3η ετήσια ενημερωτική ημερίδα για τις ρευματικές παθήσεις στη Σύρο

«Η σύγχρονη αντιμετώπιση»

  • Πέμπτη, 19 Ιουλίου, 2018 - 06:12

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η φετινή ενημερωτική ημερίδα του Συλλόγου Ρευματοπαθών και Φίλων Κυκλάδων «ΙΑΣΙΣ», στην έπαυλη Τσιροπινα στην Ποσειδώνια.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα η ιατρός δερματολόγος Χριστίνα Καβουρίδη Γκέτελμαν μίλησε αναλυτικά για την αυτοάνοση μη μεταδοτική ψωριασική νόσο.

Στη συνέχεια, ο ιατρός ειδικός Ρευματολόγος Γεώργιος Μπαιλας αναφέρθηκε στην ψωριασική σπονδυλαρθρίτιδα και άλλες οροαρνητικές σπονδυλίτιδες, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στους τρόπους διάγνωσης και αντιμετώπισης τους. Ιδιαίτερη στιγμή της βραδιάς αποτέλεσαν οι ομιλίες δύο μελών του Συλλόγου που μοιράστηκαν με το κοινό τις εμπειρίες ζωής τους ως ασθενείς με ρευματικό νόσημα και συγκεκριμένα, αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα.

Κλείνοντας, ο ψυχολόγος Σωτήρης Λυριντζής μίλησε για το αντίκτυπο που μπορεί να έχει στην ψυχή μας η μάχη με την αποδοχή του χρόνιου πόνου κ πως να ελέγξουμε όλη αυτή την κατάσταση.

Η ιατρική αυτή ημερίδα πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποσειδωνίας «Ο Ποσειδών» και του Δήμου Σύρου – Ερμουπολης. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Αντιδήμαρχος Αλέξης Αθανασίου και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος της Κοινωνικής Υπηρεσίας, Αποστόλης Ρουσσουνέλος.

Επόμενη δράση του Συλλόγου Ρευματοπαθών και Φίλων Κυκλάδων είναι το καθιερωμένο "περπάτημα ζωής κ ελπίδας" τον προσεχή Σεπτέμβριο.