Την 1η θέση στο διασυλλογικό πρωτάθλημα Παμπαίδων – Παγκορασίδων πήρε ο Πανναξιακός

Ομάδα από… χρυσάφι

Με 12 μετάλλια, ο Πανναξιακός πήρε την 1η θέση στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Παμπαίδων - Παγκορασίδων που έγινε στη Νάξο. Η ομάδα της Νάξου όπως είναι γνωστό έχει επενδύσει πολλά πάνω στον Κλασσικό αθλητισμό, αφού κατά περιόδους έχουν περάσει μεγάλα ονόματα του χώρου. Μάλιστα η διοίκηση του Πανναξιακού έχει ως στόχο την ανάπτυξη και στελέχωση της αγωνιστικής ομάδας με γηγενείς αθλητές. Μόνο τυχαία δεν μπορούν να θεωρηθούν τα αποτελέσματα τα τελευταία χρόνο, τόσο σε εγχώριες διοργανώσεις, όσο και σε πανελλήνιου Επιπέδου. Στους τελευταίους αγώνες οι μικροί αθλητές του Ναξιώτικου Σωματείου, με 96 βαθμούς τερμάτισαν στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης με διαφορά 23 βαθμών από την δεύτερη Μύκονο.  

Η διοίκηση της ομάδας της Νάξου μετά το τέλος των αγώνων με ανακοίνωσή του ευχαριστεί όλους τους αθλητές που πήραν μέρος στους αγώνες και έφεραν στον σύλλογο νέες διακρίσεις, αλλά και τους χορηγούς που στηρίζουν την όλη προσπάθεια.

 

Ο Πανναξιακός εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

«Το ΔΣ του Πανναξιακού συγχαίρει τους παμπαίδες και παγκορασίδες που διακρίθηκαν στο πρόσφατο διασυλλογικό πρωτάθλημα που έγινε στην Νάξο 6 Μαΐου.

Ειδικότερα η ομάδα μας κατέκτησε τη πρώτη θέση με 96 βαθμούς και μεγάλη συγκομιδή σε μετάλλια .

6 χρυσά μετάλλια (Καβαλιέρου μηκος, 80μ εμποδια, Μαρκέτου Νεφέλη 150μ ,Ανέστη Ελίνα 80μ, 4χ80 παγκορασίδων Χουζούρη Μαρκέτου, Τουρλάκη ,Ανέστη Λιβανιου 600 μέτρα.

6 αργυρα μετάλλια  Μαζαύλη σφαίρα, Μανδηλαράς ύψος, Μάλλη 80μ εμπόδια και μηκος,Τουρλάκη 150μ, 4χ80 παμπαίδων α.

Επίσης πολλοί αθλητές μας έπιασαν τα όρια για τα πανελλήνιο πρωτάθλημα (Μανδηλαράς,Καβαλιέρου,Ανέστη,Μάλλη,Μαρκέτου,Τουρλάκη,4χ80 παγκορασίδων).

 

Αθλητές από τη Μήλο έσπασαν όλα τα… ρεκόρ

 

Αθλητές από τη Μήλο απέδειξαν για άλλη μια φορά την ανωτερότητα τους και απέσπασαν δέκα χρυσά δύο ασημένια και ένα χάλκινο μετάλλιο. Παράλληλα με τις εντυπωσιακές επιδόσεις τους πέτυχαν οι περισσότεροι τα όρια πρόκρισης για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που θα γίνει στις 15 Ιουλίου στην Χαλκίδα.

Η πρωταθλήτρια Ελλάδος Μαρία Καβαλιέρου του Πανναξιακού κέρδισε δύο χρυσά τόσο στα εμπόδια με επίδοση 12:10 όσο και στο μήκος με επίδοση 5.55μ. έχοντας πολύ μεγαλύτερα άλματα για ελάχιστο άκυρα. Οι παραπάνω επιδόσεις την καθιστούν το μεγάλο φαβορί για μετάλλιο και στα δύο αγωνίσματα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Η «φτερωτή» Νεφέλη Μαρκέτου του Πανναξιακού με απίστευτη επίδοση στα 150μέτρα με 19:78 κέρδισε την πρώτη θέση ενώ παράλληλα πέτυχε και το όριο πρόκρισης για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Η Νεφέλη κέρδισε και δεύτερο χρυσό με όριο πρόκρισης για το Πανελλήνιο με την ομάδα σκυταλοδρομίας του Πανναξιακού στα 4x80 .

Δύο χρυσά μετάλλια με αντίστοιχα όρια για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και για τον εντυπωσιακό αθλητή του Α.Ο Μυκόνου Χρήστο Ντούλα ο οποίος πέτυχε επιδόσεις 12.78 στο άλμα τριπλούν και 15:00 στα 100μ με εμπόδια. Οι παραπάνω επιδόσεις δίνουν μεγάλες ελπίδες διάκρισης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Πρώτο χρυσό στην σύντομη καριέρα της και για την αθλήτρια του ΑΟ Φιλωτίου Αγγελική Βαμβούνη που ξεπέρασε τον εαυτό της για να πετύχει στα 300μ επίδοση όριο πρόκρισης 45:70 και να προκριθεί και αυτή στο Πανελλήνιο.

Εντυπωσιακή και η μικρότερη της ομάδος του Πανναξιακού (13χρονη πρωταθλήτρια Αιγαίου) Τουρλάκη Πηνελόπη η οποία με επίδοση 20:08 τερμάτισε στην δεύτερη θέση με όριο πρόκρισης στα 150μ πίσω από την Μαρκέτου κερδίζοντας το ασημένιο μετάλλιο. Η Πηνελόπη κέρδισε το χρυσό στο αγώνισμα της σκυτάλης 4x80 και θα αγωνισθεί στο πανελλήνιο πρωτάθλημα μόνο στην σκυταλοδρομία αφού λόγω ηλικίας δεν της επιτρέπεται να αγωνισθεί αν και πέτυχε το όριο στο αγώνισμα των 150μ.

Χρυσό και για την αθλήτρια του Πανναξιακού Αφροδίτη Λιβανίου η οποία επικράτησε με μεγάλη ευκολία στο αγώνισμα των 600μ με επίδοση 1,55.

Νέο ατομικό ρεκόρ με 10 λεπτά και 59 δεύτερα στα 3000μ και χρυσό μετάλλιο για τον αθλητή του ΑΟ Μυκόνου Καβαλιέρο Μάνο ο οποίος από αγώνα σε αγώνα συντρίβει τα ρεκόρ του και θέτει υποψηφιότητα για διάκριση στο πανελλήνιο της Χαλκίδας.

Η Μαρία Μάλλη με νέο ατομικό ρεκόρ 13:50 στα 80 εμπόδια και 4.78μ. στο μήκος κατετάγη δεύτερη και στα δύο αγωνίσματα στα οποία επικράτησε η μεγαλύτερη κατά ένα χρόνο συναθλήτρια της Μαρία Καβαλιέρου. Η Μαρία Μάλλη αποτελεί την διάδοχο στα παραπάνω αγωνίσματα της Καβαλιέρου και θα αγωνισθεί και αυτή στο Πανελλήνιο της Χαλκίδας.

Ασημένιο μετάλλιο και για τον Βαμβούνη Κώστα του Ιέραξ 1960 στο αγώνισμα των 600μ.

Χάλκινο μετάλλιο και για τον Σκαρώνη Ιωάννη του Ιέραξ 1960 στο αγώνισμα των 1000μ με εντυπωσιακό φίνις.

Το ασημένιο μετάλλιο του Βαμβούνη και το χάλκινο του Σκαρώνη αποτελούν τα πρώτα μετάλλια στην ιστορία του νεοσύστατου σωματείου ΙΕΡΑΞ 1960.

Επίσης στους αγώνες της Νάξου αγωνίσθηκαν και οι «μικρές» Ασημίνα Βαμβούνη του Πανναξιακού και η Μαθιουδάκη Νάνσυ του Ιέραξ αποκομίζοντας χρήσιμες εμπειρίες για το μέλλον αφού τα παραπάνω κορίτσια ανήκουν σε μικρότερη αγωνιστική κατηγορία.

Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι τα αδέρφια Βαμβούνη εκπροσώπησαν τρείς διαφορετικές ομάδες . Ο Κώστας τον Ιέραξ, η Αγγελική Μπαμπούνη από τον ΑΜΣ Φιλωτίου, και η Ασημίνα τον Πανναξιακό.

Τους παραπάνω αθλητές συνόδευσαν οι προπονητές τους Περικλής Καβαλιέρος και ο Μανώλης Μουστάκας . Η συνεργασία των παραπάνω δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες για επιτυχίες στον μηλέικο στίβο.

Επίσης με επιτυχία αγωνίσθηκε με τα χρώματα του Παναθηναϊκού στο διασυλλογικό της Αθήνα και ο Κρομύδας Παναγιώτης ο οποίος τερμάτισε με επίδοση 3:10.

Διάκριση και για την ρίπτρια του ΑΟ Μυκόνου η οποία αγωνίσθηκε την Κυριακή 7-5-2017 στο φεστιβάλ ρίψεων στην Τρίπολή στο αγώνισμα του ακοντισμού. Οι κακές καιρικές συνθήκες δεν της επέτρεψαν να πλησιάσει το ρεκόρ της μένοντας με την αξιόλογη επίδοση 35:70 και κατετάγη στην 3η θέση.

 

 

 

Η βαθμολογία των σωματείων 

1.ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ 96β  

2.ΑΟ ΜΥΚΟΝΟΥ 73β

3.ΗΦΑΙΣΤΟΣ   67β

4.ΝΑΞΙΑΚΟΣ  49β

5.ΑΟ ΠΑΡΟΥ 26β

6.ΑΝΔΡΙΑΚΟΣ 14β

7.ΠΑΜΜΗΛΙΑΚΟΣ 11β

8.ΑΙΑΝΤΑΣ ΤΗΝΟΥ 8β

8.ΑΟΦ 10β

9.ΙΕΡΑΞ  3β