Η μαγεία του Αndros Trail Race

  • Πέμπτη, 29 Ιουνίου, 2017 - 06:21
  • /   Eνημέρωση: 29 Ιουν. 2017 - 7:37

Ένα ταξίδι στην ιστορία και στην πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας μέσα από έναν αγώνα ορεινού τρεξίματος. Έναν αγώνα πρόκληση για τις Κυκλάδες, αφού συνδυάζει όχι μόνο τις μεγάλες θετικές ή αρνητικές υψομετρικές κλίσεις μαζί με τις εναλλαγές στο αγωνιστικό τερέν, αλλά και το γεγονός ότι οι δρομείς τρέχουν μέσα από ένα δίκτυο παλιών μονοπατιών που καθορίζουν και τις αγωνιστικές διαδρομές.

Και αυτό είναι που καθιστά τον A.T.R. συναρπαστικό και ξεχωριστό.

Ο κάθε αθλητής έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί ανάμεσα σε γραφικούς οικισμούς, καλντερίμια, πέτρινα αλώνια, εντυπωσιακές ξερολιθιές, ανεμόμυλους, νερόμυλους, πέτρινα γεφύρια, σε ένα περιβάλλον απαράμιλλης ομορφιάς, περιστοιχισμένος από τοπία που εντυπωσιάζουν!

Το να τρέχεις, στο μοναδικό νησί στην Ευρώπη που κατέχει Ευρωπαϊκή Πιστοποίηση Πεζοπορικού Δικτύου , δίπλα στα πιο χαρακτηριστικά ιστορικά και εμβληματικά σημεία του όπως το Ενετικό Κάστρο της Φανερωμένης, το Καστρομονάστηρο της Παναχράντου, τους χαρακτηριστικούς περιστεριώνες της περιοχής Κορθίου και με πανοραμικές εικόνες  που σου κόβουν την ανάσα, είναι κάτι παραπάνω από ένας αγώνας βουνού.

'Ενας αγώνας που προκαλεί, ενθουσιάζει, αποκαλύπτει και ενσωματώνει όλα τα πολιτιστικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν την Άνδρο και συνθέτουν τη μοναδική της ταυτότητα.

‘Ενα πάντρεμα αθλητισμού και πολιτισμού !

Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση του Andros Trail Race , του πρώτου αγώνα ορεινού τρεξίματος που έγινε στο νησί της Άνδρου το 2016, η διοργάνωση επιστρέφει με το 2o Andros Trail Race 2017. Αυτή τη φορά το διήμερο θα πλαισιωθεί και από άλλες παράλληλες αγωνιστικές διαδρομές 5χλμ City Trail – Run & Hike και 1.000μ για παιδιά, που θα πραγματοποιηθούν γύρω από την περιοχή Κορθίου .

Τα βασικά αγωνίσματα των 24χλμ και 10 χλμ θα διεξαχθούν την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017, στην περιοχή Κορθίου και τους γύρω οικισμούς.

Τη διοργάνωση του αγώνα αναλαμβάνει και φέτος η Trekking Andros & Outdoor Activities με συνδιοργανωτές την Άνδρος Κοινσεπ , το Δήμο Ανδρου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Το Andros Trail Race συμμετέχει στο Πρωτάθλημα Κυκλάδων Ορεινού Τρεξίματος Cyclades Trail Cup.

'Όλοι οι αθλητές θα λάβουν αναμνηστικά μετάλλια και t-shirt του αγώνα, ενώ στους πρώτους θα απονεμηθούν μοναδικά έπαθλα φιλοτεχνημένα από ντόπιους καλλιτέχνες, σχεδιασμένα αποκλειστικά για τη διοργάνωση.

Περισσότερες πληροφορίες στο site www.androstrailrace.gr . Οι εγγραφές ανοίγουν την 1η Ιουλίου.

Ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός ετοιμάζεται πάλι για τις Κυκλάδες! Eμείς θα προσπαθήσουμε να σας χαρίσουμε και φέτος μοναδικές αθλητικές στιγμές και όχι μόνο...

Μείνετε συντονισμένοι... οι προετοιμασίες ξεκίνησαν...

Ετικέτες: