Προσπάθειες για να μείνει στη Σύρο και ο Ντόκιτς θα γίνουν στο άμεσο χρονικό διάστημα

Ανανεώνει για δύο χρόνια ο Παβλίσεβιτς

Ο τέταρτος ημιτελικός μεταξύ του Φοίνικα Σύρου και του Ολυμπιακού αποτελεί παρελθόν, ο Ολυμπιακός όπως είναι γνωστό πέρασε από την Σύρο με δύο νίκες και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό της Volleyleage.

Οι Συριανοί κοίταξαν στα μάτια την ομάδα του Ολυμπιακού, αφού οι παίκτες του κ. Παβλίσεβιτς έβαλαν τα δύσκολα στους περσινούς πρωταθλητές και να τους αφήσουν εκτός συνέχειας χρειάστηκε να υπερβάλουν εαυτό. Αυτό βέβαια φαίνεται και στις δηλώσεις που έκαναν οι παίκτες του Ολυμπιακού, όπου έδωσαν συγχαρητήρια τους Συριανούς.

Ακόμη μία σημαντική είδηση που βγήκε μετά το τέλος του ματς ήταν ότι μετά τις απαραίτητες συζητήσεις διοίκησης και προπονητή, αποφασίστηκε η συνέχιση της συνεργασίας τους για ακόμη δύο χρόνια. Την ανακοίνωση αυτή την έκανε με δηλώσεις του ο διευθυντής του ΤΑΑ Φοίνικας Κώστας Νικολούζος ο οποίος όπως είπε, υπάρχει άριστη συνεργασία με τον κ. Παβλίσεβιτς και πως υπάρχει προφορική συμφωνία για την ανανέωση της συνεργασίας τους.

Επίσης ο κ. Νικολούζος ανέφερε πως θα γίνουν προσπάθειες στην Σύρο να παραμείνει και ο αγαπημένος παίκτης της εξέδρας και δεν είναι άλλος από τον Τόμισλαβ Ντόκιτς.

Συγχαρητήρια στον Φοίνικα από τον Γιώργο Στεφάνου

Ο λίμπερο του Ολυμπιακού Γιώργος Στεφάνου είπε: "Συγχαρητήρια στην ομάδα της Σύρου, που παρουσιάζεται κάθε χρόνο και καλύτερη και στον κόσμο της που δημιουργεί πολύ καλή ατμόσφαιρα.
Αποδείχθηκε, ευτυχώς πριν από τους τελικούς, ότι αν δεν ματώσουμε στο γήπεδο, δε μπορούμε να νικήσουμε έναν τόσο δύσκολο αγώνα. Ευχαριστούμε την Σύρο που μας το υπενθύμισε. Όλες οι ομάδες που περάσανε στα πλεϊ όφ έχουν στόχο για το τρόπαιο και δεν τίθεται θέμα επιλογής αντιπάλου. Είναι μοιρασμένες οι πιθανότητες στον άλλο ημιτελικό, γιατί ο Παναθηναϊκός είναι σε καλύτερη κατάσταση και δεν έχει άγχος, ενώ ο ΠΑΟΚ έχει φτιαχτεί για να πάρει τον τίτλο και έχει περισσότερη πίεση.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Δημήτρης Καζάζης δήλωσε: "Για τον κόσμο ήταν ένα συναρπαστικό παιχνίδι, αλλά για μας ήταν ψυχοβγαλτικό. Κρατάμε τη νίκη και πάμε στον τελικό για να πάρουμε τον τίτλο. Θέλω να συγχαρώ τη Σύρο που έκανε μεγάλη προσπάθεια.

Έχει μεγάλο ενδιαφέρον το άλλο ζευγάρι. Με τον Παναθηναϊκό έχουμε έντονο και ωραίο παρελθόν, ενώ από τον ΠΑΟΚ έχουμε χάσει στην έδρα μας. Έχουμε, λοιπόν, ανοιχτούς λογαριασμούς και με τις δυο ομάδες".

Ο προπονητής του Φοίνικα Σύρου, Ράτκο Παβλίσεβιτς τόνισε: "Παίζαμε απέναντι στον Ολυμπιακό, αλλά πουλήσαμε πολύ ακριβά το τομάρι μας. Παλέψαμε ακόμα και στο 5ο σετ, που βρεθήκαμε πολύ πίσω. Για κάποιες λεπτομέρειες δεν καταφέραμε να νικήσουμε, αλλά είμαι ικανοποιημένος για την προσπάθεια της ομάδας. Η διοίκηση και ο κόσμος με έχουν αγκαλιάσει. Ο Φοίνικας Σύρου μου βγάζει σιγουριά και ασφάλεια".

Τα στατιστικά του αγώνα

Φοίνικας - Ολυμπιακός

Τα σετ: (25-19, 19-25, 25-22, 26-28, 12-15)

ΦΟΙΝΙΚΑΣ (Παβλίσεβιτς): Χαραλαμπίδης 6 (4/11 επ, 2 μπλοκ), Ντάμποβιτς 5 (2/3 επ, 3 μπλοκ), Παπαδόπουλος Χρ. 6 (2/6 επ, 4 μπλοκ), Ντόκιτς 30 (22/54 επ, 2 άσσοι, 6 μπλοκ), Λάππας 14 (10/22 επ, 4 μπλοκ, 68% υπ - 52% άριστες), Παπαδόπουλος Π 11 (10/18 επ, 1 μπλοκ, 56% υπ - 38% άριστες) / Εφραιμίδης (λ, 69% υπ - 50% άριστες), Βελούδης (λ), Σμαραγδής 3 (2/2 επ, 1 μπλοκ), Πέκμανς

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Καζάζης): Χριστοφιδέλης 1 (0/6 επ, 1 μπλοκ 60% υπ -30% άριστες), Γιούρισιτς 13 (7/12 επ, 6 μπλοκ), Ντιατσκοφ 18 (17/34 επ, 1 μπλοκ, 74% υπ - 37% άριστες), Προύσαλης, Κόιστρα 27 (21/38 επ, 1 άσσος, 5 μπλοκ), Τακουρίδης 8 (4/10 επ, 4 μπλοκ)/ Στεφάνου (λ, 74% υπ - 37% άριστες), Μαρούλης 3 (2 άσσοι, 1 μπλοκ), Κοκκινάκης 9 (8/19 επ, 1μπλοκ, 80% υπ -43% άριστες), Σωτηρίου 1 (μπλοκ), Σφενδυλάκης 3 (2/5 επ, 1 μπλοκ)

Οι πόντοι του Φοίνικα προήλθαν από 3 άσσους, 52 επιθέσεις, 20 μπλοκ και 38 λάθη αντιπάλου. Οι πόντοι του Ολυμπιακού προήλθαν από 3 άσσους, 59 επιθέσεις, 21 μπλοκ και 29 λάθη αντιπάλου