Η κούπα της Β’ κατηγορίας Κυκλάδων πήγε στην Τήνο μετά τη νίκη του ΠΑΣ με 1-0 επί του Αστέρα Τραγαίας

Το πρωτάθλημα στον ΠΑΣ Τήνου

Ο ΠΑΣ Τήνου είναι ο πρωταθλητής της Β’ κατηγορίας Κυκλάδων, αφού επικράτησε στον τελικό… γιορτή του ποδοσφαίρου με 1-0 του Αστέρα Τραγαίας. Το ματς πραγματοποιήθηκε στο νησί της… Παναγίας, με τους γηπεδούχους και τους Ναξιώτες να συμβάλουν ώστε να διεξαχθεί σε καλό κλίμα ο τελικός της Β’ κατηγορίας. Κυκλάδων. Η ομάδα της Τήνου προηγήθηκε με 1-0 χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Βιδάλη στο 35’, καθώς τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης. Οι Ναξιώτες κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου είχαν καλά διαστήματα, όμως η αμυντική λειτουργία του ΠΑΣ Τήνου ήταν υποδειγματική και κράτησε μακριά από την εστία του Καμολίνου τους επιθετικούς του ΠΑΣ Νάξου.

 

Το αγωνιστικό μέρος

Στο πρώτο μέρος και ιδιαίτερα στα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να βρουν τα κενά η μία της άλλης ώστε να μπορέσουν οι επιθετικοί να… πατήσουν περιοχή. Ο Αστέρας μετά τα πρώτα λεπτά είχε δύο καλές φάσεις με απευθείας εκτελέσεις φάουλ. Αρχικά ο Καμολίνος στο 13’ με εντυπωσιακό τρόπο έδιωξε το φάουλ του Λυμπερτά και στο 18’ ο Μαρούλης δεν σημάδεψε σωστά αφού από πλεονεκτική θέση έστειλε τη μπάλα πάνω στα σώματα των αμυντικών. Ο ΠΑΣ Τήνου άρχισε μετά το 20΄να ισορροπεί το ματς και στο 25’ ο Μεμάϊ είδε τον Κατσούλη να κόβει με υπερένταση την προσπάθειά του. Στο 35’ ο Βελαλόπουλος έπεσε μέσα στην περιοχή από το μαρκάρισμα του Αγγελή και ο Βιδάλης από τα έντεκα βήματα έκανε το 1-0, που έμελε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα. Οι φιλοξενούμενοι πριν κλείσει το πρώτο μέρος είχαν τεράστια ευκαιρία για το 1-1, όμως η μπάλα μετά την προσπάθεια του Λυμπερτά πέρασε άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αστέρας βγήκε αποφασισμένος για την ισοφάριση. Πίεσε τους τηνιακούς, όμως η σωστή αμυντική λειτουργία των γηπεδούχων δεν τους επέστρεψε να βρουν κενούς διαδρόμους. Μόνο στο 64’ απειλήθηκε το συγκρότημα της Τήνου με το πλασέ του Δενδρινού. Ο γκολκίπερ της ομάδας της Τήνου ήταν  στη σωστή θέση και αποσόβησε τον κίνδυνο για την εστία του. Από εκεί και πέρα οι Ναξιώτες δεν κατάφεραν να κάνουν κάτι καλό, αντιθέτως ο ΠΑΣ βγήκε αρκετές φορές στην κόντρα κι έχασε σημαντικές ευκαιρίες για να κλειδώσει τη… νίκη.

Το παιχνίδι μετά και την συγκατάθεση και των δύο ομάδων έγινε στο νησί της Τήνου. Οι δύο ομάδες απέδειξαν και στην πράξη πως κατέβηκαν μόνο για να διεκδικήσουν τον τίτλο και μάλιστα συνέβαλαν τα μέγιστα ώστε να διαφημίσουν το άθλημα, αλλά και να δείξουν σε όλον τον κόσμο πως ο αθλητισμός ενώνει τα νησιά και δεν τα… χωρίζει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αστέρας Τραγαίας έχει πλέον  μπει σε μία νέα τροχιά, καθώς σήμερα κατόρθωσε να διοργανώσει μία άκρως επιτυχημένη εκδρομή στο νησί της «Μεγαλόχαρης», δείχνοντας ότι έχει κόσμο που εκτιμά τις προσπάθειες που γίνονται από τη διοίκηση.

Ο Δήμος Τήνου συνέβαλε με τη σειρά του στην άρτια διεξαγωγή του τελικού και ταυτόχρονα εκπροσωπήθηκε από τον ίδιο τον Δήμαρχο Σίμο Ορφανό.

Τέλος, η διοίκηση της ομάδας της Τήνου έδειξε το πραγματικά καλό της πρόσωπο αφού η φιλοξενία της ήταν άψογη κι όλοι έμειναν ευχαριστημένοι.

Επίσης της ΕΠΣ Κυκλάδων εκπροσώπησε ο πρόεδρος κ. Ειρηναίος Φρέρης, όπως και οι: Δημοτικοί σύμβουλοι, Τζες Γιώργος, Ιάκωβος Απέργης, ο πολιτευτής με την ΝΔ κ. Φόρτωμας Φίλιππος και ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου  Στενής κ. Ζαλώνης Στέφανος.

 

ΠΑΣ Τήνου (Σουμπασάκος): Καμολίνος, Μεμάι (92' Βίδος), Γιαννησόπουλος, Αρμακόλας, Λειβαδάρης Π., Νάζος,  Φώσκολος, Βελαλόπουλος, Ξενόπουλος Ν., ( 87΄Δενεκαριάς), Ζαλώνης, Βιδάλης Α.( 59΄ Δαρμής).

Αστέρας Τραγαίας (Βασαλάκης): Πόλια, Πενίκου, Μαράκης, Κατσούλης, Χαβδούλας, Μαιτός, Αγγελής, Μαρούλης ( 70' Λεγάκης), Επταήμερος, Δενδρινός, Λυμπερτάς ( 57' Πιταράς).

 

 

Πήρε το… τρίποντο ο Πανναξιακός

Πανναξιακός και Πάγος είχαν ένα… βαρύ πρόγραμμα, αφού έπαιξαν δύο παιχνίδι εντός του Σαββατοκύριακου κι αυτό για να κλείσει και τυπικά το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας Κυκλάδων. Άλλωστε μην ξεχνάμε πως έχει ήδη γίνει η απονομή του πρωταθλήματος στον Α.Ο. Σύρου και οι νταμπλούχοι αγωνίζονται αυτή την περίοδο στο κύπελλο ερασιτεχνών. Τώρα, σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι, Πανναξιακός και Πάγος έπαιξαν ελεύθερα, σημείωσαν γκολ, έχασαν ευκαιρίες και πρόσφεραν στους φιλάθλους που βρέθηκαν στο ΔΑΚ Νάνου πλούσιο ποδοσφαιρικό θέαμα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης, οι γηπεδούχοι αν και δεν είχαν δημιουργήσει ευκαιρίες, παρόλα αυτά κατάφεραν να προηγηθούν με 2-0 πριν ακόμη συμπληρωθεί το πρώτο ημίωρο. Ο Ιάκωβος Σταματίου έδειξε για ακόμη μια φορά την κλάση του, αφού την υποψία φάσης την μετουσίωσε σε γκολ. Αρχικά στο 17’ ο Κωτσαρής με φάουλ από τα δεξιά έφερε τη μπάλα σε πλεονεκτική θέση και ο Σταματίου με μία όμορφη κίνηση βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Πάγου. Με πλασέ ο έμπειρος επιθετικός του Πανναξιακού άνοιξε το σκορ (1-0). Ο ίδιος παίκτης στο 29’ μετά από έξοχη κάθετη πάσα του Πολυκτέρη βρέθηκε μόνος απέναντι Πρίντεζη και με πλασέ έκανε το 2-0. Ο Πάγος από την πλευρά του κατάφερε να μπει και πάλι στο παιχνίδι, πριν κλείσει το ημίχρονο, αφού στην μοναδική ευκαιρία που του δόθηκε ο Ρούσσος Κ. μετά την ασίστ του Μουλίδη έκανε το 2-1 στο 44’.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι είχαν καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας βρέθηκαν αρκετές φορές… φάτσα με το τέρμα, όμως τις περισσότερες φορές πέταξαν τις ευκαιρίες στα… σκουπίδια. Αρχικά ακυρώθηκε γκολ του Σταματίου ως οφσάιντ και συνέχεια διαμορφώθηκε το τελικό 3-1 μετά το τέρμα που σημείωσε με πλασέ ο Βαθρακοκοίλης, έπειτα την ασίστ του Κωτσαρή. Διαιτητής ήταν ο κ. Νεοκοσμίδης με πρώτο βοηθό τον κ. Ρούσσο και δεύτερη βοηθό την κα. Ψαρρά που αντικατέστησε την κα. Μαργαρίτη, η οποία δεν μπόρεσε αν παραστεί στον αγώνα.

Πανναξιακός (Προμπονάς): Βασιλάκης, Ανεβλαβής, Στρατούρης, Πολυκρέτης Κ., Ιασωνίδης, Χαμηλοθώρης (73’ Παπανικολάου), Κωτσαρής, Σταματίου (61΄Βιλαντώνης), Πολυκρέτης Μ. (56΄Καρούσης), Βαθρακοκοίλης, Σέμε.

ΑΟ Πάγου (Τζώρτζης): Πρίντεζης Μαρ., Ρούσσος Μιχ., Αργυρός, Μαραγκός, Τρόκα, Φραγκιάς, Ρούσσος Κ., Ναμπίλ, Πρίντεζης Μρκ. (69΄Πιταούλης), Μουλίδης, Παπούδης (46΄Μπαλοπητας).

 

Έκλεισε με νίκη τη σεζόν η Μύκονος

Λίγες ώρες αργότερα και από τη Νάξο, ο Πάγος βρέθηκε στην Μύκονο, όπου την επόμενη ημέρα φιλοξενήθηκε στο γήπεδο του Κόρφου.

Ο αγώνας μεταξύ των δύο ομάδων ήταν τυπικής διαδικασίας, αφού τίποτα δεν θα άλλαζε όσον αφορά τις πρώτες θέσεις του Βαθμολογικού πίνακα. Ο Α.Ο. Μυκόνου από νωρίς είχε μείνει εκτός… στόχων και ο Πάγος μετά τις αλλαγές σε τεχνική ηγεσία και ρόστερ προσπαθούσε όλη τη σεζόν να βρει το… δρόμο του. Ο τεχνικός της ομάδας της Μυκόνου θέλησε στο τελευταίο ματς της σεζόν να δώσει χρόνο συμμετοχής σε αρκετούς νέους παίκτες, ώστε να πάρουν το… βάπτισμα του πυρός και να τους έχει… ετοιμοπόλεμους με την έναρξη του νέου πρωταθλήματος. Ο Μπομπάι στο 27’ με πλασέ άνοιξε τον… χορό των τερμάτων και ο Σερέπας στο 53’ διαμόρφωσε το 2-0 για την ομάδα της Μυκόνου. Ο Πάγος κατάφερε να μειώσει και να μπει και πάλι στο παιχνίδι με τον Σταμούλη στο 68’. Παρά την πίεση που άσκησαν στην συνέχεια οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση και ο Α.Ο. Μυκόνου να κλείσει την… αυλαία του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας Κυκλάδων, με νίκη. Εύκολο έργο είχε η διαιτητική τριάδα. «Άρχοντας» του αγώνα ήταν ο Σοφιανός Αγγέλου με βοηθούς τους Γρυπάρη και Υφαντίδη.

Το ευχαριστώ του Πάγου στην “Hellenic sea ways”

Η διοίκηση της ομάδας της Σύρου με ανακοίνωσή της ευχαριστεί την Ναυτιλιακή εταιρία και προσωπικά τον πλοίαρχο Στυλιανό Περιστεράκη για την διευκόλυνση που τους παρείχε.

Η ανακοίνωση

«Το Δ.Σ. και οι αθλητές του Αθλητικού Ομίλου Πάγου ευχαριστούν θερμά την εταιρεία Hellenic sea ways και προσωπικά τον πλοίαρχο κο Στυλιανό Περιστεράκη για την ολιγόλεπτη παραμονή του πλοίου στο λιμάνι της Νάξου. Επίσης να ευχαριστήσουμε την διοίκηση του Πανναξιακού για την φιλοξενία και την βοήθεια που μας παρείχαν. Να ευχηθούμε στις ομάδες των τμημάτων υποδομής που συμμετέχουν στα FINAL FOUR καλή επιτυχία και ανανεώνουμε το ραντεβού μας την ερχόμενη ποδοσφαιρική σεζόν».

 

ΑΟ Μυκόνου (Παχατουρίδης): Παπάς, Ντούρο (59΄ Τόμπρος), Πλάκα, Ράγια Χ., Μπαλλής, Βερώνης Θ. (65΄Παπαδόπουλος), Αλεξανδρόπουλος, Σερέπας, Χιλάι (46΄Βερώνης Μ.), Μπομπάι, Ράγια Ρ.

ΑΟ Πάγου (Τζώρτζης): Πρίντεζης, Φραγκιάς (80΄Περρής), Αργυρός, Μαραγκός, Μαυρομμάτης, Σταμούλης, Ρούσσος, Ναμπίλ (52΄Πρίντεζης Μ.), Παράβαλος, Μπαλόπητας, Τρόκα (59΄Παπούδης).

 

 

 

 

 

 

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
(15η αγωνιστική)

 

Αγώνας

         

Αποτέλεσμα

1.

Α.Ο. ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΠΑΓΟΥ

         

3-1

2.

Α.Ο. ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΠΑΡΟΥ

         

1-0

3.

Α.Ο. ΜΥΚΟΝΟΥ - Α.Ο. ΠΑΓΟΥ

         

2-1

ΜΠΑΡΑΖ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ
(1η φάση)

 

Αγώνας

         

Αποτέλεσμα

4.

Π.Α.Σ. ΤΗΝΟΥ - Α.Ο. ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΑΓΑΙΑΣ

         

1-0

Γ ΕΘΝΙΚΗ - 4ος ΟΜΙΛΟΣ
(25η αγωνιστική)

 

Αγώνας

         

Αποτέλεσμα

5.

ΕΡΜΗΣ ΖΩΝΙΑΝΩΝ - Α.Ο. ΠΑΝΘΗΡΑΪΚΟΣ

         

2-1

K-16 1ος ΟΜΙΛΟΣ
(6η αγωνιστική)

 

Αγώνας

         

Αποτέλεσμα

6.

Α.Π. ΣΥΡΟΣ 2002 - ΑΝΔΡΙΑΚΟΣ Ο.Φ.

         

5-0

K-16 2ος ΟΜΙΛΟΣ
(6η αγωνιστική)

 

Αγώνας

         

Αποτέλεσμα

7.

Α.Ο. ΠΑΡΟΥ - Α.Σ. ΠΑΝΣΙΦΝΑΪΚΟΣ

         

3-0 α.α.

K-12 2ος ΟΜΙΛΟΣ
(11η αγωνιστική)

 

Αγώνας

         

Αποτέλεσμα

8.

Π.Α.Σ. ΝΑΞΟΥ - Α.Μ.Ε.Σ. ΜΑΡΠΗΣΣΑΪΚΟΣ

         

1-1

9.

ΛΑΒΑ ΕΜΠΟΡΕΙΟΥ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΡΜΑΡΩΝ

         

1-2

10.

Α.Σ. ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΜΑΡΙΟΥ - Α.Μ.Ε.Σ. ΝΗΡΕΑΣ

         

4-3

11.

ΛΑΒΑ ΕΜΠΟΡΕΙΟΥ - Α.Μ.Ε.Σ. ΝΗΡΕΑΣ

         

2-3

12.

Α.Σ. ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΜΑΡΙΟΥ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΡΜΑΡΩΝ

         

3-2

13.

Π.Α.Σ. ΝΑΞΟΥ - Α.Ο. ΠΑΡΟΥ

         

3-2

 

 

 

Τελική Βαθμολογία Α’ κατηγορίας Κυκλάδων

 

 

Ομάδα

Βαθμοί

Αγώνες

Νίκες

Ισοπαλίες

Ήττες

Υπέρ

Κατά

1.

Α.Ο. ΣΥΡΟΥ

39

16

12

3

1

42

15

2.

Α.Σ. ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΜΑΡΙΟΥ

31

16

9

4

3

22

9

3.

Α.Σ. ΑΝΩ ΜΕΡΑ

31

16

9

4

3

24

11

4.

Α.Ο. ΜΥΚΟΝΟΥ

27

16

8

3

5

23

19

5.

ΛΑΒΑ ΕΜΠΟΡΕΙΟΥ

26

16

9

1

6

28

20

6.

Α.Ο. ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ

22

16

6

4

6

18

19

7.

Α.Ο. ΠΑΡΟΥ

12

16

4

0

12

13

36

8.

Α.Ο. ΠΑΓΟΥ

10

16

3

1

12

17

36

9.

Α.Μ.Σ. ΦΙΛΩΤΙΟΥ

6

16

2

0

14

15

37

 

Παρατηρήσεις: 

Το σωματείο 'ΛΑΒΑ ΕΜΠΟΡΕΙΟΥ ' έχει -2 βαθμούς. ΠΡΑΚΤΙΚΟ Π.Ε./Ε.Π.Σ.Κ. ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 11/29-03-2017

 

Βαθμολογία Κ-16

1ος όμιλος

 

Ομάδα

Βαθμοί

Αγώνες

Νίκες

Ισοπαλίες

Ήττες

Υπέρ

Κατά

1.

Α.Ο. ΜΥΚΟΝΟΥ

13

6

4

1

1

25

5

2.

ΑΙΑΣ ΣΥΡΟΥ

11

6

3

2

1

14

6

3.

Α.Π. ΣΥΡΟΣ 2002

10

6

3

1

2

15

8

4.

ΑΝΔΡΙΑΚΟΣ Ο.Φ.

-2

6

0

0

6

1

36

 

Παρατηρήσεις: 

Το σωματείο 'ΑΝΔΡΙΑΚΟΣ Ο.Φ.' έχει -2 βαθμούς. απόφαση υπ αριθμ. 24/05-10-2016 της Π.Ε./Ε.Π.Σ.Κ

 

2ος όμιλος

 

 

Ομάδα

Βαθμοί

Αγώνες

Νίκες

Ισοπαλίες

Ήττες

Υπέρ

Κατά

1.

Α.Ο. ΠΑΡΟΥ

18

6

6

0

0

28

2

2.

Α.Σ. ΠΑΝΣΙΦΝΑΪΚΟΣ

10

6

3

1

2

9

12

3.

Α.Ο. ΣΥΡΟΥ

7

6

2

1

3

10

15

4.

Α.Μ.Ε.Σ. ΝΗΡΕΑΣ

-6

6

0

0

6

0

18

 

Παρατηρήσεις: 

Το σωματείο 'Α.Μ.Ε.Σ. ΝΗΡΕΑΣ' έχει -6 βαθμούς. ΠΡΑΚΤΙΚΟ Π.Ε./Ε.Π.Σ.Κ. ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 22/21-09-2016 

 

Βαθμολογία Κ-12

2ος όμιλος

 

Ομάδα

Βαθμοί

Αγώνες

Νίκες

Ισοπαλίες

Ήττες

Υπέρ

Κατά

1.

Π.Α.Σ. ΝΑΞΟΥ

28

10

9

1

0

58

11

2.

Α.Σ. ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΜΑΡΙΟΥ

21

12

7

0

5

38

28

3.

Α.Ο. ΠΑΡΟΥ

19

10

6

1

3

28

16

4.

Α.Μ.Ε.Σ. ΜΑΡΠΗΣΣΑΪΚΟΣ

17

8

5

2

1

14

7

5.

Α.Μ.Ε.Σ. ΝΗΡΕΑΣ

4

8

2

0

6

22

37

6.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΡΜΑΡΩΝ

4

8

2

0

6

8

33

7.

ΛΑΒΑ ΕΜΠΟΡΕΙΟΥ

0

10

0

0

10

6

42

 

Παρατηρήσεις: 

Το σωματείο 'Α.Μ.Ε.Σ. ΝΗΡΕΑΣ' έχει -2 βαθμούς. ΠΡΑΚΤΙΚΟ Π.Ε./Ε.Π.Σ.Κ. ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 04/01-02-2017
Το σωματείο 'ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΡΜΑΡΩΝ' έχει -2 βαθμούς. ΠΡΑΚΤΙΚΟ Π.Ε./Ε.Π.Σ.Κ. ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 06/15-02-2017