"Μιλάμε εφ’ όλης της ύλης για τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV) και τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας"

Επιστημονικό Συμπόσιο στη Σύρο

  • Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου, 2018 - 13:02

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Κυκλάδων, το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Σύρου Ερμούπολης με την επιστημονική υποστήριξη του Τομέα Οικονομικών της Υγείας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, σας προσκαλούν στο διήμερο επιστημονικό συμπόσιο που συνδιοργανώνουν με θέμα: «Μιλάμε εφ’ όλης της ύλης για τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV) και τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Γνωρίζουμε για τον ιό, προλαμβάνουμε τη μετάδοσή του, αντιμετωπίζουμε τις επιπτώσεις του».

Το συμπόσιο απευθύνεται σε όλους τους πολίτες και ειδικότερα, στους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, τις νέες γυναίκες και τους νέους άνδρες, τους φοιτητές, τους εφήβους και σκοπός του είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση για τη σημασία των συστηματικών προληπτικών ελέγχων πρώιμης διάγνωσης αλλά και του εμβολιασμού, καθώς και της συνεισφοράς τους στην πρόληψη αλλά και τη ριζική θεραπεία του συγκεκριμένου καρκίνου εφόσον η διάγνωση γίνεται έγκαιρα.

Το επιστημονικό συμπόσιο θα πλαισιώσουν με τις ομιλίες τους έγκριτοι επιστήμονες από 4 Πανεπιστήμια της χώρας, καθώς και ειδικοί επιστήμονες του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου.

Οι εργασίες του συμποσίου θα πραγματοποιηθούν μετά από ευγενική παραχώρηση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Κυκλάδων και θα ξεκινήσουν το Σάββατο 3/11/2018 στις 5.30 μ.μ. έως τις 8.30 μ.μ. και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 4/11/2018 από τις 9.30 π.μ. έως τις 1.30 μ.μ