Αναβολή για μία εβδομάδα πήρε η έναρξη του πρωταθλήματος της Volley League

Στις 20 Οκτωβρίου η… επίσημη πρώτη

  • Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου, 2018 - 06:11
  • /   Eνημέρωση: 10 Οκτ. 2018 - 18:01
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Μία εβδομάδα… πίσω θα πάει η πρεμιέρα της Volley League καθώς αντί στις 13 Οκτωβρίου οι ομάδες θα ξεκινήσουν τις επίσημες αγωνιστικές τους υποχρεώσεις στις 20 Οκτωβρίου. Μία βασική λεπτομέρεια είναι πως το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει από τη… 2η αγωνιστική καθώς ουσιαστικά αναβλήθηκε η πρώτη. Έτσι ο Φοίνικας που ενδιαφέρει περισσότερο σε τοπικό επίπεδο θα ξεκινήσει από την Βόχα κόντρα στον Παμβοχαϊκό. Η πρώτη αγωνιστική θα διεξαχθεί την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου. Η αναβολή αυτή δόθηκε καθώς κάποιες ακόμη ομάδες δεν είναι έτοιμες – κυρίως τα έγγραφα συμμετοχής στο πρωτάθλημα – κι έτσι στο συμβούλιο αποφασίστηκε να πάει η έναρξη μία εβδομάδα πίσω. Άλλωστε την ερχόμενη Πέμπτη θα συνεδριάσει η επιτροπή αδιοδοτήσεων, ώστε να κλείσουν και τυπικά όλες οι εκκρεμότητες. Επίσης κατά τη διάρκεια της 135ης συνεδρίασης έγινε γνωστό πως τα παιχνίδια της Volley League θα μεταδοθούν και τη φετινή χρονιά από τη Δημόσια Τηλεόραση. Τέλος και πιο σημαντικό είναι πως ο αριθμός των ομάδων που θα πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα ακόμη παραμένει.. ρευστός. Αυτό γιατί ακόμη όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα πλέον οι ομάδες που θα αγωνιστούν τη σεζόν 2018-19 να είναι 10 αντί για 11.

 

Το Δ.Σ. της ΕΣΑΠ στην 135η Συνεδρίαση του αποφάσισε τα ακόλουθα:

 

Αναβάλλεται η 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος 2018-19 που ήταν προγραμματισμένη για τις 13 Οκτωβρίου. Προγραμματίστηκε για τις 21 Νοεμβρίου 2018. Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 20 Οκτωβρίου με την 2η αγωνιστική.

Ο κεκλεισμένων των θυρών αγώνας Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για την 2η αγωνιστική αποφασίστηκε ομόφωνα από το Δ.Σ. της ΕΣΑΠ να διεξαχθεί υπό το καθεστώς της ειδικής διαχείρισης (*) όπως προβλέπει σε ανάλλογες περιπτώσεις τόσο η προκήρυξη όσο και ο πειθαρχικός κανονισμός της ΕΣΑΠ εκτός εάν ευοδωθούν οι νομικές ενέργειες στις οποίες θα προβεί το ΤΑΑ Παναθηναϊκός Α.Ο. μέχρι την διεξαγωγή του αγώνα.

Εγκρίθηκε η προκήρυξη του πρωταθλήματος Volley League 2018-19.

Ανακοινώθηκε η Επιτροπή Πρωταθλήματος με πρόεδρο τον Αντώνη Τελόπουλο και μέλη τους Γιώργο Παπαδόπουλο (ΑΟΠ Κηφισιάς), Κώστας Γκουμότσιος (ΓΑΣ Παμβοχαϊκός) και αναπληρωτές τους Γιώργο Χριστόπουλο (ΑΠΦΣ Ηρακλής Χακίδας), Γιώργος Πετρίδης (ΜΓΣ ΑΕ Κομοτηνής).

Ανακοινώθηκε η ανανέωση του συμβολαίου με την ΕΡΤ Α.Ε. για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του πρωταθλήματος 2018-19.

Ο νομικός εκπρόσωπος της ΕΣΑΠ Χρήστος Ηλιάδης ενημέρωσε τα ΤΑΑ να προετοιμάσουν τους φακέλους τους ενόψει της συνεδρίασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού που θα γίνει την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου.

 

* Διευκρινίζεται για τους αγώνες ειδικής διαχείρισης πως σύμφωνα με την προκήρυξη και το πειθαρχικό κανονισμό η ΕΣΑΠ ως διοργανώτρια καθορίζει τις κατηγορίες και τον αριθμό των θεατών. Οι κατηγορίες αφορούν σε αθλητές ομάδων ανάπτυξης και προπονητές τους, μαθητές σχολείων και συνοδούς καθηγητές - δασκάλους, μέλη ΕΟΠΕ, ΕΣΑΠ και ΤΑΑ και λοιπών σωματείων βόλεϊ, αθλητές βόλεϊ, διαιτητές και χορηγούς ομάδων. Σε περίπτωση εισόδου στο γήπεδο ατόμων που δεν θα έχουν το σχετικό δικαίωμα η προβλεπόμενη ποινή είναι μηδενισμός (-3 βαθμοί) και χρηματικό πρόστιμο.

 

 

 

Τα πάντα… ανοικτά

Κανείς μέχρι στιγμής δεν γνωρίζει τον ακριβής αριθμό των ομάδων που θα πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα της Volley League για την σεζόν 2018-19. Υποθετικά και μόνο υποθέσεις μπορεί να γίνουν αυτήν την στιγμή, καθώς όλα είναι στον… αέρα. Ο Ηρακλής Χαλκίδας όπως είναι γνωστό δεν συμμετείχε στους αγώνες της προκριματικής φάσης του league Cup καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε, δήλωσε… αδυναμία. Η ομάδα της Χαλκίδας, είναι άγνωστο αν καταφέρει να παρουσιαστεί και στο πρωτάθλημα της Volley League, καθώς τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες τα πάντα θα διαλευκανθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας, καθώς την ερχόμενη Πέμπτη έχει προγραμματιστεί να συνεδριάσει η επιτροπή αδειοδοτήσεων της ΕΣΑΠ, με τις ομάδες να έχουν βέβαια καταθέσει τους φακέλους, αλλά και κάποιες που έχουν εκκρεμότητες να τονίζουν πως μέχρι τότε θα είναι έτοιμες. Όπως αναφέρουμε παραπάνω τα πάντα είναι ανοικτά και όσο οι ώρες περνούν τόσο μεγαλώνουν οι πιθανότητες το πρωτάθλημα να ξεκινήσει με 10 αντί για 11 ομάδες. Η ομάδα της Χαλκίδας πάντως καταβάλει τεράστιες προσπάθειες ώστε να καταφέρει να δώσει το παρών και να συμμετέχει και φέτος στα σαλόνια της μεγάλης κατηγορίας.

 

Η διοίκηση της Χαλκίδας  εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την μη συμμετοχή της ομάδας βόλεϊ ανδρών του Ηρακλή Χαλκίδας στη διοργάνωση του κυπέλλου του League Cup – Νίκος Σαμαράς:

 

«Σύμφωνα με την τελευταία εκτιμώμενη εικόνα, όπως διαμορφώθηκε στο ΤΑΑ τις τελευταίες δύο εβδομάδες μετά την υπαναχώρηση παλαιών - νέων χορηγών και οφειλών προς τον σύλλογο, δημιουργήθηκε οικονομικό αδιέξοδο με αποτέλεσμα το τμήμα να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις οικονομικές απαιτήσεις που θα επέτρεπαν τη συμμετοχή του στο θεσμό του League Cup (συμβόλαια αθλητών, προπονητές, οδοιπορικά και λοιπά λειτουργικά έξοδα). 

Τα έσοδα δε του ερασιτέχνη είναι μηδαμινά και δεν μπορούν να στηρίξουν τη συμμετοχή του ΤΑΑ στην Α΄ Εθνική Κατηγορία. 

Επίσης ο σύλλογός μας δέχθηκε αρνητική απάντηση σε αίτημά του για έκτακτη οικονομική ενίσχυση - επιχορήγηση από το Δήμο Χαλκίδας, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και άλλους τοπικούς φορείς. 

Για να μην δημιουργούμε ψευδαισθήσεις στο φίλαθλο κοινό της Χαλκίδας και για να μην αφήσουμε εκτεθειμένους όλους τους εμπλεκόμενους με την δραστηριότητα της ομάδας (αθλητές, προπονητές, προμηθευτές κλπ) θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα που έχουμε προς κάθε κατεύθυνση, χορηγών , Δήμο Χαλκίδας, Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τοπικούς, περιφερειακούς και πολιτικούς εκπροσώπους, ώστε και αυτή την ύστατη στιγμή να δημιουργήσουμε την απαραίτητη ρευστότητα και ένα υγιή προϋπολογισμό που θα επιτρέψει την συμμετοχή της Χαλκίδας στο κορυφαίο πρωτάθλημα βόλεϊ της χώρας μας».