Μουσικό “πανόραμα” στη λήξη του 23ου Φεστιβάλ Κιθάρας Ερμούπολης

Ερμούπολη, βγάζεις ταλέντα

Με τα νέα ταλέντα που αναδείχθηκαν μέσα από το διαγωνισμό του 23ου Φεστιβάλ Κιθάρας Ερμούπολης έπεσε η αυλαία της μεγάλης μουσικής διοργάνωσης στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων.

Η λήξη του φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε, όπως κάθε χρόνο, στο κατάμεστο Θέατρο Απόλλων με ένα μουσικό πανόραμα των  καλύτερων στιγμών από τις συναυλίες των προηγουμένων ημερών. Στη συναυλία συμμετείχαν όλοι οι προσκεκλημένοι μουσικοί αλλά και οι νικητές των Κιθαριστικών Αγώνων. Την βραδιά έκλεισε η μεγάλη ορχήστρα από κιθάρες που διηύθυνε ο Άγγελος Νικολόπουλος, καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ όλα αυτά τα χρόνια.

Αναλυτικά στην συναυλία έλαβαν μέρος η "Hesperia" Guitar Orchestra, ο Διονύσης Κατινάκης με την κιθαριστική του ομάδα, ο Γερμανός Daniel Marx, το ντουέτο Sebastian Vachez και Μαρία Φραγκιαδάκη, ο μπλουζίστας Hrach Altunyan από την Αρμενία και οι Γάλλοι Ναταλί και  Πιερ Γκολιό.

Οι νικητές του διαγωνισμού

Στο μέσον της βραδιάς απονεμήθηκαν τα βραβεία στους νικητές των «κιθαριστικών αγώνων». Στη μεγάλη κατηγορία (ηλικίες μεγαλύτερες των 17 ετών), το 2ο βραβείο απονεμήθηκε στον Άγγελο Ευστρατίου, το 3ο βραβείο στη Manni Wu  από την Κίνα, ενώ ειδικό βραβείο παρέλαβε ο Μιχάλης Πανταζής.

Στη μεσαία κατηγορία (ηλικίες μεταξύ 14 – 17 ετών), το 2ο Βραβείο απέσπασε ο Ευθύμης Παναγιωτίδης και το 3ο βραβείο μοιράστηκαν η Αγγελική Δουλγέρη και ο Γιώργος Περράκης.

Μεγάλες νικήτριες στη μικρή κατηγορία (ηλικίες μικρότερες των 14 ετών), ήταν η Λυδία Δανιηλίδη και η Δέσποινα  Μερεού, ενώ το 2ο βραβείο δόθηκε στις Ελένη Αναγνωστοπούλου, Νίνα Γιοβαζολιά και Ζωή Σκουμπούρη.

Σημαντικές ευκαιρίες

Το φεστιβάλ κιθάρας έχει δώσει κίνητρο σε πολλά παιδιά από τη Σύρο να ασχοληθούν με την κιθάρα και την μουσική. Αξιοσημείωτες ήταν φέτος οι διακρίσεις σπουδαστών από τη Σύρο.

Ο Άγγελος Ευστρατίου βγήκε πρώτος στην κατηγορία του και κλήθηκε να δώσει ατομικό ρεσιτάλ στο 24ο Φεστιβάλ, ενώ η Αγγελική Δουλγέρη πήρε το 3ο βραβείο στη μεσαία κατηγορία και κέρδισε μια κιθάρα αξίας 500 ευρώ από τον μουσικό οίκο Παπαγρηγορίου-Νάκας. Επίσης ο Hrach Altunyan επέλεξε τον Αλκαίο Νικολάου να τον συνοδέψει στην συναυλία.