Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου

Αφυπνιστικές και μυρωδάτες συναντήσεις

  • Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου, 2017 - 18:18

Μπορεί ακόμα να σφίγγουν τα κρύα, όμως πήρε να μεγαλώνει η μέρα σιγά-σιγά. Ήρθε η ώρα  η μεγάλη ανοικτή παρέα της Λέσχης Γαστρονομίας Μυκόνου*, να κάνει τις αφυπνιστικές και μυρωδάτες συναντήσεις της. Ο Γενάρης, άλλωστε, είναι τα τελευταία πέντε χρόνια ο μήνας που συμβάλουμε με την θετική μας ενέργεια στην …προσδοκία της αλκυόνας για καλοσύνη.
Αρχίζουμε αυτό το Σάββατο 21 Ιανουαρίου, ώρα 5:00 το απόγευμα
Η σκέψη για φέτος, είναι να μοιραστούμε τις τεχνικές και τις γνώσεις που έχει ο καθένας μας, ώστε να φτιάξουμε πράγματα που θα είναι μεν για την προσωπική μας ευχαρίστηση, αλλά θα αγγίζουν και ανθρώπους που ζούνε δίπλα μας και πιθανόν δεν έχουν τη δική μας ευχέρεια να μοιραστούν μαζί μας την ίδια χαρά. Γαστρονομία ναι, μαγειρικές ναι, εκδηλώσεις ναι… διακριτικά, συλλογικά και για ευγενή σκοπό. Αυτός είναι ο στόχος που θέσαμε, ύστερα από συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων με ομάδα φίλων της Λέσχης και προς τα κει λέμε να κινηθούν κάποιες φετινές εκδηλώσεις μας. Μακάρι να το καταφέρουμε.

Περγαμόντο μυρωδάτο και πορτοκαλομανταρινονεράτζια μαρμελάδα.
Για να μπούμε στο θέμα.
Μας έχει προσφερθεί από τον φίλο Τάκη Μάνεση ένα δέντρο του κήπου του. Είναι μια μυρωδάτη Περγαμοντιά και με χαρά θα εκμεταλλευτούμε ό,τι μπορούν να μας προσφέρουν οι καρποί της. Tην τρυγήσαμε  και λέμε ίσαμε το Σάββατο 21.01.17 το απογευματάκι (αύριο πήγε κιόλας!),  να μαζευτούμε, νωρίς, στη γνωστή αίθουσα πλάι στην Κοινότητα Άνω Μεράς. Ένα μυρωδάτο και εσπεριδοειδές «Ευλογητώς» για τις χειμερινές δραστηριότητές μας δηλαδή. Ως αύριο είναι στο πρόγραμμα να επισκεφτούμε μια Νερατζιά, μια Μανταρινιά, είναι και κάτι Πορτοκάλια και 3-4 Λεμόνια που πέσανε στην πλώρη μας… ούριος άνεμος, ωραίες βροχούλες, λίγο κρυουλάκι και ανάγκη να ξαναβρεθούμε στα ίδια μέρη με νέες ιδέες και νόστιμες εμπειρίες μαγειρικών ταξιδιών με τις αβύθιστες κατσαρόλες της Λέσχης Γαστρονομίας Μυκόνου.
Στην ουσία θα ανταλλάξουμε απόψεις και τεχνικές, θα μοιραστούμε σε ομάδες, θα ξύσουμε, θα καθαρίσουμε, θα ξεπικρίσουμε, θα βράσουμε και θα βάλουμε σε βάζα μαρμελάδες κι ό,τι άλλο φτιάξουμε. Σε όλη τη διάρκεια θα έχουμε ενημέρωση, θα λύνονται αμοιβαία απορίες κλπ όπως κάνουμε πάντα.
Επίσημα λέμε να αρχίσουμε στις 5:00 μ.μ., αλλά κάποιοι, όσοι θέλουν, μπορούν να έρθουν αρκετά νωρίτερα, γιατί αυτή τη φορά μάλλον θα είναι αρκετό το υλικό που θα διαχειριστούμε.
Πάμε λοιπόν: με ξυστήρια, μαχαίρια, ψαλίδι για τις ίνες, ξύλα κοπής κι αν έχουμε και τίποτα μικρά βαζάκια (200-300 γρ) καθαρά και σε καλή κατάσταση, καλοδεχούμενα.
Οι αμοιβαίες ευχές μας για Υγεία, σε μια Καλή, Μυρωδάτη, Δημιουργική και Προσοδοφόρα Χρονιά θα σηματοδοτηθούν και με την Κοπή της Πίτας μας, έτσι για το καλό.
Σας περιμένουμε!
Σάββατο 21.01.2017 ώρα 05:00 μμ στην Αίθουσα δίπλα στην τ. Κοινότητα στην πλατεία της Άνω Μεράς.