Το επόμενο αγωνιστικό δίμηνο του Ναυτικού Ομίλου Σύρου

  • Τετάρτη, 21 Ιουνίου, 2017 - 12:30

Μετά τη συμμετοχή στις τελευταίες αθλητικές εκδηλώσεις που έλαβαν μέρος στη Σύρο, ο Ναυτικός Όμιλος Σύρου ξεκινά άμεσα τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στα τμήματα Υδατοσφαίρισης,  Ιστιοπλοΐας, Ιστιοσανίδας και Κολύμβησης.

Η αρχή έγινε ήδη από το Τμήμα Ιστιοπλοΐας Τριγώνου του Ομίλου. Οι νεαροί ιστιοπλόοι μας συμμετέχουν από 18 έως και 21 Ιουνίου στο Πανελλήνιο Κύπελλο 11 χρόνων, κατηγορίας Optimist που διοργανώνει η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία (Ε.Ι.Ο) και ο A.N.O.Σ. Μαραθώνα.

Το προσεχές Σαββατοκύριακο (24-25 Ιουνίου), η Ανδρική Ομάδα Υδατοσφαίρισης του Ν.Ο Σύρου διεκδικεί την παραμονή της στη Β΄ Εθνική κατηγορία στο Πανελλήνιο Εθνικό Πρωτάθλημα. Στον Όμιλο Σύρου συμμετέχουν οι: «Ν.Ο ΣΥΡΟΥ - Ν.Ο ΝΑΥΠΛΙΟΥ - ΑΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ  -  ΑΡΓΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ».

Οι αγώνες διεξάγονται - μετά την ανάθεση από την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος στο Ναυτικό Όμιλο Σύρου - στην έδρα του ΝΟΣ, στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Σύρου – Ερμούπολης «Δημήτριος Βικέλας».

Αναλυτική ενημέρωση για την προσπάθεια της ομάδας μας και την παρουσίαση των ομάδων του Ομίλου, θα υπάρξει μέσω της ιστοσελίδας μας τις επόμενες μέρες.

Συνεχίζοντας τις αγωνιστικές δράσεις, το τμήμα Ιστιοσανίδας θα συμμετάσχει στον αγώνα «Slalom Windsurfing Kouremenos Beach Race 2017» στο Παλαιόκαστρο Σητείας υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Σητείας. Είναι επίσημος αγώνας του πρωταθλήματος της Hellenic Speed Slalom Windsurfing Assosiation  και υπολογίζεται για την Πανελλήνια κατάταξη.

Τη σκυτάλη παίρνει πάλι το Water Polo, αλλά αυτή τη φορά το παιδικό τμήμα (μίνι παίδων) του Ομίλου που συμμετέχει στο επίσημο φιλικό τουρνουά «H2O mini Vikelas Cup», που διοργανώνει ο Ναυτικός Όμιλος Σύρου, φιλοξενώντας τις ομάδες: «ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΦΠΦ - Α.Ο. ΝΗΡΕΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - Γ.Σ. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ - Γ.Σ. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ - ‘’ΛΕΟΝΤΕΣ’’ ΑΛΜΑ ΚΛΑΜΠ ΑΛΙΜΟΥ». Το τουρνουά, το οποίο έχει καθιερωθεί εδώ και τέσσερα χρόνια, διεξάγεται και πάλι στο Δημοτικό Κολυμβητήριο, το τριήμερο 30 Ιουνίου έως και 2 Ιουλίου 2017.

Στις αρχές  Ιούλη (1 έως και 5 Ιουλίου), οι Ιστιοπλόοι του Τριγώνου μας  συμμετέχουν στους Πανελλήνιους Αγώνες κατηγορίας Laser 4.7, οι οποίοι φέτος πραγματοποιούνται στο Αίγιο και  συνδιοργανώνονται από την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία (Ε.Ι.Ο) και το Ναυτικό Όμιλο Αιγίου.

Παράλληλα οι Ιστιοπλόοι Ανοικτής Θαλάσσης θα συμμετάσχουν (από τις 2 Ιουλίου έως τις 8 Ιουλίου 2017) στον αγώνα: ΚΥΚΛΑΔΕΣ 2017 "CYCLADES REGATTA" , ο οποίος είναι ο 23ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ Α/Θ με διαδρομή «Κέα - Φοίνικας Σύρου - Πάρος - Σέριφος –Μέριχας Κύθνου». Διοργανωτής Σύλλογος θα είναι ο ΝΟΤΚ.

Στα μέσα Ιούλη (14 - 24 Ιουλίου 2017) το τμήμα Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης, θα συμμετάσχει στο «54ο Ράλλυ Αιγαίου 2017» με διαδρομή «Φάληρο - Σύρος - Χίος - Σκύρος», που διοργανώνεται κάθε χρόνο από τον ΠΟΙΑΘ (Πανελλήνιο Όμιλο Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης). Είναι το παλαιότερο και λαμπρότερο ιστιοπλοϊκό γεγονός στον ελληνικό χώρο και χαρακτηρίζεται ως θαλάσσιος Μαραθώνιος.

Ο μήνας Ιούλιος κλείνει με το Τμήμα Κολύμβησης. Από τις 27 έως και 29 Ιουλίου, στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Σύρου Ερμούπολης, ο Ναυτικός Όμιλος Σύρου διοργανώνει τους κολυμβητικούς Αγώνες «Βικέλεια 2017». Οι αγώνες περιλαμβάνουν Προαγωνιστικές, Αγωνιστικές και Open Κατηγορίες και τελούν από την αιγίδα της Κ.Ο.Ε. Στη διοργάνωση αναμένεται να συμμετάσχουν αρκετοί αθλητές, τόσο από Συλλόγους της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, όσο και της Ηπειρωτικής χώρας. 

Υπενθυμίζουμε, ότι παράλληλα, εκτός των αγωνιστικών υποχρεώσεων των τμημάτων, λειτουργούν τα προπονητικά μας τμήματα θάλασσας και πισίνας και το 12ο Summer Νautical Camp του Ομίλου μας.