Εικαστικά και καλλιτεχνικά τμήματα στη Μύκονο

  • Τρίτη, 13 Οκτωβρίου, 2015 - 06:20

Στις αρχές Νοεμβρίου πρόκειται να ξεκινήσει η λειτουργία των εικαστικών και καλλιτεχνικών τμημάτων που διοργανώνει και φέτος η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Περιβάλλοντος Παιδείας και Ανάπτυξης Μυκόνου.

Ειδικότερα, θα λειτουργήσει τμήμα ζωγραφικής, το οποίο απευθύνεται σε μαθητές άνω των 15 ετών με ενδιαφέρον για το Ελεύθερο Προοπτικό σχέδιο, το χρώμα και την εικαστική μελέτη. Στο πλαίσιο του μαθήματος, θα διεξαχθούν και παράλληλες δραστηριότητες, όπως η Ιστορία Τέχνης και ένας ανοιχτός διάλογος για ζητήματα τέχνης. Επιμορφωτής του τμήματος είναι ο Μάκης Μωράκης.

Η Βυζαντινή τέχνη κατασκευής εικόνας με τις παλιές τεχνικές στοκαρίσματος, χρυσώματος και ζωγραφικής με αυγοτέμπερα, θα διδαχθεί σε μαθητές άνω των 15 ετών. Επιμορφωτής του τμήματος Αγιογραφίας είναι ο Μερκούρης Δημόπουλος.

Το τμήμα ψηφιδωτού με την Ειρήνη Συριανού περιλαμβάνει την κατασκευή ψηφιδωτών συνθέσεων, την προβολή διαφανειών που αφορούν στην ιστορική διαδρομή και στις τεχνικές κατασκευής ψηφιδωτών δημιουργιών, μαθήματα τεχνολογίας των υλικών, ξενάγηση στα ψηφιδωτά της Δήλου.

Κατασκευή ανάγλυφων στο μάρμαρο θα διδάξει ο Νίκος Μπένος, ενώ στα μαθήματα ψηφιακής φωτογραφίας με αντικείμενο την τεχνική λήψης, την επεξεργασία και την αισθητική ανάλυση της φωτογραφίας θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, ο Βασίλης Βρεττός, η Καίτη Φούσκη κ.α. Το Νοέμβριο θα ξεκινήσει και η προετοιμασία των νέων παραστάσεων της Θεατρικής Ομάδας Μυκόνου. Οι πρόβες είναι ανοιχτές για όποιον θέλει να τις παρακολουθήσει ή να συμμετάσχει ενεργά.

Στο εργαστήριο κινηματογράφου ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ «Δήλος 2015» Αντώνης Κιούκας θα διδάσκει δωρεάν μαθήματα που έχουν ως σκοπό τη δημιουργία ταινιών μικρού μήκους. Τα μαθήματα ιστορίας Μυκόνου και Δήλου θα παραδίδονται από αρχαιολόγους και καθηγητές σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων. Τέλος, το Εργαστήριο τέχνης απευθύνεται σε παιδιά άνω των 7 ετών, που θα διδάσκονται τους εικαστικούς νόμους σε μορφή παιχνιδιού μέσω κυρίως της ζωγραφικής, αλλά και της γλυπτικής, της ιστορίας τέχνης, του κολάζ, των κατασκευών κ.λπ. Επιμορφωτής του τμήματος θα είναι η κ. Ιωάννα Χειμωνά.

Για πληροφορίες και εγγραφές, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία της ΚΔΕΠΠΑΜ και στο τηλ: 2289027190.

Ετικέτες: