«Πήρε» το ντέρμπι της Νάξου ο Πανναξιακός

  • Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2017 - 06:23

Με πειστική εμφάνιση ο Πανναξιακός κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του μαχητικού ΑΜΣ Φιλωτίου και να φύγει με το διπλό από τον Ναξιακό ντέρμπι που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο Δ.Γ. Αγερσανίου.

Οι παίκτες του Γιώργου Προμπονά ήταν πειθαρχημένοι και καλά διαβασμένοι απέναντι στο Φιλώτι και με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο κατέκτησαν δίκαια τη νίκη με 2-0.

Από την άλλη πλευρά ο ΑΜΣ Φιλωτίου του Ηλία Ορφανού, ήταν μαχητικός και προσπάθησε να αντιδράσει δημιουργώντας 1-2 καλές ευκαιρίες για γκολ, αλλά φάνηκε να μην έχει απαντήσεις απέναντι στην σωστή αμυντική διάταξη του Πανναξιακού.

Αρκετός ο κόσμος που βρέθηκε στις εξέδρες και τους περιβάλλοντες χώρους του γηπέδου, με την αναμέτρηση να έχει πάθος και ένταση, αλλά αν μην ξεφεύγει σε κανένα σημείο μέσα από τα αθλητικά πλαίσια.

Όσο αφορά τη διαιτησία, σε ένα παιχνίδι που κυριάρχησε το πάθος και η δύναμη με πολλά και δυνατά μαρκαρίσματα, η άποψη μας, παρά τις διαμαρτυρίες των δύο ομάδων ο Κ. Βακόνδιος και οι βοηθοί του, Νεοκοσμίδης και Φαν Άακεν κατάφεραν να κρατήσουν τις ισορροπίες, χωρίς να υπάρχει κάποιο λάθος όσο αφορά τις αποφάσεις τους.

Οι γηπεδούχοι φωνάζουν για τραβηγμένη κόκκινη στον Μουστάκη και για εύκολα σφυρίγματα έξω από τη περιοχή τους και οι γηπεδούχοι για ανοχή στο σκληρό παιχνίδι και για ένα πέναλτι που δεν τους δόθηκε στο 5΄.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η νίκη των φιλοξενούμενων αφιερώθηκε στη μνήμη του φιλάθλου της ομάδας Σπύρου Σεϊντάνη, ο οποίος έφυγε ξαφνικά από κοντά μας ακριβός πριν έναν χρόνο, στις 26 Νοεμβρίου του 2016.

Ο αγώνας

Ο Πανναξιακός μπήκε πολύ δυνατά και μόλις στο 5ο λεπτό απείλησε με τον Φουντουκίδη, ενώ στην ίδια φάση υπάρχει πτώση του Σέμε στη περιοχή όπου ζήτησε πέναλτι.

Η υπεροχή των φιλοξενούμενων μετουσιώθηκε σε γκολ στο 18΄, έπειτα από πλάγιο του Φουντουκίδη και κεφαλιά του Πιτταρά από το ύψος του πέναλτι που δεν μπόρεσε να εξουδετερώσει ο Λουλάι.

Το Φιλώτι προσπάθησε να απαντήσει χάνοντας μεγάλη ευκαιρία σε κοντινή κεφαλιά – άουτ του Γιαννούλη στο 33΄, ενώ λίγο νωρίτερα ο Κουφόπουλος είχε εκτελέσει φάουλ που είχε περάσει λίγο άουτ.

Ο Πανναξιακός όμως ήταν αυτό που έφτασε μία ανάσα πριν το 0-2, όταν στο 43΄ο Πιτταράς με σουν σημάδεψε το δοκάρι του Λουλάι και 1 λεπτό αργότερα ο Καράι είδε τον γκολκίπερ του Φιλωτίου να αποκρούει εντυπωσιακά σουτ που επιχείρησε.

Στην επανάληψη το παιχνίδι φούντωσε όσο αφορά την ένταση, με το 0-2 να έρχεται στο 65΄όταν ο Κωτσαρής εκτέλεσε φάουλ και ο Σταματίου με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι σχεδόν ανενόχλητος διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, με τον έμπειρο στράικερ να μην πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε εις βάρος του πρώην συλλόγου που άνηκε.

Στο 68΄ο Μουστάκης σε αντικανονικό μαρκάρισμα στον Σέμε αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα από τον κύριο Βακόνδιο, αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες, με το παιχνίδι κάπου εκεί να κρίνεται, αφού στη συνέχεια δεν υπήρξε κάποια ιδιαίτερη φάση από τους γηπεδούχους με το 0-2 να παραμένει ως το τέλος.

ΑΜΣ Φιλωτίου (Ορφανός): Λουλάι, Πράσινος, Κουφόπουλος, Βασιλάκης, Μουστάκης Α., Ισμαϊλάι, Μανιός (28΄Λιόφαγος), Ζούλης, Ευριπιώτης, Μεμλίκα (79΄Κατσουρός), Κοττάκης.

Την αποστολή συμπλήρωσαν οι: Βερύκοκκος, Βενιεράκης, Μουστάκης Μ., Ψαρράς, Μουστάκης Ν.

Πανναξιακός (Προμπονάς): Τσαϊλάκης, Σέμε, Καράι, Παπανικολάου, Χαμηλοθώρης, Πιτταράς, Κωτσαρής, Σταματίου (90΄ Ανεβλαβής), Φουντουκίδης (82΄Βαθρακοκοίλης), Κρητικός, Λίκα.

Την αποστολή συμπλήρωσαν οι: Κάκο, Καρελέμογλου, Καρούσης, Βασιλάκης, Στρατούρης.

 

Ετικέτες: