Αθλητικός τουρισμός η λύση στο... πρόβλημα

  • Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2016 - 06:14
  • /   Eνημέρωση: 27 Ιουν. 2016 - 15:30
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Πριν από μία εβδομάδα πραγματοποιήθηκε ο πολύ καλός αγώνας δρόμου "Syros run" στον οποίο πήραν μέρος περισσότερα από 1000 άτομα. Οι διοργανωτές λένε περίπου 1100 με 1200, οπότε από μόνος του ο αριθμός είναι τεράστιος για ένα νησί των Κυκλάδων. Στη Σύρου για να πάρουν μέρος στους διάφορους αγώνες, έγιναν 3 με διαφορετικές αποστάσεις - δεν αναφέρομαι για τις μικρές κατηγορίες -  ήρθαν αρκετοί αθλητές από διάφορες περιοχής της Ελλάδας. Είναι σημαντικό να γίνονται εκδηλώσεις που να προκαλούν τον άλλον να συμμετάσχει. Στη λογική πλέον των φορέων του τόπου έχει μπει για τα καλά ο αθλητικός τουρισμός και γίνονται προσπάθειες όλο αυτό να μεγαλώσει περισσότερο. Αν και άργησαν να το καταλάβουν - χρειάστηκε να αλλάξει η δημοτική αρχή - πλέον στο νησί θα δούμε μεγάλες εκδηλώσεις οι οποίες θα έχουν και την ανάλογη προβολή. Το να κάνεις μία εκδήλωση από μόνο του δεν λέει κάτι, το σημαντικό είναι ότι κι αν γίνεται να προβάλετε μέσα από τα μεγάλα εμβέλειας ΜΜΕ.

Ο αγώνας λοιπόν του Syros Run είχε τεράστια επιτυχία και κάποια στιγμή μου πέρασε από το μυαλό να τον συγκρίνω με τον αντίστοιχο που έγινε πριν από 2 χρόνια και που κόστισε στον δήμο αν θυμάμαι καλά 7 ή 8000 €. Τώρα θα μου πεις ότι ο αγώνας αυτός είχε μέγα χορηγό, εντάξει δεν αλλάζει αυτό γιατί πόσο ωραία ήταν η μία και πόσο κακή ήταν η άλλη. Εδώ δεν ήξεραν ποιοι είχαν τερματίσει αφού δεν υπήρχε κανένας συντονισμός. Για το Τρίαθλο έχουμε αναφερθεί δεν γι' αυτό και δεν το επαναλαμβάνω. Ενόψει πλέον είναι ο τεράστιος αγώνας μπάσκετ 3on3 με τη Σύρος το διάστημα 13-17 Ιουλίου να έχει την τιμητική της αφού τόσο Ελληνικά όσο και Παγκόσμια ΜΜΕ έχουν ενδιαφερθεί να καλύψουν τους αγώνες. Στο νησί θα έρθουν εγνωσμένης αξίας παίκτες και τόσο οι Συριανοί όσο και οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν, να θαυμάσουν από κοντά τα ινδάλματά τους. Επίσης, ένας σπουδαίος αγώνας ο οποίος θα αποφέρει και μεγάλα οφέλη για το νησί το οποίο δεν το αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς είναι το Παγκόσμιο πρωτάθλημα υποβρύχιας Αλιείας. Μπορεί ο αγώνας αυτός να αργεί ακόμη, όμως ήδη ομάδες έχουν κάνει την εμφάνισή τους και προπονούνται στα νερά της... Σύρου. Η πρωτεύουσα των Κυκλάδων έχει τεράστια προβολή μέσα απ' αυτόν τον αγώνα και αναμένεται να κερδίσει ακόμη περισσότερα. Πόσο τελικά δύσκολο ήταν να καταλάβουν οι "άρχοντες" του τόπο, ότι μέσα από τον αθλητισμό μπορείς να προβάλεις - διαφημίσεις το νησί σου. Εντάξει κάθομαι και σκέφτομαι και με παίρνουν και τα γέλια, όταν πριν από λίγες ημέρες ήταν να γίνουν στη Σύρο κάποιες εκπομπές. Εκπομπές που έχουν μικρή σχετικά ακροαματικότητα. Άντε για την μία εκπομπή να το καταλάβω γιατί υπάρχουν συναισθηματικοί δεσμοί, αφού η Σύρος έγινε Πανελληνίως γνωστή μέσα από μία συγκεκριμένη παρουσιάστρια και τιμής ένεκεν να γίνει. Από εκεί και πέρα τι; Ήταν απαραίτητο; Υπάρχουν πολλές εκπομπές μεγαλύτερη τηλεοπτικής προβολής. Αλλά και πάλι ρε παιδιά να διαφημίσουμε τη Σύρου που; Στην Ελλάδα που ο μέσος Έλληνας τα βγάζει πλέον δύσκολα πέρα;

Αθλητικός Τουρισμός, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να γίνουν και να προβληθεί το νησί εντός κι εκτός των... τειχών.   

Διαβάστε ακόμα