Μηνύματα Πίστεως από την Ιερά Μητρόπολη Σύρου

  • Παρασκευή, 1 Αυγούστου, 2014 - 06:10

Συνεχίζεται ο κύκλος των Μηνυμάτων Πίστης από την Ιερά Μητρόπολη Σύρου και συγκεκριμένα από τον πρωτοπρεσβύτερο π. Πέτρο Μαραγκό μέσω μίας ακόμη διαδικτυακής παρουσίας στο web tv της “Κοινής Γνώμης”.

Στη σημερινή παρέμβαση με φόντο την 8η Κυριακή Ματθαίου, στις 3 Αυγούστου, απευθύνει μηνύματα αγάπης, αλληλεγγύης, εγκράτειας και ταπεινότητας.

Χαρακτηριστικά για όσα θα αναγνωσθούν μέσα στην Εκκλησία αναφέρει, “Θα διαβάσουμε την Ευαγγελική περικοπή όπου ο Κύριός μας, ο Ιησούς Χριστός έκανε το θαύμα μέσα στην έρημο και πολλαπλασίασε τους πέντε άρτους και τα δύο ψάρια και τάισε πέντε χιλιάδες ανθρώπους. Άνδρες και χωριστά γυναίκες και παιδιά. Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο θαύμα!

Βρισκόμαστε στην έρημο. Ο Χριστός διδάσκει, οι άνθρωποι κρέμονται στην κυριολεξία από τα χείλη του και ο χρόνος παρήλθε. Άρχισε να νυχτώνει και τότε κανείς από τους ανθρώπους δεν παραπονέθηκε αλλά οι μαθητές του έτρεξαν και του ψιθύρισαν, “Κύριε, διώξε τους να πάνε να βρουν κάτι να φάνε. Γιατί ο χρόνος είναι περασμένος κι εδώ στην ερημιά δεν υπάρχει τρόπος για να μπορέσουμε να τους ταΐσουμε”. Και η απάντηση του Χριστού ήταν: “Δώστε τους από αυτά που έχουμε να φάνε (...)””.