Έναρξη των Χριστουγεννιάτικων πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης

"Όλη η Σύρος μια γιορτή"

Πυροτεχνήματα και εντυπωσιακά φωτορυθμικά συνόδευσαν την τελετή έναρξης των Χριστουγεννιάτικων πολιτιστικών εκδηλώσεων στη Σύρο, η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στην εορταστική Ερμούπολη.

Μικροί και μεγάλοι συγκεντρώθηκαν στη στολισμένη πλατεία Μιαούλη για να καλωσορίσουν με ένα στόμα – μια φωνή την ομορφότερη γιορτή του χρόνου, μαζί με τον Αη-Βασίλη, τη σύζυγό του, τον Τάρανδο, τον Χιονάνθρωπο και πολλές ακόμη εκπλήξεις.

Με παρουσιαστή τον “αυτόφωτο” Γιώργο Ρούσσο, ο οποίος ντύνει με τη φωνή του αλλά και το πηγαίο χιούμορ του τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες εκδηλώσεις του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, η εκδήλωση ξεκίνησε με Χριστουγεννιάτικα τραγούδια από το Τρεχαντηράκι της Ελπίδας. Στη συνέχεια, ακολούθησε η η εντυπωσιακή φωταγώγηση του κεντρικού Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στα σκαλιά του Δημαρχείου, παρουσία του Δημάρχου Γιώργου Μαραγκού και των μικρών παιδιών, τα οποία μέτρησαν αντίστροφα για την κορυφαία στιγμή της βραδιάς.

Αμέσως μετά, τη σκυτάλη πήραν, η Παιδική Χορωδία της Ορχήστρας των Κυκλάδων και ο Μουσικός Όμιλος Σύρου, ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τα Συριανά Κάλαντα και από τα τρία μουσικά σχήματα.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων του νησιού ψυχαγωγήθηκαν μέσα από την τέχνη της δημιουργίας, στολίζοντας το δικό τους δέντρο και συμμετέχοντας στο «Χριστούγεννα Πολιτισμός στη Σύρο με τα παιδιά μας, δέντρο θα υιοθετήσουμε είναι το σύνθημά μας». Τα δέντρα αυτά θα τοποθετηθούν το ισόγειο του Δημαρχιακού Μεγάρου την προσεχή Δευτέρα.