Αθλητικά στιγμιότυπα 2018

  • Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου, 2018 - 06:15

Ποδόσφαιρο

5/1

Με το δεξί οι παίδες

Mε το δεξί ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα προεπιλογής των Εθνικών ομάδων οι παίδες της ΕΠΣ Κυκλάδων. Μετά από πολύ καλή παρουσία, κατάφεραν οι Κυκλαδίτες να κάμψουν την αντίσταση της Λέσβου, σε ένα… βαρύ αγωνιστικό χώρο, έπειτα τη δυνατή βροχόπτωση.  

Από την κόλαση στον παράδεισο

Οι νέοι της ΕΠΣ Κυκλάδων αν και έπεσαν στα… βαθιά νερά μετά το 2-0 της Λέσβου στο πρώτο μέρος, κατάφεραν να επιπλεύσουν και να βγουν νικητές με 2-3 έπειτα από μία επική ανατροπή.

Στην Εθνική U-20 ο Φουάσης

Ο Συριανός αμυντικός του Κισσαμικού Αντώνης Φουάσης κλήθηκε και θα συμμετάσχει στα φιλικά της U-20, για τα φιλικά με τη Σλοβακία.

12/1

«Γλυκιά» ήττα

Την ήττα από τα Δωδεκάνησα γνώρισαν οι νέοι στο τελευταίο τους παιχνίδι για το πρωτάθλημα προεπιλογής των Εθνικών ομάδων, όμως μετά το δώρο από την ΕΠΣ Σάμου που επικράτησε της Χίου, προκρίθηκε στην επόμενη φάση των αγώνων. Οι Κυκλαδίτες παρά την υπεροχής τους δεν κατάφεραν να μετουσιώσουν σε γκολ την υπεροχή τους, αντίθετα οι Δωδεκανήσιοι σε μία από τις λιγοστές φάσεις που είχαν στο ματς κατάφεραν να στείλουν τη μπάλα μία φορά στα δίχτυα του Κόντρα και να επικρατήσουν με 1-0.

13/2

Κλείδωσε την πρώτη θέση η Άνω Μερά

Η Άνω Μερά αν και εκτός από τον ΠΑΣ Τήνου είχε να αντιμετωπίσει και τις πολύ κακές καιρικές συνθήκες, παρόλα αυτά κατάφερε να φύγει αλώβητη, επικρατώντας με 1-2 σε ένα ματς που έγινε κάτω από δυνατούς ανέμους και ισχυρή βροχόπτωση, τερματίζοντας  πρώτη στον 1ο όμιλο. 

14/2

Έγραψαν ιστορία οι Νέοι των Κυκλάδων

Οι νέοι της ΕΠΣ Κυκλάδων συνεχίζουν να γράφουν ιστορία. Οι αθλητές του Γιώργου Μοστράτου αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 2-0 από το Ρέθυμνο, μέσα σε περίπου 30 λεπτά κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή και με 2-3 να προκριθούν στις 8 καλύτερες Ενώσεις της Ελλάδος.

7/3

Πορεία για τελικό

Στις 4 καλύτερες Ενώσεις της Ελλάδας προκρίθηκαν οι νέοι της ΕΠΣ Κυκλάδων μετά την ευρεία νίκη με 3-0 επί της Ξάνθης. Οι Κυκλαδίτες έπειτα από μια νέα μεγαλειώδη εμφάνιση κατάφεραν να επιβληθούν και κόντρα στην Ξάνθη και να περάσουν στο Final Four του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, Προεπιλογής των Εθνικών Ομάδων.

27/3

Το πιο… γλυκό «τρίποντο»

Η ομάδα της Σαντορίνης σημείωσε την σημαντικότερη νίκη της την φετινή σεζόν, καθώς επικράτησε με 2-0 του Αιολικού Μυτιλήνης και ταυτόχρονα σφράγισε μία αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος την παραμονή της στην Γ’ Εθνική κατηγορία.
11/4

Προδόθηκε από τα δικά της λάθη

Οι έφηβοι των Κυκλάδων αν και ήταν καλύτεροι στην μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου ημιτελικού του Πανελληνίου πρωταθλήματος προεπιλογής των Εθνικών ομάδων, δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό μετά την ήττα με 1-2 από την ΕΠΣ Ηρακλείου.

11/5

Οι ομάδες του τελικού

Το ζευγάρι του τελικού του πρωταθλήματος για την Α’ κατηγορία Κυκλάδων πλέον είναι γνωστό. Η Άνω Μερά δεν κατάφερε να επικρατήσει στο εκτός έδρας ματς με την Πάρο καθώς οι δύο ομάδες ήρθαν 1-1 και μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις. Το ζευγάρι του τελικού, που θα αναμετρηθεί στη Νάξο στις 19 Μαΐου, είναι αυτό μεταξύ του Α.Ο. Μυκόνου και της Θύελλας Καμαρίου, με τις δύο αυτές ομάδες να διεκδικήσουν πλέον τον τίτλο του πρωταθλητή Κυκλάδων και ο νικητής θα πάρει το εισιτήριο για την Γ΄ Εθνική. 

15/5

Οι βασιλιάδες των Κυκλάδων

Πρωταθλητής Κυκλάδων στην κατηγορία Κ-18 αναδείχθηκε ο Α.Ο .Μυκόνου έπειτα τη νίκη του στον τελικό του final four με 1-2 επί του Αίαντα Σύρου.

20/5

Κέρδισε το Συριανό Ποδόσφαιρο

Όλο το μέλλον του Συριανού ποδοσφαίρου μέσα σε ένα γήπεδο, στον τελικό της κατηγορίας Κ-12 μεταξύ του Αίαντα Σύρου και των Κανονιέρηδων. Αθλητές με πλούσιο ταλέντο έπαιξαν και χάρισαν πλούσιες ποδοσφαιρικές στιγμές, σε όλους όσους βρέθηκαν στην εξέδρα του γηπέδου της Άνω Σύρου. 

21/5

Άξια πρωταθλήτρια η Θύελλα

Η Θύελλα Καμαρίου επικράτησε με 2-1 του Α.Ο. Μυκόνου στο ΔΑΚ Νάξου στον μεγάλο τελικό του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας Κυκλάδων και πανάξια αναδείχθηκε πρωταθλήτρια και νταμπλούχος για τη σεζόν 2017-18.

20/6

Νικητής ο μικρός ποδοσφαιριστής

Με μία φαντασμαγορική εκδήλωση ολοκληρώθηκε το τουρνουά ακαδημιών στη Σύρο «King Cup». Μικροί ποδοσφαιριστές από την Σύρο, τις Κυκλάδες, αλλά και τα Δωδεκάνησα είχαν την ευκαιρία να παίξουν, να διασκεδάσουν και όλα μαζί να πανηγυρίσουν για τη νίκη του ποδοσφαίρου.

27/6

Συνεχίζει στον Πάγο ο Νίκος Βουτσίνος

Ένα από τα ονόματα που ακούστηκαν αρκετά το τελευταίο χρονικό διάστημα ήταν αυτό του προπονητή Νίκου Βουτσίνου.  Η διοίκηση του Α.Ο. Σύρου προσπάθησε να πάρει στην ομάδα του τον Βουτσίνο, όμως ο νεαρός προπονητής θέλησε να συνεχίσει στην ομάδα που του έδωσε την ευκαιρία να καθίσει για πρώτη φορά σε πάγκο ανδρικού συλλόγου. 

29/8

Ιστορικής σημασίας νίκη

Με το δεξί ξεκίνησε τις επίσημες αγωνιστικές τις υποχρεώσεις η Θύελλα Καμαρίου, καθώς στην πρεμιέρα του Κυπέλλου Ελλάδος, κατάφερε να επικρατήσει με 2-0 της Κηφισιάς.

10/9

Ντέρμπι με το καλημέρα

Στα βαθιά με το καλημέρα για το συγκρότημα του Α.Ο. Σύρου, όπου το συγκρότημα του Μάκη Βαρθαλίτη θα κληθεί να αντιμετωπίσει την Άνω Μερά εκτός έδρας για την πρώτη αγωνιστική του κυπέλλου Κυκλάδων. 

10/10

Τέλος ο Μάκης Βαρθαλίτης από τον Α.Ο. Σύρου

Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία του Α.Ο. Σύρου αποτελεί ο Μάκης Βαρθαλίτης, καθώς μετά την ήττα – αποκλεισμό από την Άνω Μερά ο Συριανός προπονητής δήλωσε την παραίτησή του.

12/10

Η μπάλα στη σέντρα

Με το παιχνίδι του Αίαντα Σύρου και της Άνω Μεράς ανοίγει και επίσημα το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας Κυκλάδων.

30/12

Νέος πάγκος για τον ΑΟΣ

Ο Α.Ο.Σύρου ανακοινώνει την πρόσληψη του Νίκου Βουτσίνου στη θέση του προπονητή της ομάδας.

Βόλεϊ

5/1

Ποδαρικό με το δεξί το «Πειρατικό»

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μπήκε το 2018 για τον Φοίνικα Σύρου, όπου επικράτησε με 0-3 σετ του Εθνικού στην Αλεξανδρούπολη.

31/1

Το πάλεψε όσο μπορούσε

Την πρόκριση μέσα από τα χέρια του έχασε ο Φοίνικας Σύρου, αφού όλα κρίθηκαν στο τρίτο σετ, στο παιχνίδι με τους Βούλγαρους, εκεί που οι γηπεδούχοι ήταν μπροστά με 21-17, δεν κατάφεραν να διατηρήσουν τη διαφορά, επιτρέποντας την ανατροπή του αγώνα. 

5/2

Πλεονέκτημα για την τρίτη θέση

Ο Φοίνικας νίκησε με 3-0 την Παναχαϊκή, αν και αρχικά έδειχνε να δυσκολεύεται απέναντι στην ομάδα της Πάτρας, στη συνέχεια ανέβασε απόδοση και έφτασε σε μία σχετικά εύκολη επικράτηση.

26/2

«Βασίλισσες» των Κυκλάδων

Οι νεάνιδες του ΑΣΕ Νεωρίου έδειξαν τεράστια ψυχικά αποθέματα, στην νίκη επί της Τελχίνις για τα προκριματικά του Πανελληνίου πρωταθλήματος. Οι πρωταθλήτριες Κυκλάδων αν και βρέθηκαν δύο φορές πίσω στο σκορ με 0-1 και 1-2, έδειξαν χαρακτήρα και ανέτρεψαν το εις βάρος τους αποτέλεσμα και πήραν μία «τρελή» νίκη.

5/3

Κοκκίνισε η κορυφή

Κυπελλούχος για όγδοη συνεχή χρονιά αναδείχθηκε ο Ολυμπιακός, μετά την επικράτηση του στον τελικό της Σαντορίνης του Πανναξιακού με 3-0 σετ (25-15, 25-16, 25-19).

6/3

Δική του η τρίτη θέση

Η νίκη του Φοίνικα απέναντι στον Ηρακλή Χαλκίδας είχε πολλά οφέλη, καθώς το «Πειρατικό» με το «καθαρό» τρίποντο εξασφαλίζει την τρίτη θέση στον βαθμολογικό πίνακα της Volley League.

7/3

Η κορυφή τους ανήκει

Το πρωτάθλημα της Ζ’ Περιφέρειας κατέκτησε το ΑΣΕ Νεωρίου σε νεάνιδες και εφήβους. Η ομάδα της Σύρου κατέκτησε και τις δύο κορυφές μετά από σπουδαία παιχνίδια τόσο από τους εφήβους όσο κι από τις νεανίδες.

31/3

Άνοιξε λογαριασμό στις κούπες

Ο Ολυμπιακός νίκησε με 3-0 τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης στον τελικό του φάιναλ-4 Νίκος Σαμαράς που έγινε στη Σύρο και κατέκτησε τον πέμπτο τίτλο στη διοργάνωση και τον πρώτο για την σεζόν.  

12/4

«Πειρατικό» για τελικό

Ο Φοίνικας πέρασε από την Χαλκίδα επικρατώντας το τοπικού Ηρακλή με 1-3 και προκρίθηκε στα ημιτελικά της Volley League, δείχνοντας πως δεν καταλαβαίνει από έδρες και πλέον βρίσκεται στις 4 καλύτερες ομάδες της Ελλάδας. 

25/5

Φιέστα τίτλων για το ΑΣΕ Νεωρίου

Την τελευταία της παράσταση για την φετινή αγωνιστική σεζόν έδωσε η γυναικεία ομάδα του ΑΣΕ Νεωρίου, με τις Συριανές να επικρατούν με 3-0 του Νηρέα, στο κλειστό του Αθλητικού Κέντρου του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης.

29/12

Ηχηρό «διαζύγιο»

Ο Τόμισλαβ Ντόκιτς και πρώτος σκόρερ της Volley League αποχώρησε από τον Φοίνικα Σύρου, ετοιμάζοντας βαλίτσες για Σαουδική Αραβία.

 

Μπάσκετ

26/6

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το 2ο Aegean Ball Festival, με τις εργασίες για την κατασκευή τόσο του αγωνιστικού χώρου όσο και των εξεδρών, ενόψει του 2ου Aegean Ball Festival.

3/7

Λάμψη πολλών.. αστέρων

Σε αθλητικούς ρυθμούς κινήθηκε για 5 ημέρες η Σύρος, με μεγάλα ονόματα του μπάσκετ να ενισχύουν με την παρουσία τους την μεγάλη αθλητική διοργάνωση του καλοκαιριού, το LG Aegean Ball Festival.

Κλασσικός αθλητισμός

26/5

Έσπασαν τα κοντέρ

Τα ρεκόρ γίνονται για να σπάνε και οι δρομείς Σύρου έχουν αποδείξει πως ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, με το 3ο Syros Run να σημειώνει ακόμη ένα μεγάλο ρεκόρ, καθώς ήταν το πολυπληθέστερο, αλλά και ο καλύτερος δρομικός αγώνας που έχει γίνει μέχρι στιγμής.

 

 

 

Ετικέτες: