Από τον διοικητή του νοσοκομείου Σύρου στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας

Μηνύματα προς πολλούς αποδέκτες

Νίκος Ρούσας: “Ότι νιώθει ξένο, μπορεί να φύγει από το νοσοκομείο μας”
  • Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου, 2024 - 06:16

Τη νέα χρονιά καλωσόρισε το νοσοκομείο της Σύρου, με την καθιερωμένη εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν, εκτός από τους εργαζόμενους όλων των κλάδων, ο διοικητής και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του νοσοκομείου, ο dήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης, Αλέξης Αθανασίου και μέλη της δημοτικής αρχής.

Επίσης, μηνύματα απέστειλαν οι βουλευτές Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης, Κατερίνα Μονογυιού, Φίλιππος Φόρτωμας και Μάρκος Καφούρος.

“Όσοι νιώθουν ότι δεν ανήκουν στο νοσοκομείο μπορούν να αποχωρήσουν”

Ένα μήνυμα σε συγκεκριμένους αποδέκτες έστειλε μέσω της τοποθέτησής του στην εκδήλωση ο διοικητής της υγειονομικής μονάδας, Νίκος Ρούσας.

Ο κ. Ρούσας, εκτός από τις ευχαριστίες που απεύθυνε προς τους εργαζόμενους του νοσοκομείου που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με αυταπάρνηση, κάλεσε όλους εκείνους που νιώθουν ξένο σώμα, όπως χαρακτηριστικά είπε, να αποχωρήσουν από το νοσοκομείο.

“Να υπερευχαριστήσω το διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό που εργάζονται με αυταπάρνηση και χαρά και αυτό φαίνεται προς τα έξω. Να ευχαριστήσω όλο το λοιπό προσωπικό, τους ακτινολόγους, τους τραυματιοφορείς, τους καθαριστές, όλους όσους εργάζονται στα πλυντήρια, στο βιοχημικό. Είστε πάρα πολλοί και σας ευχαριστώ για τη δουλειά που κάνετε.  Θέλω να ευχαριστήσω την πλειονότητα των γιατρών, οι οποίοι δουλεύουν ακούραστα, προσπαθώντας να δώσουν ότι καλύτερο στους συνανθρώπους μας. Θα ήθελα λοιπόν να ευχηθώ καλή χρονιά. Σαν διοικητής, αλλά και ως γιατρός να ευχηθώ το 2024, ότι νιώθει ότι είναι ξένο να φύγει από το νοσοκομείο μας. Όποιοι νιώθουν ότι το νοσοκομείο είναι δικό μας και θέλουν να προσφέρουν, να μείνουν και είμαστε ανοιχτοί να τους δεχθούμε. Θα είμαστε εδώ για όλους. Όσοι, δε, νιώθουν ότι δε χωράνε εδώ, είμαστε χαρούμενοι να τους πούμε ότι μπορούν να πάνε όπου αλλού θέλουν. Είμαστε εδώ γιατί οι πολίτες της Σύρου, οι πολίτες στις Κυκλάδες δεν έχουν άλλη επιλογή και εμείς αποφασίσαμε να μην έχουμε άλλη επιλογή από το παραμείνουμε για αυτούς εδώ”, σημείωσε με νόημα ο κ. Ρούσας. 

Τέλος, ο διοικητής της υγειονομικής μονάδας απεύθυνε και ένα μεγάλο ευχαριστώ προς τους επικεφαλής της ορθόδοξης και καθολικής εκκλησίας της Σύρου, οι οποίοι προχώρησαν στην παροχή υποτροφιών στους νέους γιατρούς.

“Δεν ξεχνώ τη μεγάλη βοήθεια των επισκόπων μας. Του μητροπολίτη Σύρου και του καθολικού επισκόπου, οι οποίοι μαζί κατάλαβαν το όραμα του νοσοκομείου μας και έδωσαν υποτροφίες σε νέους γιατρούς που επιθυμούν να κάνουν την ειδικότητά τους εδώ. Γιατί ο νέος γιατρός αυτό επιθυμεί. Τη μάθηση και την εξέλιξή του, ακόμη και στη Σύρο”, σημείωσε ο διοικητής, εκφράζοντας επίσης τις ευχαριστίες του προς ίδρυμα του Αντώνη Κομνηνού.

“Το συγκεκριμένο ίδρυμα μας έχει βοηθήσει τα μέγιστα στη δημιουργία της ογκολογικής κλινικής, με τα όποια προβλήματα μπορεί να υπάρχουν. Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς, όπως ευχαριστώ και τον κ. Ξενοκώστα για τη χρηματική βοήθεια που μας εξασφάλισε για τη μεταφορά γιατρών από την Αθήνα, ώστε να καλύψουν τα κενά που υπήρχαν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Επίσης, να ευχαριστήσω το ίδρυμα Μωραΐτη για τις δωρεές του που προορίζονται σε τεχνολογικό εξοπλισμό του νοσοκομείου. Τέλος, να μη ξεχάσω να ευχαριστήσω τον ροταριανό όμιλο για την προσφορά νέων κρεβατιών στην παθολογική μας κλινική”, κατέληξε στον χαιρετισμό του, ο κ. Ρούσας.

Ο Δήμος βρίσκεται στο πλευρό του νοσοκομείου  

Για μία τροπή που έχουν πάρει τα προβλήματα που νοσοκομείου και η οποία πρέπει να ανακοπεί, αναφέρθηκε στον σύντομο χαιρετισμό του, ο δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης, Αλέξης Αθανασίου.

“Το 2024 να είναι μία καλύτερη χρονιά για το νοσοκομείο και γενικότερα και στη δημόσια υγεία. Παρατηρούμε τα τελευταία χρόνια τα προβλήματα που ταλανίζουν την υγειονομική μονάδα της Σύρου, προβλήματα που υπάρχουν βέβαια και σε πανελλήνιο επίπεδο. Στο δικό μας νοσοκομείο τα προβλήματα αυτά έχουν πάρει μία τροπή, η οποία πρέπει να ανακοπεί. Το λέω αυτό, διότι και εμείς ως Δήμος, έχουμε συνεργασία για τα θέματα που υπάρχουν, τόσο με τη διοίκηση, όσο και με τα μέλη του διοικητικού του συμβουλίου για θέματα που απασχολούν το γενικό νοσοκομείο Κυκλάδων. Μην ξεχνάμε ότι το νοσοκομείο της Σύρου, είναι το μόνο δευτεροβάθμιο που υπάρχει στα νησιά μας”, επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Αθανασίου. 

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος απευθυνόμενος προς τον διοικητή και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου σημείωσε ότι ο Δήμος καταβάλλει προσπάθειες ώστε να συμβάλει και εκείνος από την πλευρά του στη βελτίωση της δημόσιας υγείας, τονίζοντας παράλληλα ότι θα σταθεί αλληλέγγυος σε όποιον τομέα κριθεί αναγκαίο για την επίλυση προβλημάτων.   

“Δε θα σταματήσουμε τον αγώνα για την στελέχωση της υγειονομικής μονάδας”

Για τις προσπάθειες που καταβάλλονται για τη στελέχωση της υγειονομικής μονάδας, έκανε λόγο στην τοποθέτησή της κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η πρόεδρος των εργαζομένων, Κατερίνα Καλογεράκη, η οποία και εκείνη στην ίδια γραμμή με τα όσα ανέφερε ο διοικητής του νοσοκομείου, δεν άφησε ασχολίαστα τα κακώς κείμενα που έχουν καταγραφεί από μερίδα υπηρετούντων στον ιατρικό κλάδο.  

“Μετρήσαμε απώλειες αξιόλογων συνεργατών, μετρήσαμε την υπομονή και την αντοχή μας, χάσαμε το ελικόπτερο από την πτητική βάση. Δε θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε. Είμαστε σε επαφή τόσο με τον δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης, όσο και με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κυκλάδων. Απαιτούμε προσλήψεις προσωπικού, διότι η υποστελέχωση της μονάδας μας έχει ταλαιπωρήσει όλους”, τόνισε αρχικά, ενώ πρόσθεσε πως “αυτό που επιθυμούμε είναι επιτέλους να βρούμε ηρεμία, η οποία διαταράσσετε από συγκεκριμένους ανθρώπους. Σε όποιον δεν αρέσει ο εργασιακός του χώρος και συγκεκριμένα το «Βαρδάκειο και Πρώϊο», η πόρτα του νοσοκομείου είναι ανοιχτή. Θέλουμε σωστούς επαγγελματίες υγείας και ευτυχώς το μεγαλύτερο ποσοστό των εργαζομένων, υπηρετούν με ήθος, αγάπη για τον ασθενή και ενσυναίσθηση”.

Τέλος, να σημειωθεί ότι χαιρετισμό απεύθυνε και ο ιατρός ακτινολόγος κ. Βούλτσος, μέλος του διοικητικού συμβουλίου, ως εκπρόσωπος των γιατρών του νοσοκομείου.