λοιπών αναγκών μέχρι το τέλος του έτους.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος κ. Νικολοπούλου επεσήμανε την ανάγκη υποστήριξης του Συλλόγου από την κοινωνία της Σύρου, είτε μέσω της εγγραφής στο Σύλλογο με ετήσια συνδρομή 10 ευρώ, είτε μέσω της ενεργούς συμμετοχής στις εκδηλώσεις του (θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες κ.α.).

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, ο οποίος αριθμεί σήμερα 710 μέλη αποτελείται επίσης από τους: Απόστολο Ευκαρπίδη, Αναστάσιο Τιμωνίδη, Father John (εκπρόσωπο του Καθολικού Επισκόπου Σύρου Σεβ. π. Πέτρου Στεφάνου), π. Δωρόθεο Γάγγο (εκπρόσωπο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο Β’) και Μιχάλη Στρατή.