Παρασκευή σαπουνιών στη Στέγη Ανηλίκων Σύρου

  • Τρίτη, 18 Οκτωβρίου, 2016 - 06:21

Τη Στέγη Ανηλίκων Σύρου επισκέφτηκε το απόγευμα της Δευτέρας 10 Οκτωβρίου 2016 η Αργυρένια Παραμάνη με τα φυσικά και θεραπευτικά προϊόντα “Φύσις”.

Σ' ένα ευχάριστο και φιλικό κλίμα, η κ. Παραμάνη γνωρίστηκε με τα παιδιά της δομής, έμαθε πώς αξιοποιούν το χρόνο τους στον φιλόξενο χώρο της Στέγης, όπου κάθε μεσημέρι, μετά το σχολείο, τα περιμένει ένα ζεστό σπιτικό φαγητό.

 Η κ. Παραμάνη συνάντησε επίσης εθελοντές δασκάλους που επισκέπτονται καθημερινά τη Στέγη και διαβάζουν τα παιδιά, συμβάλλοντας σημαντικά στην εξέλιξη και την πρόοδο των παιδιών.

Μετά το τέλος της μελέτης τους, τα παιδιά ξεκίνησαν την προετοιμασία τους για την παρασκευή των σαπουνιών. Κυριευμένα από άκρατο ενθουσιασμό, έπιασαν αμέσως δουλειά έβαλαν τα γάντια τους και περίμεναν οδηγίες .

 Έβγαλαν το ξύσμα  από ένα φρέσκο πορτοκάλι και το έβαλαν στον ήλιο να στεγνώσει φυσικά για να είναι έτοιμο και να προσθέσουν στη συνέχεια το ξύσμα στο σαπούνι .

Η ομάδα επέλεξε φυσικά αρώματα και χρώματα για να αρωματίσει και να χρωματίσει τα σαπούνια . Έφτιαξε σαπούνια με κουρκουμά και με γαλλικό καφέ φίλτρου με αιθέρια έλαια πορτοκαλί και ξύσμα πορτοκαλιού!

Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με τις αποχρώσεις που έδιναν  τα μπαχαρικά και τα αρώματα  .

Τα σχέδια ηταν διαφορετικά στα σαπούνια : ψαράκια ,λουλούδια και κυψέλες. Τα Σαπουνάκια θα διατίθενται προς πώληση στο Χριστουγεννιάτικο παζάρι τους!

Φεύγοντας απο τη στέγη πήραμε πολύ δύναμη και χαρά απο την ζεστασιά των παιδιών και των εθελοντών . Τους ευχαριστούμε για την όμορφη εμπειρία και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη φορά!