Προγραμματική σύμβαση για τη βελτίωση και αποκατάσταση του κτηρίου του ΚΕΦΙΑΠ Σύρου συνάπτουν Δήμος Σύρου – Ερμούπολης και Γεν. Νοσοκομείο Σύρου

Πρόβλεψη για την επισκευή της πισίνας του ΚΕΦΙΑΠ

  • Πέμπτη, 18 Μαρτίου, 2021 - 06:18

Η προγραμματική σύμβαση, μεταξύ του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης και του Γενικού Νοσοκομείο Σύρου, εγκρίθηκε κατά την τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου.

Όπως αναφέρεται στη σχετική σύμβαση, το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου προγραμματίζει την υλοποίηση του έργου βελτίωσης και αποκατάστασης του κτηρίου όπου στεγάζεται το ΚΕΦΙΑΠ Σύρου. Το έργο αφορά σε εργασίες οικοδομικών και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, για την βελτίωση του κτηρίου επί της οδού Νίκης, στις κτιριακές υποδομές του οποίου στεγάζεται το διατομεακό τμήμα Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης του Γ.Ν. Σύρου.

Δεδομένου ότι το Νοσοκομείο δεν καλύπτει τις απαιτήσεις για την εκτίμηση της διοικητικής και επιχειρισιακής ικανότητας, ο Δήμος πρόκειται να καλύψει τις σχετικές ανάγκες, με τα εξειδικευμένα στελέχη του στις τεχνικές και οικονομικές υπηρεσίες, καθιστώντας δυνατή την υλοποίηση του έργου.

Οι εργασίες που πρόκειται να εκτελεστούν αφορούν, μεταξύ άλλων σε καθαιρέσεις στοιχείων οπλισμένου σκυροδέματος με μηχανικά μέσα, σε κονιοδέματα – οπλισμένα σκυροδέματα και επιχρίσματα, όσον αφορά στις οικοδομικές εργασίες. Στο κομμάτι των ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών προβλέπεται η επισκευή της πισίνας, με την αντικατάσταση των φθαρμένων υδραυλικών εξαρτημάτων και δικτύων και την επισκευή ή αντικατάσταση αντλιών και φίλτρων. Επίσης, προβλέπεται επισκευή και επέκταση της ηλεκτρικής εγκατάστασης του κτηρίου και η επέκταση – προσαρμογή των δικτύων σε χώρους που έχουν αλλάξει χρήση, η αντικατάσταση όλου του υδραυλικού δικτύου με πλαστικούς σωλήνες πολυπροπυλενίου, με μόνωση για τις γραμμές θέρμανσης – ψύξης, καθώς και η επισκευή και συντήρηση όλων των μηχανημάτων κλιματισμού.

Στο πλαίσιο της σύμβασης μεταξύ Δήμου και Γ.Ν. Σύρου, το νοσοκομείο θα αναλάβει τη σύνταξη της σχετικής μελέτης και των τευχών δημοπράτησης, τα οποία θα παραδοθούν στο Δήμο, καθώς και την χρηματοδότηση του έργου μέχρι του ποσού των 199.990, 25 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ. Ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, μεταξύ άλλων, αναλαμβάνει να διενεργήσει το διαγωνισμό, την αξιολόγηση των προσφορών και την υπογραφή της σχετικής σύμβασης, καθώς και την επίβλεψη και παραλαβή του έργου.

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι η διάρκεια της εν λόγω προγραμματικής σύμβασης, ορίζεται σε 16 μήνες από την υπογραφή της και από τα δύο μέρη.