Το 2ο Νηπιαγωγείο Ερμούπολης ζωγραφίζει για το προσφυγικό με τη συνεργασία του ζωγράφου Νίκου Ζάρρα

"...με ένα τρελό καραβάκι"

  • Δευτέρα, 1 Απριλίου, 2019 - 06:22

Στη Θεσσαλονίκη θα ταξιδέψουν έργα των μαθητών του 2ου Νηπιαγωγείου Ερμούπολης, το οποίο μηδενίζει δημιουργικά τις αποστάσεις, συμμετέχοντας σε μία ομαδική έκθεση ζωγραφικής - ένα σχόλιο για το προσφυγικό ζήτημα.

Την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019, και ώρα 18.00 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο «… με ένα τρελό καραβάκι», στο Μουσείο Προσφύγων, στην Πολιτιστική Γειτονιά του Δήμου Νεάπολης Συκεών.

Στην έκθεση, θα παρουσιαστούν έργα των παιδιών του 3ου, 5ου, 6ου, 12ου και 14ου Νηπιαγωγείων Συκεών Θεσσαλονίκης, του 1ου Νηπιαγωγείου Παλαιοκάστρου Θεσσαλονίκης και του 2ου Νηπιαγωγείου Ερμούπολης Σύρου, με τη συνεργασία του ζωγράφου Νίκου Ζάρρα, ο οποίος στο παρελθόν έχει παρουσιάσει δουλειά του στο πλαίσιο του προγράμματος "Σύρος - Πολιτισμός".

Το κοινό θα "ταξιδέψει" μέσα από τις εικαστικές δημιουργίες των παιδιών από την Παρασκευή 12 Απριλίου έως την Κυριακή 14 Απριλίου 2019 κατά τις ώρες 18.00-21.00.

Σημειώνεται πως κάθε νηπιαγωγείο θα παρουσιάσει επίσης και μία κατασκευή με σχετική θεματική και έργα Α3 που θα τοποθετηθούν πάνω σε κουτιά στο χώρο.

Επιπλέον ένα από τα έργα του 2ου Νηπιαγωγείου Ερμούπολης είναι μια Α3 προσωπογραφία του κάθε παιδιού με έμπνευση τον εικαστικό Νικόλαο Ζάρρα και τα μεγάλα μάτια...

Αυτό θα γίνει ένα ομαδικό instalation τύπου θάλασσας, οπού θα τσαλακώσουν τις ζωγραφιές στο πάτωμα, συμβολίζοντας τις "τσαλακωμένες" ζωές των προσφύγων.

 Αυτό θα είναι και το κεντρικό κοινό ομαδικό έργο στον χώρο.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα συνοδεύσει με τη μουσική και τα τραγούδια του ο Γιώργος Αετόπουλος.