Οι Κυκλάδες είχαν την τιμητική τους στην τελετή απονομής των “Tourism Awards 2015”

Βραβεύτηκαν οι βέλτιστες πρακτικές στον τουρισμό

Παρουσία λαμπερών προσωπικοτήτων του ελληνικού τουρισμού πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής των Tourism Awards 2015, με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, αλλά και αρκετές επιχειρήσεις των Κυκλάδων να συγκαταλέγονται ανάμεσα στους μεγάλους νικητές, που κατάφεραν να τραβήξουν όλα τα βλέμματα επάνω τους.

Τα βραβεία διοργανώθηκαν για δεύτερη συνεχή χρονιά από την έκδοση Hotel & Restaurant της Boussias Communications, υπό την αιγίδα του υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ).

Περισσότερα από 600 άτομα “πλημμύρισαν” την αίθουσα Banquet του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών σε μια βραδιά που αποτέλεσε πραγματικά γιορτή για τον ελληνικό τουρισμό. Οι πρωτοβουλίες που βραβεύθηκαν και αναδείχθηκαν αποδεικνύουν περίτρανα ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνο “ήλιος και θάλασσα”. Ο ελληνικός τουρισμός έχει να επιδείξει μια σειρά από ποιοτικές και καινοτόμες πρακτικές: από εξατομικευμένες πολυτελείς υπηρεσίες, μέχρι “ψαγμένες” πολιτιστικές διαδρομές και αθλητικές διοργανώσεις που προσελκύουν ποιοτικό τουρισμό εκτός της περιόδου αιχμής.

Σημειώνεται ότι τα Tourism Awards αναδεικνύουν βέλτιστες πρακτικές από κάθε γωνιά της Ελλάδας και σε όλους τους επιμέρους τομείς του Travel, Hospitality & Leisure. Η απήχηση των βραβείων από τη δεύτερη κιόλας χρονιά διοργάνωσής τους είναι τεράστια και πολλές από τις σημαντικότερες ελληνικές εταιρείες τουρισμού ανταγωνίζονται για την πολυπόθητη διάκριση. Φέτος μάλιστα, διπλασιάστηκε ο αριθμός των υποψηφιοτήτων, ενώ τριπλασιάστηκε ο αριθμός των εταιρειών που συμμετείχαν.

Όλες οι υποψηφιότητες αξιολογήθηκαν από ανεξάρτητη δεκαεξαμελή κριτική επιτροπή, απαρτιζόμενη από πανεπιστημιακούς, experts του τουρισμού και επιφανείς προσωπικότητες με άποψη και εμπειρία στον τομέα της φιλοξενίας όπως οι: Νίκος Σκουλάς, Γιάννης Μπουτάρης, Peter Economides, Γιάννης Τσεκλένης και Κωνσταντίνος Λαζαράκης.

Διάκριση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Το Αργυρό Μετάλλιο απέσπασε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στην κατηγορία “Strategy & Innovation, Στρατηγική Συνεργασία” για την επιτυχημένη συνεργασία της με το Μουσείο του Λούβρου, με στόχο την ανάδειξη και την διάδοση της έκθεσης “Ρόδος, ένα ελληνικό νησί στην πύλη της Ανατολής”.

“Με γνώμονα την προβολή και την αξιοποίηση όλου του πλούτου που διαθέτουμε στα 50 μοναδικά νησιά μας και των δυνατοτήτων που προσφέρονται για την ανάδειξη τους σε κάθε γωνιά της γης, η απονομή αυτού του βραβείου στην Περιφέρειά μας είναι ένα μικρό δείγμα ότι κάτι κάνουμε σωστά” δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Μαριέττα Παπαβασιλείου, προσθέτοντας πως “οι στόχοι της νέας διοίκησης είναι συγκεκριμένοι, η όρεξή της αμείωτη και η αποτελεσματικότητά της χτίζει το επόμενο βήμα”.

Μεταξύ των νικητών ήταν και δύο ξενοδοχειακές μονάδες της Μυκόνου. Συγκεκριμένα, διακρίσεις έλαβαν το ξενοδοχείο Archipelagos στο Καλό Λιβάδι, που βραβεύτηκε με Χάλκινο μετάλλιο στο Βραβείο Τουρισμού στην κατηγορία της Γαστρονομίας - Καινοτομίας στο χώρο του F & B και το ξενοδοχείο Kivotos Luxury Boutique, που έλαβε το Χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία Στρατηγική - Καινοτομία.

Τιμητικό βραβείο απονεμήθηκε στις κυρίες Αναστασία Ψάλτη και Μάγια Τσόκλη για την ανάδειξη της Τήνου μέσα από το περιοδικό ΤΑΜΑ.

Τα ηνία στον “γαστρονομικό τουρισμό” η Σαντορίνη

Το χρυσό βραβείο στην κατηγορία “Γαστρονομικός Τουρισμός” απέσπασε το εστιατόριο “Σελήνη” του Γιώργου Χατζηγιαννάκη, το οποίο λειτουργεί στη Σαντορίνη εδώ και 30 χρόνια.

Το βραβείο παρέλαβαν από τον Ειδικό Σύμβουλο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού Γιώργο Δρακόπουλο, ο ίδιος ο κ. Χατζηγιαννάκης μαζί με την διευθύντρια του εστιατορίου Σελήνη, Γεωργία Τσάρα.

Η ζωή του Γιώργου Χατζηγιαννάκη, είναι αφιερωμένη στην ανάπτυξη και στην προώθηση του γαστρονομικού τουρισμού. Ακόμα και στα παλαιότερα χρόνια, που η προβολή της τοπικής και ελληνικής κουζίνας φάνταζε περίεργξ και εκτός συρμού, ο Γιώργος και η Έβελυν Χατζηγιαννάκη ακολουθούσαν το δικό τους δρόμο, έχοντας στη Σελήνη και πιάτα βασισμένα στα τοπικά προϊόντα.

Από τα πρώτα εκείνα χρόνια μέχρι και σήμερα ο Γιώργος Χατζηγιαννάκης συνεχίζει με συνέπεια την προσπάθεια καθιέρωσης συνταγών βασισμένων στα τοπικά προϊόντα και προώθησης του γαστρονομικού τουρισμού, προσελκύοντας και υποστηρίζοντας σχετικές εκδηλώσεις και συνέδρια, προσκαλώντας δημοσιογράφους, κάνοντας μαθήματα μαγειρικής και μια σειρά άλλες δράσεις.

Η ανακήρυξη του 2013, από το Δήμο Θήρας, ως Έτους Γαστρονομίας, τον βρήκε σύμμαχο και συνοδοιπόρο. Η εξαιρετική απήχηση και τα πολύ καλά αποτελέσματα που είχε για τη Σαντορίνη το Έτος Γαστρονομίας 2013 ήταν, κατά κάποιο τρόπο και μία ακόμα επιβράβευση της πολυετούς του προσπάθειας να γίνει το νησί ένας γνωστός στον κόσμο γαστρονομικός προορισμός.

Χρυσό βραβείο Συνολικής Αριστείας Μικρής Ξενοδοχειακής Μονάδας απέσπασε το ξενοδοχείο “Astra Suites Santorini”, ενώ στην κατηγορία «Καινοτομία στον Τομέα του F&B», το Χάλκινο Βραβείο απονεμήθηκε στο Porto Kea Suites στην Κέα. Τέλος, στην κατηγορία “Ηλεκτρονική Παρουσία και Επικοινωνία”, το ξενοδοχείο Santorini Secret τιμήθηκε με το Ασημένιο Βραβείο και το Boheme Mykonos (με την εταιρία Χ2 Ιnteractive Web Agency) με το χάλκινο βραβείο.