Ομοφωνία των παρισταμένων(!)

Η κοντή μνήμη δεν βοηθά! Η ημιμάθεια ευνοεί στην επικράτηση της σύγχυσης, η άγνοια εξυπηρετεί ό, τι πιο ακραίο κι επικίνδυνο, να οδηγείται στο προσκήνιο και η υποτονική αντίδραση απέναντι σε ό,τι έχει “γεννηθεί” κι εκκολάπτεται με μοναδικό στόχο την ανάπτυξη και διατήρηση της βίας, το ρατσισμό και τον εθνικισμό, φέρνει στο “κατώφλι” μας τελικά, ακριβώς αυτό, δηλαδή το αποκρουστικό “πρόσωπο” ναζιστικών οργανώσεων και τακτικών!

Αποτελεί θλιβερή πραγματικότητα – δυστυχώς – για τον τόπο, το πονηρό “χάδι” που σπρώχθηκε... να δείξει η εγκληματική οργάνωση σε εμάς, με αφορμή το γλυπτό της κεφαλής του θεού Ερμή στην παραλία της Ερμούπολης, καθώς βουλευτής του εν λόγω κόμματος, έθεσε στη Βουλή ερώτημα σχετικό με την παραμονή του έργου τέχνης, κάνοντας λόγο για “τερατούργημα στην πόλη”, που μάλιστα προκαλεί “αισθήματα δυσφορίας” στους κατοίκους της!

Ακόμη πιο θλιβερή πραγματικότητα όμως, αποτελεί η στάση αιρετών προσώπων και για την ακρίβεια 9 στον αριθμό, να απουσιάζουν από την πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συλλογικού οργάνου, το οποίο κλήθηκε να τοποθετηθεί σε έγγραφο του Υπ. Εσωτερικών που γνωστοποιούσε τη σχετική παρέμβαση της ναζιστικής οργάνωσης, ώστε να απαντηθεί η όποια “απορία” της!

Αν και η δικαιολογημένη απουσία αιρετών, επ΄ ουδενί δεν μπορεί να σημαίνει τη συμφωνία τους με την κίνηση της ναζιστικής οργάνωσης ή με τις τακτικές της, πολλώ δε μάλλον όταν μιλάμε για ορισμένα πρόσωπα που δημοσίως έχουν ταχθεί κατά το παρελθόν, αντίθετα προς κάθε τέτοια επικίνδυνη νοοτροπία, ωστόσο, για ορισμένους αιρετούς – που δεν έχουν καταδικάσει ή καταγγείλει τη στάση της εν λόγω ναζιστικής οργάνωσης με φόντο ψηφίσματα για τους Δημάρχους Πάτρας και Θεσσαλονίκης – δεν μπορεί να επιδειχθεί κατανόηση ή ανοχή!

Η στάση δήθεν υπεράσπισης των φίλιων προς την τέχνη, την καλαισθησία, την ιστορία και τον πολιτισμό συναισθημάτων από μέρους μελών τέτοιων οργανώσεων, που δεν έχουν καμία σύνδεση και σχέση με τον διάλογο, τη δημοκρατία, την επικοινωνία μέσω της τέχνης, αλλά ούτε και με την εξέλιξη και την πρόοδο της ανθρώπινης ύπαρξης εν τέλει, δεν μπορεί παρά να γεννά λογικά, την ανάγκη πραγματικής και ουσιαστικής διαφοροποίησης από αυτές τις πρακτικές!

Αν και το δημοτικό συμβούλιο, για πρώτη φορά, κατάφερε(!) να εκδόσει ψήφισμα που συνυπογράφουν όλοι οι επικεφαλής των παρατάξεων και ο δήμαρχος, ενάντια στην πρόθυμη... αλλά όμως εμφανώς επικίνδυνη διάθεση προάσπισης του “καλού” και του “ωραίου” της πόλης μας, της ναζιστικής οργάνωσης, ωστόσο, δυστυχώς η αλήθεια, δεν μπορεί να κρυφτεί κάτω από το χαλί!

Την ώρα που χτυπά την πόρτα του Δήμου, το δήθεν αθώο “χάδι” της συγκεκριμένης οργάνωσης, θέλοντας να δρέψει καρπούς... και να παρουσιαστεί φιλική ως παράταξη, απέναντι σε όσους – για χ,ψ λόγους (δεν είναι της παρούσης) διαφώνησαν με την προσωρινή τοποθέτηση του γλυπτού, οι αιρετοί στο σύνολό(!) τους, όφειλαν να είναι παρόντες και να δηλώσουν ενάντιοι!

Έχει διαφορά η έκδοση ενός ομόφωνου ψηφίσματος από το σύνολο των αιρετών, από την έκδοση ενός ψηφίσματος ομόφωνου των παρισταμένων!

Αν κι αξιέπαινη, αυτονόητη και ουσιαστική η κίνηση και η συμμετοχή των προσώπων που υπερψήφισαν ξεκάθαρα ενάντια στην πονηρή προσέγγιση της ναζιστικής οργάνωσης και των όποιων ντόπιων υποκινητών... της, θα ήταν πολυτιμότερο για τον τόπο, να υποστηριχθεί από το σύνολο των μελών του δημοτικού συμβουλίου αυτή η στάση, αυτά τα λίγα ουσιαστικά λόγια του ψηφίσματος!

Κι αυτό, επειδή το δικό της “χάδι”, δεν θα υπήρχε, αν δεν έβρισκε ανοικτό δρόμο – προφανώς – και στην κατά καιρούς ανοχή ή και έμμεση υποστήριξη που έχουν δείξει προς αυτήν, ορισμένοι απόντες, μέσω της μηδενιστικής λογικής τους, αλλά και των επικίνδυνων εξισώσεων που πολλάκις έχουν εκφράσει στα πολιτικά πράγματα!

Καλές οι αναφορές περί ισχυρού μηνύματος και χαστουκιού, αλλά το πρόβλημα που δυστυχώς παραμένει στον τόπο, δεν μπορεί να “θάβεται” κάτω από το χαλί...

ΥΓ. Για τις πραγματικά δικαιολογημένες απουσίες, υπάρχει πάντα και η επιλογή μίας γραπτής τοποθέτησης!

Ετικέτες: