3ος Κολυμβητικός Διάπλους "Θυμάμαι το Σάμινα"

  • Πέμπτη, 24 Αυγούστου, 2017 - 14:28

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε την διεξαγωγή του 3ου Κολυμβητικού Διάπλου «Θυμάμαι το Σάμινα» που διοργανώνεται από  την Ανοιχτή θάλασσα και μαραθώνια κολύμβηση Πάρου και την  Umbrella Branding υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Εμπνευστής και τεχνικός υπεύθυνος του Διάπλου είναι o κος Κάρολος Μονόρι προπονητής και αθλητής κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης.

Ο διάπλους θα πραγματοποιηθεί για 3η συνεχόμενη χρονιά στην Πάρο την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου. Επιπλέον θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου που θα περιλαμβάνουν σεμινάρια επίδειξης ναυαγοσωστικής και πρώτων βοηθειών το πρωί και το βράδυ εκδήλωση στην οποία θα μιλήσουν ο Έπαρχος Πάρου Μπιζάς Κωνσταντίνος καθώς και εκπρόσωποι του Λιμενικού και του Συλλόγου Αλιειών Πάρου, καθώς επίσης και προσωπικότητες  του αθλητισμού Νίκος Γέμελος, Γιαννιώτης Σπύρος , Γαρέφης Χρήστος, Μαθάς  Γιώργος καθώς και εκπρόσωπος από την Safe Water Sports και την Μάνια Μπίκωφ της Lifequard Hellas Save & Rescue Volunteer η οποία είναι υποψήφια για το Παγκόσμιο Βραβείο Ηρωισμού.  Παράλληλα θα λάβει χώρα εργαστήρι κατασκευής των αναμνηστικών για τους κολυμβητές και του στεφανιού που θα κατατεθεί την επόμενη ημέρα στο σημείο του ναυαγίου.

Ο Κολυμβητικός αυτός Διάπλους είναι μη αγωνιστικού χαρακτήρα και περιλαμβάνει μία κολυμβητική απόσταση 2χλμ, αποτελεί δε ένα κολυμβητικό φόρο τιμής για τα θύματα του ναυαγίου, τους διασώστες  και όλους όσους βοήθησαν στο ναυάγιο του Σάμινα που συγκλόνισε το πανελλήνιο. Απευθύνεται σε κολυμβητές όλων των ηλικιών.

Στόχος της εκδήλωσης αυτής, εκτός από το να τιμήσει τις μνήμες όσων χάθηκαν καθώς και τους ανθρώπους που συμμετείχαν και βοήθησαν στη διάσωση των ναυαγών, είναι να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τους κινδύνους της θάλασσας, τους κανόνες ασφαλείας που πρέπει να τηρούνται στην ανοιχτή θάλασσα, το σεβασμό στη φύση και τελικά τον σεβασμό στη ζωή πάνω απ’ όλα.

Θυμάμαι… Κολυμπάω… Σέβομαι…