Τα αθλητικά της χρονιάς

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

11 Ιανουαρίου: Η ΕΠΣ Κυκλάδων ολοκλήρωσε με νίκη επί της ΕΠΣ Χίου 2-0 τις υποχρεώσεις τις στο πρωτάθλημα προεπιλογής των Εθνικών ομάδων.

22 Ιανουαρίου: Τεράστια βαθμολογικής σημασίας νίκη σημείωσε στη Νάξο ο Α.Ο. Σύρου, αφού οι πρωτοπόροι πέρασε κι από το γήπεδο του Αγίου Αρσενίου επικρατώντας του Φιλωτίου με 2-4. 

25 Ιανουαρίου: Ο Στέφανος Κουμπαράκης θα διευθύνει το παιχνίδι κυπέλλου μεταξύ των ομάδων Ξάνθη - ΟΦΗ. Το παιχνίδι είναι για τη φάση των "16" του κυπέλλου Ελλάδος και ο Κυκλαδίτης ρέφερι θα είναι ο "άρχοντας" του αγώνα.

5 Φεβρουαρίου: Πανναξιακός και Α.Ο. Σύρου μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις στο μεγαλύτερο ντέρμπι των Κυκλάδων, με τον αγώνα, που διεξήχθη στο ΔΑΚ Νάξου, να κλείνει 1-1.

7 Μαρτίου: Το σχολικό πρωτάθλημα Κυκλάδων κατέκτησε το ΓΕΛ Μυκόνου μετά από έναν ωραίο αγώνα, που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της ΕΠΣ Κυκλάδων, στον οποίοι Μυκονιάτες επικράτησαν του ΕΠΑΛ Θήρας με 2-1.

19 Μαρτίου: Το 13ο κύπελλο στην ιστορία του σήκωσε ο Α.Ο. Σύρου στο γήπεδο της Παροικιάς, με τους Συριανούς να επικρατούν, μετά από ματς - διαφήμιση του Πανναξιακού, με 3-2.

1 Απριλίου: Η τελευταία πράξη του έργου παίχθηκε στην φυσική έδρα του Α.Ο. Σύρου, εκεί όπου οι Νταμπλούχοι Κυκλάδων για τη σεζόν 2016-17 φιλοξένησαν την Άνω Μερά, στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας.

5 Απριλίου: Στην επόμενη φάση του κυπέλλου ερασιτεχνών βρίσκεται ο Α.Ο. Σύρου, καθώς επικράτησε με 3-1 στο γήπεδο της Άνω Σύρου, του Διαγόρα Αγίας Παρασκευής.

12 Απριλίου: Με εμφαντικό τρόπο πέρασε από τη Σύρο το Κερατσίνι, αφού η ομάδα του Πειραιά επικράτησε με 0-5 των νταμπλούχων Κυκλάδων, καθώς βρέθηκε σε κακή μέρα η πλειοψηφία των παικτών των Ρούσσου – Βαρθαλίτη.

24 Απριλίου: Μία ακόμη επιτυχημένη σεζόν με τον Ολυμπιακό είχε ο Συριανός ποδοσφαιριστής που ξεκίνησε από τις ακαδημίες του Αίαντα, Αντώνης Φουάσης, αφού οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να κόψουν πρώτοι το νήμα και να στεφθούν πρωταθλητές Ελλάδος.

5 Μαΐου: Την μη συνέχιση στην τεχνική ηγεσία των νταμπλούχων, ανακοίνωσε σε συνέντευξη του στην «Κ.Γ.» ο Μάκης Βαρθαλίτης, σχολιάζοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει ριζική αλλαγή στο Διοικητικό Συμβούλιο του Α.Ο. Σύρου.

8 Μαΐου: Πρωταθλητής Κυκλάδων στην κατηγορία Κ-18 αναδείχθηκε ο Α.Ο. Πάρου μετά τη διεξαγωγή του τελικού του final four στο γήπεδο της Παροικιάς, που επικράτησε με 2-0 του Α.Ο. Μυκόνου, μετά από ένα εξαιρετικό παιχνίδι, διαφήμιση για το ποδόσφαιρο.

10 Μαΐου: Με επιστολή του ο πρόεδρος του Α.Ο. Σύρου ενημέρωσε ότι υπάρχει ενδιαφέρον από μία ομάδα που θέλει να μπει στη διοίκηση και να δημιουργηθεί ένα νέο μοντέλο, για να μπορέσει να προχωρήσει η ομάδα στο απαιτητικό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

31 Μαΐου: Οι Βετεράνοι της Προοδευτικής γιόρτασαν τα 90 χρόνια από την ίδρυση της ομάδας τους περνώντας και από την πρωτεύουσα των Κυκλάδων, με έναν αγώνα προς τιμή του Θέμη Βάγγη, στον οποίο αντιμετώπισε τους Βετεράνους του Α.Ο. Σύρου.

14 Ιουλίου: Από την Ακαδημία της Σύρου στην U-15 του πρωταθλητή Ελλάδος, Ολυμπιακού ο 15χρονος Νίκος Φρέρης και από τη νέα αγωνιστική περίοδο θα φορά τα ερυθρόλευκα.

31 Ιουλίου: Ο Νίκος Βουτσίνος, πρώην τεχνικός των ακαδημιών του Αίαντα Σύρου,  θα είναι ο νέος τεχνικός της ομάδας του Πάγου για την αγωνιστική περίοδο 2017-18, μετά τη συμφωνία των δύο πλευρών.

3 Αυγούστου: Σημαντικό βήματα στην ποδοσφαιρική του καριέρα έκανε ο Συριανός ποδοσφαιριστής Αντώνης Φουάσης, αφού μετά την ακαδημία του Ολυμπιακού θα αγωνισθεί σε ομάδα της football league, συνεχίζοντας την καριέρα τους στον Κισσαμικό με την μορφή δανεισμού από τον Ολυμπιακό.

4 Αυγούστου: «Καζάνι» που βράζει δείχνει να είναι ο Α.Ο. Σύρου, αφού μετά τις εκλογές δεν έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες και κανείς από τη διοίκηση και από όλους όσους είχαν υποσχεθεί να βοηθήσουν την ομάδα, δε δείχνει διάθεση να πάει τον Α.Ο. Σύρου ένα βήμα παρακάτω.

20 Νοεμβρίου: Ο Συριανός ρέφερι του Συνδέσμου Θράκης, Στέφανος Κουμπαράκης, μετά τις νέες ανακατατάξεις στον πίνακα των διαιτητών της SuperLeague, πήρε το χρίσμα και πλέον θα μπορεί να διευθύνει αγώνες της μεγάλης κατηγορίας.

ΒΟΛΕΪ

6 Φεβρουαρίου: Στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν οι νεάνιδες του ΑΣΕ Νεωρίου, καθώς επικράτησαν με 3-0 σετ στον τελικό του πρωταθλήματος.

12 Μαρτίου: Με τη νίκη στις αποσκευές θα επιστρέψει στη βάση του ο Φοίνικας Σύρου, μετά την εντυπωσιακή νίκη του στο κλειστό του Ρέντη επί του πρωτοπόρου και αήττητου -μέχρι σήμερα-Ολυμπιακού με 2-3 σετ.

10 Απριλίου: Ο Πανναξιακός και οι Κυκλάδες γενικότερα γράφουν τη δική τους ιστορία στο χώρο του Βόλεϊ, αφού για ακόμη μία φορά ομάδα από τον νομό θα παίξει σε τελικό πρωταθλήματος, αφού τα κορίτσια του Γιώργου Ρούσση νίκησαν με 3-2 σετ τον Παναθηναϊκό και πέρασαν, για πρώτη φορά στην ιστορία τους, στο τελικό του πρωταθλήματος της Α1 γυναικών.

26 Ιουνίου: Με λάσπη επιχειρήθηκε να αμαυρωθεί η ομάδα του Φοίνικα Σύρου, καθώς υποβολιμαία δημοσιεύματα ηλεκτρονικών μέσων, επιχείρησαν να την στοχοποιήσουν, υπονοώντας πιθανή εμπλοκή της σε χειραγωγούμενους αγώνες και άμεσα, εκ μέρους της διοίκησης της, κατατέθηκε εξώδικη δήλωση-πρόσκληση μετά διαμαρτυρίας.

12 Αυγούστου: Παίκτης του Φοίνικα Σύρου είναι ο Βούλγαρος Μπόγιαν Γιορντάνοφ, με τη διοίκηση του "Πειρατικού" να κλείνει τη μεγαλύτερή της συμφωνία.

2 Οκτωβρίου: Ο Θάνος Μαρούλης είναι ο νέος πασαδόρος της ομάδας του Φοίνικα Σύρου, μετά την αποδέσμευση του Αμερικανού, Conor Eton.

29 Νοεμβρίου: Το Τ.Α.Α. Α.Ο. Φοίνικας Σύρου ανακοίνωσε την συμφωνία του με τον Πολωνό προπονητή OSKAR KACZMARCYZK, για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας.

20 Δεκεμβρίου: Ο Φοίνικας Σύρου πανηγυρίζει την πρόκριση για τους 16 του Challenge Cup, μετά και τη δεύτερη νίκη του επί της Viking με 3-2 σετ.

ΜΠΑΣΚΕΤ

16 Μαΐου: Η ομάδα της Νάξου δεν κατάφερε να σώσει την παρτίδα, αφού ηττήθηκε με το βαρύ 103-55 από τον Λοκρό Αταλάντης και τελείωσαν και όποιες ελπίδες διατηρούσε για παραμονή στην κατηγορία.

29 Μαΐου: Μετά από μία πάρα πολύ δύσκολη σεζόν, με πολλές ανατροπές και διάφορα ευτράπελα, η Α. Ε. Σαντορίνης έπαιξε την παραμονή της στην Γ’ Εθνική στον αγώνα με τον Λοκρό Αταλάντης, χάνοντας τελικά με 78-81.

3 Ιουλίου: Σε αθλητικούς ρυθμούς κινήθηκε για 5 ημέρες η Σύρος, με μεγάλα ονόματα του Ευρωπαϊκού και Παγκόσμιου μπάσκετ να ενισχύουν με την παρουσία τους την μεγάλη αθλητική διοργάνωση του καλοκαιριού, το LG Aegean Ball Festival, με τον συριανό αθλητή Γιώργο Πρίντεζη, για δεύτερη χρονιά να συνεργάζεται με τον Δήμο, στο στήσιμο της μεγάλης αθλητικής γιορτής.

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

29 Μαρτίου: Μετά και την έλευση της Εθνικής Κολυμβητικής Ομάδας της Λιθουανίας το καλοκαίρι του 2016 για αποθεραπεία από τους Ολυμπιακούς του Ρίο, μία άλλη αποστολή, η Εθνική Ομάδα Συγχρονισμένης Κολύμβησης της Ουγγαρίας, επέλεξε τη Σύρο για την αθλητική της προετοιμασία.

11 Ιουνίου: Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκληρώθηκαν οι αγώνες της Διεθνούς διοργάνωσης της συγχρονισμένης κολύμβησης “Hellas Beetles Synchro Cup", που συνδιοργανώθηκαν από το. Δήμο Σύρου - Ερμούπολης, την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας και τον Ναυτικό Όμιλο Μεταμόρφωσης.

6 Ιουνίου: Η Σύρος φόρεσε τα αθλητικά της, αφού περισσότερα από 1.500 άτομα, όχι μόνο κάτοικοι του νησιού αλλά και επισκέπτες, πήραν μέρος στο πρώτο μαζικό αθλητικό γεγονός του καλοκαιριού, το 2ο Syros Run.

15 Ιουνίου: Επί ένα τετραήμερο, από τις 15 έως 18 Ιουνίου, η Σύρος βρέθηκε στο επίκεντρο του αθλητικού ενδιαφέροντος, με σημαντικούς αθλητές από όλα τα σημεία της Ελλάδας, αλλά και από 11 χώρες να είναι παρόντες και να μετέχουν στη μεγάλη διοργάνωση του 2ου TRIMORE Syros Triathlon.

Έργα

30/1: Υπογραφή της σύμβασης, του Δήμου με τον ανάδοχο για την εκπόνηση της μελέτης στατικής επάρκειας της Κλειστής Αίθουσας Β΄ του Αθλητικού Κέντρου.

24/5: Απαντήσεις ζητήθηκαν από τους αρμοδίους για την εξέλιξη των μελετών καταλληλότητας της Α΄κλειστής αίθουσας του Αθλητικού Κέντρου, για τις οποίες, προ διετίας, είχε  προαναγγελθεί, από τη δημοτική αρχή, η εκπόνηση τους, σχετικά με την στατική της επάρκεια, χωρίς ακόμα να έχει διευθετηθεί το θέμα.

15/9: Την έντονη ανησυχία του σχετικά με τη συνέχιση λειτουργίας και χρήσης της Κλειστής Αίθουσας Β΄από αθλητές κι επισκέπτες εκφράζει δημοσίως ο επικεφαλής της ελάσσονος δημοτικής μειοψηφίας, με φόντο την διαπίστωση της στατικής μελέτης πως η πλήρης και νόμιμη λειτουργία του συγκεκριμένου αθλητικού χώρου, προϋποθέτει κατηγορηματικά εργασίες στατικής ενίσχυσης.

3/10: Δέσμευση χρηματοδότησης για το στάδιο Πευκακίων εκ μέρους του Υφυπουργού Αθλητισμού, Γ. Βασιλειάδη, προς τη Δημοτική Αρχή σε προγραμματισμένη συνάντηση στην Αθήνα, με σκοπό την άμεση αναβάθμιση της αθλητικής υποδομής.