Andros Trail Race: Eπιτυχημένη διοργάνωση παντός καιρού

  • Τρίτη, 10 Οκτωβρίου, 2017 - 06:21
  • /   Eνημέρωση: 10 Οκτ. 2017 - 7:24

Ιδιαίτερες στιγμές χαράχτηκαν και φέτος στη μνήμη όλων μας, με τη διεξαγωγή του 2ου Αγώνα Ορεινού Τρεξίματος Άνδρου Andros Trail Race 2017.

Ήταν όλες εκείνες οι ώρες στην εκκίνηση και τον τερματισμό, ήταν οι φίλοι-αθλητές που ήταν και φέτος πάλι εδώ αλλά και οι καινούργιοι, ήταν ο γκρίζος ουρανός και το αβέβαιο του καιρού, ήταν οι ώρες που οι αθλητές έτρεχαν κάτω από το ψιλόβροχο, ήταν τότε που ο ήλιος βγήκε ξανά, ήταν η χαρά και το άγχος της ομαδικής δουλειάς και του αποτελέσματος, και όλα αυτά να συνθέτουν, για ακόμα μια φορά, μία νότα αθλητικής αλληλεγγύης και συνύπαρξης. Ένας αγώνας παντός καιρού παρά το πείσμα των προγνωστικών! «βουνά με επικάλυψη νησιού; ή νησί με επικάλυψη βουνά»

Το τελικό αποτέλεσμα, οι εντυπώσεις που αποκόμισαν οι αθλητές φεύγοντας από την Άνδρο, ήταν αναμφίβολα θετικές, δείχνοντας ότι το «στοίχημα» που μπήκε πριν ένα χρόνο, για μια γιορτή αφιερωμένη στα μονοπάτια, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, "τρέχει" πια σε σταθερή τροχιά.

Το τι σημαίνει “τρέχω στα μονοπάτια” της Άνδρου μπορούν να το πούνε μόνο αυτοί που έτρεξαν στον αγώνα διασχίζοντάς τα, ανεβοκατεβαίνοντας ρεματιές και μικροφαράγγια, προκαλώντας το όριά τους σε υψηλές θετικές και αρνητικές υψομετρικές με απόλυτη ασφάλεια χάρη στα μέτρα που είχαν παρθεί, τρέχοντας  σε τρεις όμορφες, εντυπωσιακές για το κυκλαδίτικο τοπίο τους και συγχρόνως δύσκολες, σε σημεία, διαδρομές.

Μαζεύοντας εικόνες, μυρωδιές και νέες εμπειρίες, έφτασαν στον τερματισμό λέγοντας «και του χρόνου πάλι, εδώ θα είμαστε» .

Διαδρομές που  σχεδιάστηκαν με τέτοιο τρόπο ώστε να περνάν από τα περισσότερα όμορφα και ταυτόχρονα άγνωστα για τους περισσότερους μέρη του Κορθίου και της ευρύτερης περιοχής. Μονοπάτια, ενετικοί δρόμοι, μικρά ποτάμια, φαράγγια, ξωκλήσια, πεζούλες, πηγές, περιστεριώνες, κάστρα, μοναστήρια σημεία τα οποία συνδέονται όλα μέσα σε τρεις διαδρομές  24χλμ, 10χλμ & 5χλμ και που όλοι όσοι πήραν μέρος σ΄αυτές τους έμειναν αξέχαστες. Τα παιδιά είχαν και αυτά την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το τρέξιμο, με την όμορφη διαδρομή του ενός χιλιομέτρου που διεξήχθη το Σάββατο το απόγευμα στον Όρμο Κορθίου.

Για δεύτερη χρονιά φέτος, διοργανώθηκε με επιτυχία άλλος ένας αγώνας ορεινού τρεξίματος που διεκδικεί όχι πρωτιές στα αγωνιστικά χαρακτηριστικά και το βουνό, αλλά μια θέση στις καρδιές των ανθρώπων που αγαπούν τη φύση, προστατεύουν το περιβάλλον, εκτιμούν την πολιτιστική κληρονομιά, συμμετέχουν και δρουν για τη δημιουργία μιας νέας κουλτούρας προστιθέμενης αξίας για τον τόπο.

Στους αγώνες έτρεξαν αθλητές από διαφορετικές...αφετηρίες τόσο γεωγραφικές όσο και δυναμικής: από διαφορετικά σημεία της Ελλάδας (Θεσσαλονίκη, Γιάννενα, Κομοτηνή, Αθήνα και νησιά του Αιγαίου) και του Εξωτερικού (Μ. Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Ν. Αφρική κα.) συμμετείχαν έμπειροι και νέοι δρομείς αλλά και διακεκριμένοι αθλητές και Πρωταθλητές. ΄

Ο αριθμός των αθλητών διπλασιάστηκε σε σχέση με πέρσι. Καθοριστικό ρόλο έπαιξε, η θετική ανατροφοδότηση από τους αθλητές που συμμετείχαν πέρσι στον αγώνα και επέστρεψαν φέτος για να ξαναζήσουν τη μοναδική αυτή εμπειρία. Δυστυχώς τα προγνωστικά του καιρού εμπόδισαν, άδικα τελικά απ’ ότι αποδείχθηκε, πάνω από εκατό αθλητές που ακύρωσαν τελευταία στιγμή.

Η πλούσια σε προϊόντα τροφοδοσία του αγώνα, η άριστη σηματοδότηση, που πήρε απ’όλους τα εύσημα, η υψηλών προδιαγραφών τεχνική ενημέρωση, οι χειροποίητες χυλοπίτες με τη μοναστηριακή σάλτσα για το πάστα πάρτυ, οι παραδοσιακοί χοροί, οι samba reggae ρυθμοί, ο  ιδανικός για τρέξιμο καιρός  αλλά και η καθοριστική υποστήριξη που παρείχαν πολλοί εθελοντές υπήρξαν μερικά μόνο από τα «μυστικά» της επιτυχίας της φετινής διοργάνωσης.

Και οι τρείς αγώνες πληρούσαν όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές ασφαλείας και διέθεταν ψηφιακή καταγραφή και χρονομέτρηση που έγινε από την My Adventure.

Στο αγωνιστικό κομμάτι και στον μεγάλο αγώνα της διοργάνωσης (24Km), ο Νίκος Ροδόπουλος της Tecnica και ο Γιώργος Διαλεκτός της Salomon Hellas/Runner Store/Wind Running Team αποφάσισαν μετά το 9ο χιλιόμετρο να πάνε μαζί και τερμάτισαν με επίδοση 2.26.29, ενώ στο βάθρο ανέβηκε μαζί τους ο Δημήτρης Ελευθερίου της Dynafit Greece με επίδοση 2.29.52. Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου για τις γυναίκες ανέβηκε για μια ακόμη φορά η Μαρία Μαλαι της Odlo/La Sportiva με επίδοση 2.57.36, δεύτερη ήταν η Νικολέτα Γεράρδη με 3.12.49 και τρίτη η Φωτεινή Κολόκα της Dynafit Greece με 3.22.04.

Στον αγώνα των 10 Km, νικητής στους άντρες ήταν ο Γιώργος Παπαϊωάννου της Wake Up Street με επίδοση 54.05, δεύτερος τερμάτισε ο Αλέξανδρος Αργύρης με 58.33 και τρίτος ο Παύλος Μουτάφης με 58.41. Στις γυναίκες νικήτρια ήταν η Άννα Γαλατούλα με επίδοση 1.15.37, δεύτερη η Ιωάννα Δρακάτου με 1.17.02 και τρίτη η Χριστίνα Πετρίση (Ανδριακός Ο.Φ) με 1.19.48. Ο Γιώργος Παπαϊωάννου ήταν νικητής και στο Run & Hike City Trail 5Κ του Σαββάτου, με επίδοση 20.14, ενώ νικήτρια ήταν η Νικολέτα Γεράρδη με επίδοση 23.33.

Η Οργανωτική Ομάδα, ευχαριστεί από καρδιάς τους αθλητές που τίμησαν την προσπάθεια αυτή, όπως και τους εθελοντές, που για μια ακόμα φορά θυσίασαν κόπο και τον πολύτιμο χρόνο τους για να συνδράμουν τον αγώνα των αθλητών.

Η εκδήλωση αυτή δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την απλόχερη υποστήριξη του Δήμου Άνδρου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασαν την ιδέα μιας δρομικής εκδήλωσης στην Άνδρο, ως Συνδιοργανωτές.

Η Οργανωτική Ομάδα του Andros Trail Race,  η ΆνδροςΚοινσεπ & η Trekking Andros & Outdoor Activities θα ήθελαν να ευχαριστήσουν αναλυτικά τους παρακάτω για την πολύτιμη και ουσιαστική συμβολή τους,  στη διοργάνωση αυτού του αθλητικού γεγονότος.

Συνδιοργανωτές

Δήμο Άνδρου , Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Μεγάλοι Χορηγοί

Stoiximan.gr, ΑΒ Βασιλόπουλος, Χρ.Βουραζέρης & Συνεργάτες

Χορηγοί

Oπτικά Ράζου, Πολιτιστικός Σύλλογος Αηδονίων, Πολιτιστικός Σύλλογος Πισω Μεριάς "Το Μουστάκειο", Σύλλογος Κοχύλου "Της Γριάς το Κάστρο" , Σύλλογος Νέων Άνδρου.

Xoρηγός Μεταλλίων

Γονέος Supermarket

Υποστηρικτές

Dynafit ,  Compressport, Blue Star Ferries, Εστιατόριο Sea Satin ,  Κalyva Beach Bar,  Φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών Καλοδίκη, Centro Cafe, Eστιατόριο "Λιθοδομή" , Π (Σαπωνοποϊία Ζαφειρία Σορώτου), «Εν Χώνες Θαύμα», Σύλλογος Γυναικών Κορθίου, All Flowers, Studio Antonellos, Bloco Swingueira, το Κοσμηματοπωλείο ΠΕΤΡΑΔΙ , το Τυροκομείο Λούβαρη, Καφενείο της "Χρύσας", Αρχιτεκτονικό Γραφείο Πανταζή

Χορηγοί Προϊόντων

Νew Life – Salt sticks , Σαριζα, ΕΨΑ,  Βερύκιος , TUVUNU, Νήσος, Vitality, Ζαχαροπλαστείο Τζιώτης, Το Φουρναράκι, Τυροκομείο Λούβαρη, Τυροκομείο Ασούτη, Ζαχαροπλαστεία : Μπακέλας, Λάσκαρης,  Λυγίζος, Ζαϊρης, , Φυρίου, Καλλιβρούσης, Γαλανός, Γασπαρής Φούρνος Μουστάκα, Φούρνος Κρίσιλας, Φούρνος Γαρύφαλλου Γιώργου, Ροδοζάχαρη, Παραδοσιακό Παντοπωλείο Άνδρου.

Υποστηρικτές Ασφάλειας και Πρώτων Βοηθειών

Ιατρικό Κέντρο Αθηνών , Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού , Σύλλογος Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου, EKAB Ανδρου ,Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Άνδρου, Αστυνομία Άνδρου

Υποστηρικτές Μετακίνησης

Fast Ferries, Golden Star Ferries, Mamalis Travel, Togias Travel , Γισάκης Α.-Μαντζώρος Σ.,

Τα δώρα της κλήρωσης προσέφεραν οι εταιρίες Dynafit Greece, Compressport, Runningreece, Ξενοδοχείο Περράκης, Oπτικά Ράζου, Ariadne fitness dance club

Χορηγοί Φιλοξενίας & Σίτισης

Villa Korthi, Ηotel Korthi, Nicolas Studios,  Αντώνης Πανταζής, Centro Café, Spot, , Λιθοδομή., Sea Satin,  Allegria, Το Πενάκι Του Γυαλιού, Avgoustis Suites.

Eυχαριστούμε όλους τους επιχειρηματίες του νησιού καθώς και το δίκτυο CTN που  πρόσφεραν  εκπτώσεις στους αθλητές.

Χορηγοί Επικοινωνίας

Advendure, Ι Run, Runningreece, G.T.P.  Sport Cyclades24, Running NewsLive Sport, Αsteras Web Radio, Andros Portal, Kοινή Γνώμη, GoRun, Sports Calendar, A Greek TV, Andros365,

Θεσμικοί Παράγοντες

Δήμαρχο Άνδρου, Θεοδόση Σουσούδη

Αντιδήμαρχο Οικονομικών, Χρήστο Βουραζέρη

Αντιδήμαρχο, Δημήτρης Λάσκαρη

Δημοτική Σύμβουλο, Yπεύθυνη Τουρισμού  Ελένη Πολίτου

Πρόεδρος Τοπικής Ενότητας Κορθίου  Θωμάς Σκαρώνης

Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Ιάκωβος Σκόρδος

Έπαρχο Άνδρου, Δημήτρη Λοτσάρη

Ιδιαίτερη  Μνεία αξίζουν μεμονωμένα πρόσωπα που έδωσαν τη ψυχή και το σώμα τους για να πραγματοποιηθεί αυτός ο αγώνας : Αυγουστίνα Μάστορη, Κατερίνα Τηνιακού, Δέσποινα Ζαγοραίου, Ζέφη Σορώτου , Aντώνης Τζιώτης, Γιώργος Γιαννίτσης, Γιώργος Χλωρός, Ιωάννα Ραμούνδου, Βάσω Καρατζοπούλου

Τους καλλιτέχνες που φιλοτέχνησαν τα έπαθλα Χ.Ευσταθίου, Γ.Ελευθερίου,Κ.Κόντη

Οι πάνω από 100 εθελοντές που έδωσαν το «παρών» είναι αναπόσπαστο κομμάτι της διοργάνωσης και τους αξίζει το μεγαλύτερο ευχαριστώ, καθώς και στους Συλλόγους Επισκοπείου, Αλαμανιάς, Λειβαδίων, Βραχνού που ανέλαβαν με συνέπεια τους αντίστοιχους σταθμούς ανεφοδιασμού.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους υπάλληλους του Δήμου που μας βοήθησαν στους καθαρισμούς και τις διαμορφώσεις των αγωνιστικών διαδρομών.

Ευχαριστούμε όλους που παρευρέθησαν στον Όρμο Κορθίου και συνέβαλαν με το δικό τους τρόπο στο μεγάλο αθλητικό γεγονός.

Ετικέτες: