Απολογισμός του Πανελλήνιου Διασυλλογικού Αγώνα Ιστιοπλοΐας «ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2022»

  • Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου, 2022 - 11:17

Το 3ήμερο της 28 ης Οκτωβρίου διεξήχθη ο αγώνας ιστιοπλοΐας για σκάφη Optimist & ILCA4 «ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2022» στον όρμο του Φοίνικα, στη Σύρο, με διοργανωτή όμιλο τον Ναυτικό Όμιλο Σύρου και συνδιοργανωτές το Δήμο Σύρου-Ερμούπολης και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Τα «ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ», διατήρησαν, για ακόμα μία φορά, τον τίτλο του πολυπληθέστερου OPEN Διασυλλογικού Αγώνα στο Αιγαίο, με συμμετοχή 101 μικρών αθλητών από 6 νησιωτικούς ομίλους και πιο συγκεκριμένα το Ν.Ο. Κω, το Ν.Ο. Πάρου, τον ΩΛΙΑΡΟ της Αντιπάρου, τον ΝΑΪΑΣ από τη Νάουσα της Πάρου, το Ν.Ο. Σαντορίνης και τον οικοδεσπότη Ν.Ο. Σύρου.

Την Παρασκευή, πρώτη μέρα του αγώνα, ο δυνατός αέρας, που ξεπερνούσε τα 7 μποφόρ, στάθηκε εμπόδιο στον ενθουσιασμό τον μικρών αθλητών, καθιστώντας αδύνατη τη διεξαγωγή ιστιοδρομιών. Την επόμενη ημέρα, η Επιτροπή Αγώνα κατόρθωσε να στήσει αγωνιστική τράπεζα, γεγονός που επέτρεψε τη διεξαγωγή 4 ιστιοδρομιών για κάθε κατηγορία, με οριακό αέρα, που δυσκόλεψε πολύ τους αθλητές, χαρίζοντας, όμως, μαγευτικές στιγμές!

Την Κυριακή, τελευταία μέρα της διοργάνωσης, οι καιρικές συνθήκες βελτιώθηκαν αισθητά, επιτρέποντας τη διεξαγωγή 5 ιστιοδρομιών σε κάθε κατηγορία, ενώ ακολούθησε η τελετή λήξης, με απονομή των επάθλων στους διακριθέντες.

Από τον Ναυτικό Όμιλο Σύρου, ο οποίος συμμετείχε με 26 αθλητές, διακρίθηκαν ο Γιάννης Καραβιώτης (2 η θέση, OPTIMIST 15 ετών), η Θέλξη Ξυλωμένου (2 η θέση, OPTIMIST 15 ετών), η Τόνια Μιχαήλ (3 η θέση, OPTIMIST 15 ετών), η Δάφνη Μπουγιούρη (2 η θέση, OPTIMIST 13 ετών), ο Ηλίας Γαβιώτης (2 η θέση, ILCA4 Γενική & Αγόρια) και η Δανάη Πρίντεζη (3 η θέση, ILCA4 Κορίτσια).

Παράλληλα με τη διεξαγωγή του αγώνα «ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2022», ο Ναυτικός Όμιλος Σύρου διοργάνωσε, σε συνεργασία με το Cyclades Preservation Fund και τη WWF, ενημερωτική ημερίδα για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος και των λιβαδιών της ποσειδωνίας, στο πλαίσιο προγράμματος για την υπεύθυνη αλιεία & ναυσιπλοΐα. Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με συμβολικό καθαρισμό της παραλίας του Φοίνικα, εν είδει παιχνιδιού, όπου οι παρευρισκόμενο χωρίστηκαν σε 4 ομάδες, συλλέγοντας διαφορετικά είδη απορριμμάτων, με σκοπό να αντιληφθούν τα παιδιά ποια είδη απορριμμάτων είναι πιο βλαβερά για το περιβάλλον. Ακολούθησαν παιχνίδια, που είχαν ως στόχο την ενημέρωση για τις επιπτώσεις των αγκυροβολίων στα λιβάδια της ποσειδωνίας (με διοργάνωση από το CPF) και την υπεύθυνη αλιεία (με διοργάνωση από το WWF). Στα δρώμενα συμμετείχαν παιδιά από την ομάδα αρχαρίων του Τμήματος Ιστιοπλοΐας του Ν.Ο.Σ. αλλά και παιδιά των οικογενειών της Boundless Life.

Η Διοίκηση του Ναυτικού Ομίλου Σύρου εκφράζει τα συγχαρητήριά της σε όλους τους μικρούς αθλητές και ευχαριστεί θερμά τους χορηγούς του αγώνα, ιδιαίτερα δε τις ακτοπλοϊκές εταιρείες BLUE STAR FERRIES και SEAJETS, που στέκονται κάθε χρόνο αρωγοί στη σημαντική αυτή διοργάνωση. Τέλος, ευχαριστεί θερμά το CPF και την WFF για την συνδιοργάνωση της ενημερωτικής δράσης και την Boundless Life που μας τίμησε με την παρουσία της.

(Το φωτογραφικό υλικό είναι ευγενική παραχώρηση του κ. Γιώργου Καβάλλη)