6ο Tinos Running Experience

  • Τρίτη, 12 Μαρτίου, 2019 - 06:11

Η ώρα για το 6ο Tinos Running Experience 2019 πλησιάζει, καθώς η 8η Ιουνίου 2019, είναι η ημέρα διεξαγωγής των αγώνων.

Κύριος αγώνας του προγράμματος είναι ο ημιμαραθώνιος των 21,1 χλμ.

Παράλληλα με τον ημιμαραθώνιο θα πραγματοποιηθούν στην χώρα της Τήνου αγώνες 10 χλμ., 5 χλμ., 1 χλμ. και 100 μ. για ΑΜΕΑ με στόχο να δώσουν την ευκαιρία σε όλους τους κατοίκους του νησιού και τους επισκέπτες καθώς και σε άτομα με ειδικές ανάγκες, ανεξάρτητα από την ηλικία, το φύλο και την φυσική τους κατάσταση, να πάρουν μέρος στην μεγάλη αυτή αθλητική γιορτή.

Οι εγγραφές για τους αγώνες άνοιξαν στο site των αγώνων www.tinosrunningexperience.gr.

Την Κυριακή 9 Ιουνίου, θα υπάρχει για τους αθλητές και τους συνοδούς τους μία προαιρετική δράση, σε συνεργασία με τον αθλητικό σύλλογο ¨ΑΙΝΕΙΑΣ ΤΗΝΟΥ¨: να περπατήσουν σε ένα από τα πολλά αναγνωρισμένα μονοπάτια του νησιού, γνωρίζοντας και απολαμβάνοντας τη φύση του μέσα από ένα άλλο είδος τουρισμού που αναπτύσσεται στην Τήνο, τον περιπατητικό τουρισμό.

Ημιμαραθώνιος

Ο κύριος αγώνας του προγράμματος είναι ο ημιμαραθώνιος. Η εκκίνηση θα γίνει στις  17:30 από το υπαίθριο θεατράκι του πανέμορφου χωριού Βώλακα. Χωριό που το χαρακτηρίζει το μοναδικό τοπίο παγκόσμιας φυσικής ομορφιάς που σαγηνεύει με την ιδιομορφία του. Η διαδρομή, των 21,1 χλμ. διασχίζει τα χωριά Σκαλάδος, Κρόκος, Κώμη και Καλλονή με τερματισμό τη Χώρα της Τήνου. Ως χρονικό όρι του αγώνα ορίζονται οι 3 ώρες, εντός των οποίων οι δρομείς θα πρέπει να ολοκληρώσουν την προσπάθειά τους, ενώ πέραν του χρόνου αυτού θα κινούνται στη διαδρομή με δική τους ευθύνη.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν δρομείς ηλικίας άνω των 18 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό.

Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα και μετάλλιο. Θα βραβευθούν οι 3 πρώτοι άνδρες και οι 3 πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης καθώς και οι αντίστοιχοι νικητές των ηλικιακών κατηγοριών οι οποίες είναι οι ακόλουθες: έως 40, 40-49, 50-59, 60-69, 70+ . Για να πραγματοποιηθεί βράβευση σε μία κατηγορία θα πρέπει να έχουν τερματίσει τουλάχιστον 4 δρομείς στην ίδια κατηγορία, διαφορετικά θα βραβευθεί μόνο ο πρώτος της κατηγορίας.

Η χρονομέτρηση όλων των αγώνων θα γίνει ηλεκτρονικά και τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν άμεσα κατά τη διάρκεια των τερματισμών σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον τερματισμό ενώ τα επίσημα θα δημοσιευθούν αφού επισημοποιηθούν από την οργανωτική επιτροπή τις επόμενες ημέρες του αγώνα.

Η μετακίνηση των αθλητών προς το σημείο εκκίνησης των αγώνων είναι ευθύνη του Εμποροεπαγγελματικού & Βιοτεχνικού Συλλόγου Τήνου που διοργανώνει τους αγώνες και είναι δωρεάν.

10 χλμ.

Για τον αγώνα των 10 χλμ., για τον οποίο ορίζεται ως ώρα εκκίνησης 17:45, το χρονικό όριο για την ολοκλήρωση του ορίζεται στα 90΄. Εκκίνηση από την Πλατεία Παντανάσσης στο κέντρο της πόλης, ακολουθεί την παραλιακή οδό, διασχίζει το δρόμο προς την παραλία του Αγίου Φωκά, περνά από το ελικοδρόμιο, φτάνει στην περιοχή Βρέκαστρο και επιστρέφει από την ίδια διαδρομή συνεχίζει προς Κιόνια στον αρχαιολογικό χώρο ( Ναός του Ποσειδώνα και τις Αμφιτρίτης ) επιστροφή από την ίδια διαδρομή και τερματισμό στην Πλατεία Παντανάσσης στο κέντρο της πόλης. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν δρομείς και αθλούμενοι κάθε ηλικίας άνω των 16 ετών (με τη συγκατάθεση των γονιών τους όσοι είναι κάτω των 18), οι οποίοι θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό.

5 χλμ.

Στον αγώνα των 5 χλμ., η εκκίνηση θα γίνει στις 17:45 από την Πλατεία Παντανάσσης στο κέντρο της πόλης, ακολουθεί την παραλιακή οδό, διασχίζει το δρόμο προς την παραλία του Αγίου Φωκά, περνά από το ελικοδρόμιο, φτάνει στην περιοχή Βρέκαστρο και επιστρέφει από την ίδια διαδρομή στο κέντρο της πόλης. Το χρονικό όριο ολοκλήρωσης του αγώνα ορίζεται στα 50΄ και δικαίωμα συμμετοχής έχουν αθλούμενοι κάθε ηλικίας άνω των 12 ετών (με τη συγκατάθεση των γονιών τους όσοι είναι κάτω των 18), οι οποίοι θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό.

1 χλμ.

Στο αγώνα του 1 χλμ. Ο οποίος θα έχει ως σημείο εκκίνησης στις 17:15, όπως και σημείο τερματισμού του λιμάνι της Τήνου, θα έχει χρονικό όριο ολοκήρωσης του τα 15΄ και δικαίωμα συμμετοχής έχουν μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου. Η δήλωση συμμετοχής για τα παιδιά πρέπει να υπογράφεται από τον κηδεμόνα τους, διαφορετικά (σε περίπτωση ηλεκτρονικής υποβολής) θα πρέπει να παρευρεθεί ο κηδεμόνας κατά την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής. Στους αγώνες θα βραβευθούν τα τρία πρώτα αγόρια και κορίτσια Δημοτικού και Γυμνασίου, των παρακάτω κατηγοριών: • 1η με 3η Δημοτικού, • 4η με 6η Δημοτικού, • 1η με 3η Γυμνασίου.

Special Run

Πρόκειται για αγώνα 100 μ. για ΑΜΕΑ, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 17:15 στο λιμάνι της Τήνου, με χρονικό όριο τα 15΄ και για τη συμμετοχή, η οποία θα είναι δωρεάν, θα πρέπει να υπάρχει γραπτή δήλωση του κηδεμόνα. Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα και μετάλλιο.

 

 

Ετικέτες: