Η αθλητική χρονιά στις Κυκλάδες

  • Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020 - 06:12

Βόλεϊ

12/1: Μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας και ενθουσιασμού πραγματοποιήθηκε η εορταστική εκδήλωση του Φοίνικα Σύρου, κατά την οποία έγινε η επίσημη παρουσίαση της μετονομασίας της ομάδας του Φοίνικα Σύρου – ONEX. Στην εκδήλωση παρόντες οι τοπικοί άρχοντες του νησιού, ο πρόεδρος της ONEX Νεώριων Σύρου κ. Πάνος Ξενοκώστας, οι φίλοι της ομάδας, αλλά και το τεχνικό τιμ μαζί με τους αθλητές των τμημάτων.

22/1: Στις οκτώ καλύτερες ομάδες του κυπέλλου Ελλάδας ανδρών προκρίθηκε για δεύτερη συνεχή σεζόν ο Φοίνικας Σύρου – Ο.Ν.Ε.Χ., φτάνοντας, χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία, στη νίκη με 0 – 3 του Παμβοχαϊκού στο Βραχάτι.

30/1: Το πρωτάθλημα Κυκλάδων κατέκτησαν οι έφηβοι του Α.Ο. Φοίνικα Σύρου, μετά τη νίκη τους στον τελικό επί του ΑΜΕΣ Νηρέα με 1-3 σετ. Το συγκρότημα του Πέτρου Κυριακόπουλου είχε επικρατήσει και με 3-0 στο ματς του πρώτου τελικού που είχε πραγματοποιηθεί στη δεύτερη κλειστή αίθουσα του Αθλητικού κέντρου του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

5/2: Ο Φοίνικας Σύρου – ONEX επικράτησε με 3-1 του Παναθηναϊκού στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος και προκρίθηκε στους τέσσερις του θεσμού.

6/2: Το εισιτήριο για τους οκτώ του Τσάλεντζ Καπ εξασφάλισε ο Α.Ο. Θήρας σε ένα κατάμεστο γήπεδο. Το συγκρότημα του Μπράνκο Γκάιτς δεν άφησε κανένα περιθώριο στις Ελβετίδες Κάντι Σαφχάουζεν και πήρε την νίκη με 3-1 και προκρίθηκαν για δεύτερη φορά στην ιστορία τους στα προημιτελικά.

17/2: Η Σύρος θα φιλοξενήσει μία ακόμη μεγάλη διοργάνωση, καθώς, σύμφωνα με τα ισχύοντα, το διάστημα 13 -15 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί το final four του κυπέλλου Ελλάδος. Εκτός από τον Φοίνικα στο final four έχουν προκριθεί ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ και η Κηφισιά.

24/2: Η διοίκηση του Φοίνικα Σύρου – ONEX έκανε γνωστή τη λύση της συνεργασίας της με τον Σέρβο τεχνικό Ράτκο Παβλίσεβιτς.

27/2: Η διοίκηση του Φοίνικα Σύρου-ONEX με μία πολύ λιτή ανακοίνωση έκανε γνωστή τη συμφωνία της με τον Έλληνα προπονητή Γιάννη Ορφανό, μέχρι πρότινος προπονητή του Ηρακλή Θεσσαλονίκης.

8/3: Η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης αποφάσισε να αναβάλει το final four του κυπέλλου Ελλάδος, που ήταν προγραμματισμένο για τις 13 και 14 Μαρτίου στο κλειστό του Αθλητικού Κέντρου του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, λόγω κορωνοϊού.

12/3: Αναβάλετε η αγωνιστική δραστηριότητα για 14 και 15 Μαρτίου όπως ανακοίνωσε η τοπική επιτροπή βόλεϊ, με την τοπική επιτροπή να ακολουθεί το γενικό κλίμα που επικρατεί.

16/3: Η γυναικεία ομάδα του Πανναξιακού, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις και τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, ανέστειλε τις προπονήσεις μέχρι νεωτέρας.

16/6: Την Τρίτη 30 Ιουνίου ορίστηκε η πρώτη αναμέτρηση της ημιτελικής φάσης των πλέι οφ του πρωταθλήματος Volley League 2019-20, κατόπιν της απόφασης σε τηλεδιάσκεψη των εκπροσώπων των τεσσάρων ΤΑΑ που θα αγωνιστούν στην ημιτελική και τελική φάση των πλέι οφ παρουσία του προέδρου του Δ.Σ. Παντελή Ταρνατόρου και του νομικού συμβούλου της ΕΣΑΠ Χρήστου Ηλιάδη.

18/6: Την οριστική αναβολή των Πανελλήνιων πρωταθλημάτων Κ18 (Παίδων) και Κ17 (Κορασίδων) για το 2020 αποφάσισε η ΕΟΠΕ.

30/6: Ο Φοίνικας Σύρου – ONEX έφερε τα πάνω κάτω όταν βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο και καθάρισε το ματς με 3-2 επί του Ολυμπιακού κάνοντας το πρώτο βήμα για τον τελικό της Volley league.

2/7: Ο Ολυμπιακός επικράτησε του Φοίνικα με 0-3 σετ και έστειλε τη σειρά της ημιτελικής φάσης σε τρίτο ματς, με τον τελικό και για τις δύο ομάδες να πραγματοποιείται σε δύο ημέρες.

5/7: Την πρόκριση στον τελικό της Volley league εξασφάλισε ο Ολυμπιακός έπειτα τη δεύτερή του νίκη με 3-0 σετ επί του Φοίνικα Σύρου – ONEX. Από την πλευρά του το «Πειρατικό» στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, βάοντας δύσκολα στον Ολυμπιακό και δείχνοντας πως μόνο τυχαία δεν έχει φτάσει τόσο ψηλά.

12/7: Ο Παναθηναϊκός μετά και τη δεύτερή του νίκη επί του Ολυμπιακού με 3-1 σετ και 2-0 στις νίκες επίστρεψε στον θρόνο του μετά από 14 χρόνια.

13/7: Ολοκληρώθηκε η Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της Ε.Σ.Α.Π. με την ανάδειξη νέας διοίκησης, η οποία θα έχει διετή θητεία (2020-22), κατά την οποία ο Παντελής Ταρνατόρος ανανέωσε για έκτη συνεχή φορά τη θητεία του στη θέση του προέδρου του Δ.Σ. της Ε.Σ.Α.Π., ενώ ο Φοίνικας Σύρου, εκτός από την εκπροσώπηση στο συμβούλιο της ΕΣΑΠ από τον πρόεδρο Αντώνη Ρούσσο, θα έχει επιπλέον εκπροσώπηση καθώς ο Κώστας Νικολούζος εκλέχθηκε ως Α’ αντιπρόεδρος.

26/7: Ο Χρήστος Καφτηράνης αναλαμβάνει, μετά τις αρχαιρεσίες που προηγήθηκαν, πρόεδρος του ΤΑΑ και αντικαθιστά τον Αντώνη Ρούσσο, ο οποίος αναλαμβάνει τα ηνία του ερασιτέχνη. Ο κ. Καφτηράνης μαζί του, στο τριμελές συμβούλιο του ΤΑΑ, θα έχει τους Αντώνη Ρούσσο και Κωνσταντίνο Νικολούζο.

26/8: Στο γήπεδο της Ερμούπολης – ΕΠΣ Κυκλάδων πραγματοποιήθηκε η πρώτη επίσημη προπόνηση της ομάδας του Φοίνικα Σύρου – ONEX.

4/9: Η ομάδα του Φοίνικα Σύρου ΟΝΕΧ αλλάζει και ενδυναμώνεται, όπως φάνηκε και από τις μεταγραφικές κινήσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά και από την υλικοτεχνική υποδομή που αποκτά, δημιουργώντας γραφείο, το οποίο θα λειτουργεί και ως σημείο αναφοράς του αθλητικού συλλόγου, αλλά και προπονητήριο.

19/10: Ο Φοίνικας ΟΝΕΧ νίκησε τον Παναθηναϊκό με 3-0 σετ στον τελευταίο αγώνα του Β΄ ομίλου της Α΄ φάσης του Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς και προκρίθηκε στα ημιτελικά, ενώ ο κάτοχος του τίτλου Παναθηναϊκός έμεινε εκτός ημιτελικών.

26/10: Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις ο Φοίνικας Σύρου ONEX, καθώς επικράτησε, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, με 3-1 σετ του Φίλιππου Βέροιας.

4/12: Οι μέρες περνούν και δυστυχώς δεν υπάρχει καμία επίσημη τοποθέτηση για το πότε θα επιστρέψουν οι ομάδες στις προπονήσεις, με αποτέλεσμα να μην μπορούν τα σωματεία από την πλευρά τους να κάνουν τον δικό τους προγραμματισμό.

7/12: Καυστική ανακοίνωση, με επίθεση κατά πάντων για την διακοπή του πρωταθλήματος της Volley League, εξέδωσε ο Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ, ο οποίος δήλωσε πως θα αποχωρήσει από το πρωτάθλημα στις 15 Δεκεμβρίου αν δεν έχει επιτραπεί έστω η διεξαγωγή προπονήσεων.

16/12: Ο Κροάτης, Ιγκόρ Γιούρισιτς, είναι ο νέος προπονητής του Φοίνικα Σύρου ONEX.

Ποδόσφαιρο

14/1: Με νίκη και την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην πρώτη φάση των αγώνων του Πανελληνίου πρωταθλήματος προεπιλογής Εθνικών ομάδων, η Κ12 της ΕΠΣ Κυκλάδων.

21/1: Μία από τις πιο «χρυσές» σελίδες της ιστορίας της έγραψε η Ελλάς Σύρου, η οποία επικράτησε, στη διαδικασία των πέναλτι, με 3-1 (1-1 κανονική διάρκεια αγώνα) και προκρίθηκε στα ημιτελικά του κυπέλλου Κυκλάδων.

22/1: Η Θύελλα Καμαρίου συνέχισε τις πολύ καλές τις εμφανίσεις σημειώνοντας μία ακόμη εκτός έδρας νίκη, με το συγκρότημα από τη Σαντορίνη να πραγματοποιεί πορεία πρωταθλητισμού και μετά τη νίκη του με 0-2 στη Μύκονο επί της Άνω Μεράς να κάνει ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου.

23/1: Ένα ακόμη περιστατικό βίας σε αγώνα ποδοσφαίρου, σε διάστημα λίγων μηνών, στο νομό των Κυκλάδων, όταν διαιτητής δέχθηκε επίθεση μετά από αγώνα Κ16 και αφορμή ήταν οι παραπάνω καθυστερήσεις που κρατήθηκαν στην αναμέτρηση.

28/1: Ένα από τα σημαντικότερα διπλά στο φετινό πρωτάθλημα πήρε ο Πανναξιακός, μετά την επικράτησή του με 0-1 επί του Α.Ο. Μυκόνου, στο γήπεδο του Κόρφου.

29/1: Ο Νίκος Κουντούρης, πρώην πρόεδρος του Αστέρα Σύρου, έφυγε από την ζωή και το Συριανό ποδόσφαιρο έγινε φτωχότερο, καθώς ήταν ο πιο αγαπητός παράγοντας από την πρωτεύουσα των Κυκλάδων.

23/2: Ο Πανναξιακός επικράτησε εύκολα του Πάγου με 1-9 στο γήπεδο της Ερμούπολης – ΕΠΣ Κυκλάδων και σφράγισε και τυπικά τον τίτλο του πρωταθλητή Κυκλάδων για τη σεζόν 2019-20.

13/3: Χωρίς ποδόσφαιρο για τουλάχιστον δύο εβδομάδες ανακοίνωσε η διοίκηση της ΕΠΣ Κυκλάδων, η οποία, στο πλαίσιο της προστασίας από τη μετάδοση του κορωνοϊού αποφάσισε την αναβολή των αγώνων έως τις 22 Μαρτίου.

11/5: Το τέλος των πρωταθλημάτων αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, ανακοινώνοντας και τον τρόπο ανάδειξης των πρωταθλητών. Πρωταθλητής Κυκλάδων για την Β’ κατηγορία Κυκλάδων, σύμφωνα με τα ισχύοντα, αναδεικνύεται η Ελλάς Σύρου, με δεύτερο τον Αστέρα Μαρμάρων και τρίτο τον ΠΑΣ Νάξου.

20/10: Πρωταθλητής Κυκλάδων στην Κ14 αναδείχθηκε ο ΠΑΣ Νάξου, μετά την επικράτησή του στον τελικό με 1-3 επί των Κανονιέρηδων.

Ο Πανθηραϊκός στέφθηκε πρωταθλητής Κυκλάδων στο πρωτάθλημα της Κ12 έπειτα από τη νίκη του με 1-3 επί του ΠΑΣ Νάξου, με τον τελικό να πραγματοποιείται στο γήπεδο της Παροικιάς.

25/10: Χωρίς κόσμο τα γήπεδα τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και στους αγώνες της Γ΄ Εθνικής, σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Δικαίωμα εισόδου στα γήπεδα θα έχουν οι ομάδες, οι διαιτητές, μέλη των διοικήσεων, αλλά και δημοσιογράφοι.

7/12: Φτωχότερο το ποδόσφαιρο των Κυκλάδων, μετά τον θάνατο του πρώην ποδοσφαιριστή, Μανώλη Βαμβακούση.

 

Μπάσκετ

12/3: Η ΕΣΚ Κυκλάδων έκανε γνωστή την αναβολή των αγώνων, ανακοινώνοντας ότι κάθε εβδομάδα θα επανεξετάζει τα γεγονότα και θα αποφασίζει για την αναβολή ή όχι των αγώνων.

2/4: Ο Νάκης Μουρατίδης βρέθηκε στη Σύρο με σκοπό να παρακολουθήσει τις προπονήσεις του Άρη και να συνομιλήσει με τους ανθρώπους της ομάδας, αλλά και του τεχνικού επιτελείου.

9/7: Η διοίκησή της ομάδας του Άρη Σύρου έκανε γνωστή τη συμφωνία της με τον Μάκη Νικολαΐδη, ο οποίος θα καθίσει στην άκρη του πάγκου καθώς θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

16/7: Η ομάδα της Σαντορίνης, μετά από έναν συναρπαστικό τελικό που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό του νησιού, επικράτησε στον τελικό του πρωταθλήματος των εφήβων του ΑΠΑΣ Τα Φανάρια με 67-64 και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Κυκλάδων.

3/10: Το Διοικητικό Συμβούλιο του Άρη Σύρου, μετά από πολυήμερες διαπραγματεύσεις και την πολύτιμη συμβολή του coach της ομάδας κ. Νικολαΐδη Προδρόμου, ανακοινώσε τον Βλαντιμίρ Πέτροβιτς.