Αθλητές από διάφορες περιοχές της Ελλάδας πήραν μέρος στους αγώνες δρόμου “Kea Run”

Υπήρξε ρεκόρ συμμετοχής

  • Παρασκευή, 19 Μαΐου, 2017 - 06:21
  • /   Eνημέρωση: 19 Μαΐου. 2017 - 17:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Με ρεκόρ συμμετοχών και με αφετηρία και τερματισμό το λιμάνι της Κορησσίας, πραγματοποιήθηκαν για 3η συνεχή χρονιά οι Αγώνες Δρόμου KEA RUN, αφιερωμένοι στη μνήμη του Κείου δρομέα, Ανδρέα Παούρη.

Με αφορμή τους αγώνες, πλήθος κόσμου επισκέφτηκε την Κέα για να συμμετέχει στην μοναδική αυτή διοργάνωση, να τρέξει στις όμορφες παραθαλάσσιες διαδρομές, να συνεισφέρει με τη συμμετοχή του στη στήριξη του Περιφερειακού Πολυδύναμου Ιατρείου Κέας και να γνωρίσει την Κέα. Η διοργάνωση KEA RUN 2017 περιελάμβανε τρεις αγώνες δρόμου – των 10 χλμ, των 5 χλμ και των 600μ. για παιδιά – με διαδρομές που ξεκινούσαν από το λιμάνι, διέσχιζαν το Γιαλισκάρι και το Βουρκάρι και έφταναν έως τον Οτζιά.

Στους αγώνες δήλωσαν συμμετοχή 305 άτομα και τερμάτισαν 274 δρομείς όλων των ηλικιών καθώς και πολλοί εθελοντές. Πρώτος στην κατηγορία των 10 χλμ. αναδείχθηκε ο Χρήστος Χασιώτης με χρόνο 00:36:43, στην κατηγορία των 5 χλμ. ο Χρήστος Κεχαγιάς με χρόνο 00:19:05, ενώ στα παιδιά την πρώτη θέση κατέλαβε ο Παναγιώτης Πολίτης. Ο αγώνας έκλεισε με την απονομή των κυπέλλων και τη συμμετοχή των αθλητών, των εθελοντών, των κατοίκων και των επισκεπτών.

Κύπελλα, που ήταν ευγενική χορηγία της οικογένειας Παούρη, απονεμήθηκαν με σειρά κατάταξης στους:
KEA RUN 10 ΧΛΜ
Κατηγορία ανδρών: Χρήστος Χασιώτης, Αλέξανδρος Μπόλιας, Steve Παπαναστασίου.
Κατηγορία γυναικών: Παναγιώτα - Κυριακή Μπιτζελέρη, Αναστασία Μπαλάσκα, Κανέλλα Λιακοπούλου.
Αγώνας για όλους 5 χλμ.
Κατηγορία ανδρών: Χρήστος Κεχαγιάς, Ευάγγελος Χαράτσης, Ανδρέας Νίνης.  Κατηγορία γυναικών: Μαρία Πολύμερου, Φωτεινή Μπούνα, Ελένη Κρητικού. Αγώνας 600μ. για παιδιά
Κατηγορία αγοριών:  Παναγιώτης Πολίτης, Αντώνης Περδικάρης, Άκης Γούλας.
Κατηγορία κοριτσιών:  Αθηνά Δεμέναγα, Δανάη Ραζή, Εμμανουέλα Μπεσίρι.

Οι διοργανωτές μετά το τέλος των αγώνων με ανακοίνωσή τους ευχαρίστησαν όλους όσους πήραν μέρος στους αγώνες δρόμου, αλλά και τους έδωσαν πολλά συγχαρητήριά τους.

«Συγχαρητήρια σε όλους! Και του χρόνου!!! Ο αγώνας KEA RUN καθιερώθηκε πλέον και θα οργανώνεται κάθε χρόνο. Ευχαριστούμε την εταιρία ALL ABOUT RUNNING για την οργάνωση του αγώνα, τους χορηγούς, τους υποστηρικτές, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την οικονομική υποστήριξη που μας παρείχαν, τους εθελοντές και τη Διοίκηση της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Κέας που όλοι μαζί συνέβαλλαν σε ένα άριστο αποτέλεσμα».