Στήριξη της Διευθύντριας του ΔΙΕΚ Γ.Ν. Σύρου στη Διοικήτρια Μαργαρίτα Μπουραντά

  • Τρίτη, 23 Απριλίου, 2019 - 10:40

Ως εργαζόμενη του  γενικού νοσοκομείου σύρου επί πολλά έτη  ως εκπαιδεύτρια και ως πολίτης και δημότης  της Σύρου διαβάζοντας την ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ  για  λειτουργία της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας  σας ενημερώνω ότι ως νοσηλευτικό προσωπικό είχαμε πολλούς ασθενείς  διασωληνωμενους  αλλά και παιδιά    επί μέρες , εβδομάδες και μήνες    πολλές φορές σε κοινούς θαλάμους με άλλους ασθενείς που έχρηζαν 24ωρης παρακολούθησης και φροντίδας   και με πολλούς ασθενείς  και συνόδους να διαμαρτύρονται ΚΑΙ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ.
ΑΘΛΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Εδώ και πολλά έτη έπρεπε να έχει γίνει τόσο  η Μονάδα  Αυξημένης Φροντίδας   όσο και η Παιδιατρική κλινική ήταν αίτημα πολλών ετών των εργαζομένων και των πολιτών  και χίλια μπράβο για την υλοποίηση του από την Διοικήτρια του γενικού νοσοκομείου Σύρου και το Υπουργείο Υγείας.
Αλήθεια και παλιότερα άνοιξαν τμήματα όπως η μονάδα τεχνητού νεφρού και το καρδιολογικό τμήμα και μάλιστα με πολύ λιγότερο προσωπικό  και συνεχίζουν .
Πάντοτε όταν γίνεται κάτι καλό για το νοσοκομείο και τους πολίτες της κοινωνίας  υπονομεύονται αντιδράσεις από κάποιους ολίγους  με όχι και τόσο καλές προθέσεις.
Μπορεί να υπάρχουν  δυσκολίες όμως με τη καλή συνεργασία και τη στήριξη όλα μπορούν να γίνουν και γίνονται.
Ποιος θα ξεχάσει το απαξιωμένο ΚΕΦΙΑΠ   και τη λειτουργία του    που έγινε επί προηγούμενων διοικήσεων και κυβερνήσεων και την επαναλειτουργία των υπηρεσιών του από τη νέα Διοικήτρια   .
 Ποιος θα ξεχάσει τη προσπάθεια  υπονόμευση της προηγούμενης διοίκησης να κλείσει τη σχολή του νοσοκομείου  κάτι που επετράπη από την σημερινή διοικήτρια και το υπουργείο υγείας  και μάλιστα αναβαθμίστηκε σε μεταδευτεροβαθμια εκπαίδευση και με νέες ειδικότητες  όπως του διασώστη πληρώματος ασθενοφόρου  και του βοηθού νοσηλευτή –τριας με την επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων στον δημόσιο και ιδιωτικό φορέα  . 
Ποιος πολίτης θα ξεχάσει τα χρήματα που πλήρωνε για την παροχή υπηρεσιών από τον φορέα υγείας   με τη βοήθεια που ζητούσε  επί προηγούμενων κυβερνήσεων και διοικήσεων του νοσοκομείου Σύρου .
 Ποτέ άλλοτε δεν υπήρχε τόσο μεγάλη κάλυψη ιατρικού και νοσηλευτικού και παραϊατρικού  προσωπικού τα προηγούμενα έτη κα το ξέρουμε πρώτα εμείς ως εργαζόμενοι  του νοσοκομείου αλλά και όλοι οι πολίτες που εξυπηρετούνται  ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.
 Με τα νέα οργανογράμματα των νοσοκομείων    που ετοιμάζονται από το υπουργείο υγείας και περισσότερα τμήματα θα ανοίξουν  στα νοσοκομεία και περισσότερο προσωπικό θα υπάρχει.  ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΟΧΙ ΝΑ  ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ  ΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ .
.
ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΡΓΑΣΤΕΙ ΕΠΙ ΠΟΛΛΑ ΕΤΗ  ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ  ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΑΤΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΕΠΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ.
ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΚΑΙ  ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ   ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΤΙ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ    ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ  Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ .
ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ  ΣΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ  ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΥΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΥΓΕΙΑΣ  ΠΑΡΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΔΕΧΟΝΤΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ  ΠΟΥ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ  ΚΑΙ ΔΟΞΑΣ .
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΝΙΚΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ Τ.Ε ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΡΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΔΙΕΚ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΥΡΟΥ