Τα αθλητικά του 2021

  • Δευτέρα, 3 Ιανουαρίου, 2022 - 06:15

Βόλεϊ

8 Ιανουαρίου: Η ΕΣΑΠ, με επιστολή της προς τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Υγείας και Προέδρου Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τον COVID-19, Παναγιώτη Πρεζεράκο, ζητά την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος στις 17 Ιανουαρίου.

11 Ιανουαρίου: Μετά από 2,5 μήνες αγωνιστικής απραξίας, η Volley league επιστρέφει μετά από τις 2 Νοεμβρίου 2020 όπου και διακόπηκε.

16 Ιανουαρίου: Ο Φοίνικας Σύρου ONEX επικράτησε στο απόλυτο ντέρμπι της Volley league με 3-2 επί του Ολυμπιακού και διατήρησε το αήττητο σερί του. Από την άλλη πλευρά οι «ερυθρόλευκοι» γνώρισαν την πρώτη τους ήττα στο πρωτάθλημα της σεζόν 2020-21.

23 Ιανουαρίου: Με μία τεράστιας βαθμολογικής και ψυχολογικής σημασίας νίκη επιστρέφει από την Θεσσαλονίκη ο Φοίνικας Σύρου ONEX, ο οποίος μετά από ένα καταπληκτικό παιχνίδι διάρκειας 134 λεπτών, επικράτησε το ΠΑΟΚ στο «παλατάκι» με 2-3.

8 Φεβρουαρίου: Με νίκη επέστρεψε στις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα της Volley league γυναικών, η ομάδα της Σαντορίνης, καθώς επικράτησε με 3-0 των μαχητικών Αμαζόνων. Ο Α.Ο. Θήρας με τη νίκη του αυτή έφτασε τις τέσσερις σε ισάριθμα ματς και έμεινε μόνος πρώτος στην κορυφή του Α΄ ομίλου έχοντας 11 βαθμούς.

17 Φεβρουαρίου: Η Ε.Ο.ΠΕ, μετά από 4 μήνες διακοπής και με τα χρονικά περιθώρια να στενεύουν, πήρε την απόφαση να διακόψει – ματαιώσει τα Εθνικά πρωταθλήματα της Pre league ανδρών και γυναικών. Επίσης ματαιώθηκε το πρωτάθλημα της Α2 ανδρών, αλλά και αποφασίστηκε η διακοπή της Α2 γυναικών, για την αγωνιστική περίοδο 2020-21.

24 Μαρτίου: Με μία σχετικά εύκολη νίκη με 3-0 επί του ΟΦΗ έκλεισε η κανονική περίοδος του πρωταθλήματος της Volley league για τον Φοίνικα Σύρου ONEX, εξασφαλίζοντας τη δεύτερη θέση στον βαθμολογικό πίνακα .

14 Απριλίου: Με νίκη επί του Παναθηναϊκού (0-3) έκλεισε το πρωτάθλημα για τον Φοίνικα Σύρου ONEX, που τερμάτισε πίσω από τον πρωταθλητή Ολυμπιακό.

17 Φεβρουαρίου: Ο Φοίνικας Σύρου ONEX επικράτησε με 0-3 του Ολυμπιακού, σε μία τέλεια εμφάνιση και πήρε την πρόκριση για τον τελικό.

18 Απριλίου: Ο Φοίνικας Σύρου ONEX ήταν ο μεγάλος νικητής του League Cup, επικρατώντας του Φίλιππου Βέροιας με 1-3 και για δεύτερη φορά στην ιστορία του κατακτά το πολύτιμο τρόπαιο.

19 Απριλίου: Υποδοχή επιφύλαξαν οι φίλοι της ομάδας του «Πειρατικού», καθώς το λιμάνι κοκκίνισε με το που ο Φοίνικας Σύρου ONEX πάτησε την πρωτεύουσα των Κυκλάδων και αντιπροσωπεία του Δήμου υποδέχθηκε την ομάδα.

Το Δημαρχείο της Σύρου φωταγωγήθηκε στα χρώματα της ομάδας του Φοίνικα.

14 Μαΐου: Πρωτάθλημα με 8 ομάδες θα είναι και πάλι για την σεζόν 2021-22 η Volley league. Παράλληλα, έγινε γνωστή η διεξαγωγή σούπερ Καπ μεταξύ του πρωταθλητή Ολυμπιακού και του Κυπελλούχου Φοίνικα Σύρου ONEX.

11 Ιουνίου: Στη Σύρο ήρθε ο Ιταλός προπονητής του Φοίνικα Σύρου ONEX, Fulvio Bertini.

28 Ιουνίου: Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ανέλαβε την διοργάνωση του Super Cap. Ο τελικός των τελικών θα διεξαχθεί στην Ρόδο και ο Ολυμπιακός με τον Φοίνικα ONEX θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν τον πρώτο τρόπαιο της χρονιάς.

30 Ιουνίου: Στο Λουξεμβούργο πραγματοποιήθηκαν οι κληρώσεις όλων των Ευρωπαϊκών Κυπέλλων σε άνδρες και γυναίκες για την αγωνιστική περίοδο 2021-22. Ο Φοίνικας ΅Σύρου ONEX θα συμμετάσχει στο CEV Cup.

30 Αυγούστου: Οι παίκτες του Φοίνικα Σύρου ONEX βρίσκονται ήδη στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων και μαζί με το τεχνικό επιτελείο ξεκίνησαν την προετοιμασία τους εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

26 Σεπτεμβρίου: Mε λάμψη έγινε η παρουσίαση, στην έπαυλη Τσιροπινά, του Φοίνικα Σύρου ΟΝΕΧ για την περίοδο 2021/22.

15 Οκτωβρίου: Με τον πιο επιβλητικό τρόπο στο πρωτάθλημα της Volley league μπήκε ο Φοίνικας Σύρου ONEX, ο οποίος επικράτησε με 3-1 του ΠΑΟΚ, στο κλειστό του αθλητικού κέντρου.

13 Νοεμβρίου: Το εισιτήριο για την επόμενη φάση του League Cup εξασφάλισε ο Φοίνικας Σύρου ONEX, έπειτα από τη νίκη του στο κλειστό του αθλητικού κέντρου της Σύρου με 3-0 επί της Κηφισιάς.

22 Δεκεμβρίου: Τον μεγαλύτερο τίτλο στην ιστορία του κατέκτησε ο Φοίνικας Σύρου ONEX, μετά την επικράτησή του με 0-3 επί του Ολυμπιακού, στον τελικό του Σούπερ Καπ, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στο κλειστό της Ρόδου.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

13 Απριλίου: Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία με ανακοίνωσή με ανακοίνωσή της έβαλε τέλος στο «όνειρο» επανέναρξης του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος. Το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής θα συνεχιστεί κανονικά αλλά θα είναι συρρικνωμένη αφού θα αγωνίζονται λιγότερα σωματεία.

9 Ιουνίου: Η Μύκονος «πέρασε» από τη Νάξο στο τοπικό ντέρμπι του νομού, με 0-1 επί του Πανναξιακού και κατάφερε να παραμείνει στην κατηγορία.

15 Ιουλίου: Δυσκολεύει η διαδικασία ανόδου από τα τοπικά πρωταθλήματα στην Γ΄ Εθνική κατηγορία, καθώς οι 53 πρωταθλήτριες ομάδες και οι τρεις δευτεραθλήτριες των ιδρυτριών ενώσεων, δεν θα πάρουν απευθείας την άνοδο, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια.

25 Ιουλίου: Για 5η συνεχή χρονιά ο Συριανός ρέφερι Στέφανος Κουμπαράκης συμπεριελήφθη στους πίνακες της Super League και θα συνεχίσει και τη σεζόν 2021-22 να διευθύνει αγώνες της μεγάλης κατηγορίας.

25 Αυγούστου: Η Ελλάς Σύρου πάτησε και πάλι το χορτάρι του γηπέδου της Ερμούπολης – ΕΠΣ Κυκλάδων και ξεκίνησε την προετοιμασία της εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

9 Οκτωβρίου: Η Άνω Σύρος ήταν η ομάδα που χρονικά εξασφάλισε το πρώτο εισιτήριο για τη δεύτερη φάση στον θεσμό του κυπέλλου, έπειτα από ένα επεισοδιακό παιχνίδι, το οποίο έληξε 3-3 και πήγε το ματς στην παράταση.

10 Οκτωβρίου: Με μία επιβλητική εμφάνιση η Ελλάς Σύρου έδειξε με το καλημέρα τις άγριες διαθέσεις της, καθώς πρόσφερε πλούσιο θέαμα στους φίλους του ποδοσφαίρου και επικράτησε με 11-1 της νεανικής ομάδας του Πανσιφναϊκού.

15 Οκτωβρίου: Πλούσιο είναι το ποδοσφαιρικό μενού, αφού στο πρόγραμμα έχουν μπει και οι ομάδες της Α΄ κατηγορίας, όπου και ξεκινά το πρωτάθλημα της σεζόν 2021-22.

15 Δεκεμβρίου: Ο Συριανός διαιτητής Στέφανος Κουμπαράκης θα διευθύνει και ευρωπαϊκούς αγώνες καθώς γίνεται διεθνής.

 

Ετικέτες: